Fekal hastverk kan være et tegn på skade i det anale lukkesystemet eller tarmsykdom. Men hva skjer egentlig i tarmene når du må akutt på do?

Nettstedet kk.no setter fokus på fekal hastverk med en informativ artikkel som Quintet synes er verdt å dele. Det finnes heldigvis gode hjelpemidler med dokumentert effekt dersom plagene skyldes skade i anale lukkemuskler/bekkenbunn i forbindelse med fødsel, kirurgi eller stråling. Hjelpemidlene er kostnadsfrie for bruker gjennom helseforetak og rekvireres av legespesialist. Ta kontakt med våre dyktige terapeuter hvis du ønsker informasjon om konservative behandlingstiltak!

Alt som puttes inn i munnen skal jo også ut en gang, og kroppen har et fantastisk system som sørger for dette – nemlig fordøyelsen. Selv om dette som regel går rolig for seg har vi alle opplevd akutte situasjoner der det gjelder å finne et toalett så fort som overhode mulig. Men hvorfor i all verden skjer egentlig dette? Vi har muskler i tykktarmen som aktiveres og presser innholdet nedover i tarmen, og dette er ikke noe du har kontroll på selv, sier professor Harald Carlsen ved Institutt for kjemi, bioteknologi og matvitenskap ved NMBU, til KK.no. Les hele artikkelen her

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Husk bekkenbunnstrening

HUSK bekkenbunnstrening!   I samarbeid med uroterapeut Linn Elin Rødal lanserer vi klistermerker som det helt enkelt står «husk» på. Linn Elin fikk ideen etter å ha snakket med en pasient som…

Nyheter

Referat fra APFM

Her har vi notert underveis i foredragene fra årets Arctic Pelvic Floor Meeting i Tromsø. Det var kjekt å se engasjementet for bekkenbunnsdysfunksjon på tvers av faggrupper, og ikke minst interessant å…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter