Ny norsk studie om unge kvinners opplevelse av smerter ved samleie: Vil ha sex, men smertene sier stopp

Fysioterapeuter og forskere Karen Synne Groven og Gro Killi Haugstad er to av flere forskere som intervjuet åtte kvinner i alderen 23 til 32 år om deres erfaringer med vestibulodyni, dvs. brennenede smerter I skjedens inngangsparti ved berøring og forsøk på samleie. Studien er en av få kvalitative studier som setter søkelyset på kvinnenes egne opplevelser av plagene sine. Det var særlig ett tema som utpekte seg; det å være seksualpartner. Kvinnene våget ikke å snakke om hvor mye smerter og ubehag de faktisk hadde fordi det var tabubelagt. En av kvinnene tenkte at smertene kanskje kom fordi hun ikke hadde turt å si nei når hun egentlig ikke følte for å ha sex. Etterhvert som smertene gjentok seg, ble sex forbundet med stress. Kvinnene blir skuffet og lei seg over at de ikke opplever nytelse og nærhet, når de både har lyst og forventninger til det. Alle kvinnene har dårlig samvittighet for at de ikke kan være tilfredstillende seksualpartnere. Flere er redde for at de ikke vil klare å bli gravide og føde barn. Les hele artikkelen her. Les også om hvordan erfaren samarbeidsterapeut Clara Karoliussen ved St.Olavs hospital behandler kvinner med vulvaplager her og Kjersti Hatlebrekkes artikkel om smerter ved samleie her.

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Perineumstudien – de første resultatene er publisert

De fleste som jobber med kvinnehelse har fulgt spent med på «Perineumstudien» som er et samarbeid mellom Akershus Universitetssykehus og Karolinska Universitetet i Stockholm. Nå er de første resultatene fra studien klare.…

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Overaktiv blære

Analinkontinens

Underlivssmerter

Menn og inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Tarmfunksjon og dens innvirkning på urinblæren

Tarmfunksjonen og dens innvirkning på urinblæren Tittelen er hentet fra stomi-og kontinenssykepleier Harriet Iren Olsens foredrag på uroteraputenes nordiske seminar og som er gjengitt i URO-INFOs høstutgave 2023, og som vi igjen…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter