Klitoris – kvinnens nytelsesorgan

Kvinners seksuelle nytelse har i mange år vært et ikke-tema i den medisinske verden, mens ereksjonsproblemer hos menn har vært i søkelyset over tiår. I den senere tid har flere fattet interesse for klitoris og dette organets funksjon knyttet til seksuell nytelse for kvinner. Det er ikke lengre noen tvil hos medisinske forskere om at klitoris har en helt sentral rolle for kvinners orgasmenytelse i seksuell utfoldelse.

Klitoris er et pyramideformet hypererogent organ og senter for uten navnca. 8000 nerveender. Dette er nerveender som har tilknytning til alle kroppsåpninger i underlivet. Når vi vet dette, er det lett å forstå at klitoris er utsatt for skade og derav nedsatt funksjon gjennom kirurgiske inngrep i underlivet. Dette har det frem til nå vært lite fokus på, fordi kunnskapen om hvordan klitoris fungerer er forholdsvis nyoppdaget av O`Connel. Menns ereksjonsproblemer har derimot fått stort fokus, til tross for at penis inneholder ca 3000 til 4000 nerveender.

Professor i helsepsykologi B. Træen fant i sin undersøkelse «Sexual problems in 18-67 year old Norwegians» fra 2010, at ca 26 % av kvinner mellom 18 og 67 år har orgasmeproblemer. Det viser seg at det er veldig få kvinner som ikke oppnår orgasme dersom de stimulerer klitoris. Videre at det er mange som ikke oppnår orgasme under samleie når klitorisstimulering uteblir.

En rykende fersk undersøkelse av Susan H. Oakley m.fl, publisert i Journal of Sexual Medicine i 2014, konkluderer med at det er sammenheng mellom størrelsen og plasseringen av kvinnenes klitoris og evnen de har til å oppnå orgasme. Dette ble avdekket gjennom MR scanning av en rekke kvinner. De spør seg videre om klitoris minker med avtagende orgasmer og vokser ved jevnlige orgasmer?

Sexologer sier orgasmeproblemer er en av de vanligste seksuelle dysfunksjoner, likevel ser de minst av dette i sine klinikker. Kvinner blir ikke henvist for orgasmeproblemer av flere årsaker, noe de håper vil endres gjennom medisinske funn og åpenhet i samfunnet.

Quintet AS vil gjerne bidra til god seksuell helse for kvinner og informere om at vi har leveringsavtale via NAV på fingervibratoren C.1. En unik fingervibrator med et stort bruksområde! C.1 kan enkelt og kostnadsfritt rekvireres hos fastleger. Vi sender den uten kostnader og diskret innpakket hjem til bruker. Vi har også denne flotte fingervibratoren for salg i vår nettbutikk uten rekvisisjon.

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Husk bekkenbunnstrening

HUSK bekkenbunnstrening!   I samarbeid med uroterapeut Linn Elin Rødal lanserer vi klistermerker som det helt enkelt står «husk» på. Linn Elin fikk ideen etter å ha snakket med en pasient som…

Nyheter

Referat fra APFM

Her har vi notert underveis i foredragene fra årets Arctic Pelvic Floor Meeting i Tromsø. Det var kjekt å se engasjementet for bekkenbunnsdysfunksjon på tvers av faggrupper, og ikke minst interessant å…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter