Quintet har tidligere omtalt fysioterapeut May Onsrud sitt arbeid i Kongo og hatt gleden av å bidra med utstyr og informasjonsmateriell

Nå har vi mottatt denne hyggelige sommerrapporten: På sykehuset I Kaziba jobbet Mathias Onsrud og jeg med undersøkelse og behandling av kvinner med inkontinens. Prosjektet var tenkt for kvinner som var fisteloperert, men som ikke hadde blitt kontinente, antagelig på grunn av svak bekkenbunn. Det var ikke så mange slike kvinner på sykehuset, så de fleste vi møtte hadde vanlig inkontinensproblematikk som stress og urge. Jeg skulle lære opp to jordmødre og en sykepleier i bruk av apparater og behandling av pasienter. Jeg valgte å lære dem å bruke de ferdig innstilte programmene i apparatet (NeuroTrac ETS). Det fungerte fint med bekkenbunnsplakaten for å forklare om bekkenbunnen og bruke pekepinnen på proben for å se om de utførte knipene riktig. EMG målingen var til stor hjelp for at kvinnene skulle finne bekkenbunnsmusklene. Jeg hadde mye arbeid med å oversette brukermanualen for apparatet til fransk før jeg dro og laget en sjekkliste på fransk med oppskrift på hva de skulle gjøre. Vi laget også et registreringsskjema på fransk. Den dagen vi skulle reise og jeg kom for å levere fra meg kopier av skjema, var de allerede igang med å behandle pasientene på egenhånd. De var bade flinke og lærevillige, så jeg håper de klarer å følge opp videre. Jordmor Baoma, som gikk på høstkurset I Oslo Ifjor, var også med oss litt og skal prøve å hjelpe de videre. Hun besøker Kongo med jevne mellomrom. Jeg er takknemlig for all god hjelp fra dere I Quintet !

Publisert

Nyheter

Kurs/work shop i Bergen 20. september

Denne høsten har vi holdt vårt første fysiske kurs innen elektrostimulering og EMG biofeedback. Vi fikk besøk av 20 ivrige og engasjerte terapeuter fra hele landet. Vi synes det er fantastisk med…

Nyheter

Seksualitet ved revmatiske sykdommer

Forskning viser at seksualitet er vanskelig å snakke om for både helsepersonell og for pasienter, og mange kan oppleve det som både tabu og for privat (Dammen et al., 2020; Fennell &…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter