Kvinners seksuelle nytelse har i mange år vært et ikke-tema i den medisinske verden, mens ereksjonsproblemer hos menn har vært i søkelyset over tiår. I den senere tid har flere fattet interesse for klitoris og dette organets funksjon knyttet til seksuell nytelse for kvinner. Det er ikke lengre noen tvil hos medisinske forskere om at klitoris har en helt sentral rolle for kvinners orgasmenytelse i seksuell utfoldelse.

Klitoris er et pyramideformet hypererogent organ og senter for ca. 8000 nerveender. Dette er nerveender som har tilknytning til alle kroppsåpninger i underlivet. Når vi vet dette, er det lett å forstå at klitoris er utsatt for skade og derav nedsatt funksjon gjennom kirurgiske inngrep i underlivet. Dette har det frem til nå vært lite fokus på, fordi kunnskapen om hvordan klitoris fungerer er forholdsvis nyoppdaget av O`Connel. Menns ereksjonsproblemer har derimot fått stort fokus, til tross for at penis inneholder ca 3000 til 4000 nerveender.

Professor i helsepsykologi B. Træen fant i sin undersøkelse «Sexual problems in 18-67 year old Norwegians» fra 2010, at ca 26 % av kvinner mellom 18 og 67 år har orgasmeproblemer. Det viser seg at det er veldig få kvinner som ikke oppnår orgasme dersom de stimulerer klitoris. Videre at det er mange som ikke oppnår orgasme under samleie når klitorisstimulering uteblir.

En rykende fersk undersøkelse av Susan H. Oakley m.fl, publisert i Journal of Sexual Medicine i 2014, konkluderer med at det er sammenheng mellom størrelsen og plasseringen av kvinnenes klitoris og evnen de har til å oppnå orgasme. Dette ble avdekket gjennom MR scanning av en rekke kvinner. De spør seg videre om klitoris minker med avtagende orgasmer og vokser ved jevnlige orgasmer?

Sexologer sier orgasmeproblemer er en av de vanligste seksuelle dysfunksjoner, likevel ser de minst av dette i sine klinikker. Kvinner blir ikke henvist for orgasmeproblemer av flere årsaker, noe de håper vil endres gjennom medisinske funn og åpenhet i samfunnet.

Quintet AS vil gjerne bidra til god seksuell helse for kvinner og informere om at vi har leveringsavtale via NAV på fingervibratoren C.1. En unik fingervibrator med et stort bruksområde! C.1 kan enkelt og kostnadsfritt rekvireres hos fastleger. Vi sender den uten kostnader og diskret innpakket hjem til bruker. Vi har også denne flotte fingervibratoren for salg i vår nettbutikk uten rekvisisjon.

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Efemia Academy

Den svenske produsenten av Efemia, Invent Medic, bidrar aktivt med webinarer for opplæring av helsepersonell. Nå har de satt opp en rekke webinarer våren 2024. Webinarene avholdes på svensk, og du kan…

Nyheter

Nytt rekvisisjonsskjema behandlingshjelpemidler

Fra 01.01.24 er rekvisisjonsskjemaet oppdatert. Det viktigste å merke seg er at pasienten ikke lengre trenger å signere skjemaet! Dette betyr i praksis at pasienten ikke trenger å møte opp fysisk, for…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter