Ny norsk studie om unge kvinners opplevelse av smerter ved samleie: Vil ha sex, men smertene sier stopp

Fysioterapeuter og forskere Karen Synne Groven og Gro Killi Haugstad er to av flere forskere som intervjuet åtte kvinner i alderen 23 til 32 år om deres erfaringer med vestibulodyni, dvs. brennenede smerter I skjedens inngangsparti ved berøring og forsøk på samleie. Studien er en av få kvalitative studier som setter søkelyset på kvinnenes egne opplevelser av plagene sine. Det var særlig ett tema som utpekte seg; det å være seksualpartner. Kvinnene våget ikke å snakke om hvor mye smerter og ubehag de faktisk hadde fordi det var tabubelagt. En av kvinnene tenkte at smertene kanskje kom fordi hun ikke hadde turt å si nei når hun egentlig ikke følte for å ha sex. Etterhvert som smertene gjentok seg, ble sex forbundet med stress. Kvinnene blir skuffet og lei seg over at de ikke opplever nytelse og nærhet, når de både har lyst og forventninger til det. Alle kvinnene har dårlig samvittighet for at de ikke kan være tilfredstillende seksualpartnere. Flere er redde for at de ikke vil klare å bli gravide og føde barn. Les hele artikkelen her. Les også om hvordan erfaren samarbeidsterapeut Clara Karoliussen ved St.Olavs hospital behandler kvinner med vulvaplager her og Kjersti Hatlebrekkes artikkel om smerter ved samleie her.

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Husk bekkenbunnstrening

HUSK bekkenbunnstrening!   I samarbeid med uroterapeut Linn Elin Rødal lanserer vi klistermerker som det helt enkelt står «husk» på. Linn Elin fikk ideen etter å ha snakket med en pasient som…

Nyheter

Referat fra APFM

Her har vi notert underveis i foredragene fra årets Arctic Pelvic Floor Meeting i Tromsø. Det var kjekt å se engasjementet for bekkenbunnsdysfunksjon på tvers av faggrupper, og ikke minst interessant å…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter