Fekal hastverk kan være et tegn på skade i det anale lukkesystemet eller tarmsykdom. Men hva skjer egentlig i tarmene når du må akutt på do?

Nettstedet kk.no setter fokus på fekal hastverk med en informativ artikkel som Quintet synes er verdt å dele. Det finnes heldigvis gode hjelpemidler med dokumentert effekt dersom plagene skyldes skade i anale lukkemuskler/bekkenbunn i forbindelse med fødsel, kirurgi eller stråling. Hjelpemidlene er kostnadsfrie for bruker gjennom helseforetak og rekvireres av legespesialist. Ta kontakt med våre dyktige terapeuter hvis du ønsker informasjon om konservative behandlingstiltak!

Alt som puttes inn i munnen skal jo også ut en gang, og kroppen har et fantastisk system som sørger for dette – nemlig fordøyelsen. Selv om dette som regel går rolig for seg har vi alle opplevd akutte situasjoner der det gjelder å finne et toalett så fort som overhode mulig. Men hvorfor i all verden skjer egentlig dette? Vi har muskler i tykktarmen som aktiveres og presser innholdet nedover i tarmen, og dette er ikke noe du har kontroll på selv, sier professor Harald Carlsen ved Institutt for kjemi, bioteknologi og matvitenskap ved NMBU, til KK.no. Les hele artikkelen her

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Perineumstudien – de første resultatene er publisert

De fleste som jobber med kvinnehelse har fulgt spent med på «Perineumstudien» som er et samarbeid mellom Akershus Universitetssykehus og Karolinska Universitetet i Stockholm. Nå er de første resultatene fra studien klare.…

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Overaktiv blære

Analinkontinens

Underlivssmerter

Menn og inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Tarmfunksjon og dens innvirkning på urinblæren

Tarmfunksjonen og dens innvirkning på urinblæren Tittelen er hentet fra stomi-og kontinenssykepleier Harriet Iren Olsens foredrag på uroteraputenes nordiske seminar og som er gjengitt i URO-INFOs høstutgave 2023, og som vi igjen…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter