Fekal hastverk kan være et tegn på skade i det anale lukkesystemet eller tarmsykdom. Men hva skjer egentlig i tarmene når du må akutt på do?

Nettstedet kk.no setter fokus på fekal hastverk med en informativ artikkel som Quintet synes er verdt å dele. Det finnes heldigvis gode hjelpemidler med dokumentert effekt dersom plagene skyldes skade i anale lukkemuskler/bekkenbunn i forbindelse med fødsel, kirurgi eller stråling. Hjelpemidlene er kostnadsfrie for bruker gjennom helseforetak og rekvireres av legespesialist. Ta kontakt med våre dyktige terapeuter hvis du ønsker informasjon om konservative behandlingstiltak!

Alt som puttes inn i munnen skal jo også ut en gang, og kroppen har et fantastisk system som sørger for dette – nemlig fordøyelsen. Selv om dette som regel går rolig for seg har vi alle opplevd akutte situasjoner der det gjelder å finne et toalett så fort som overhode mulig. Men hvorfor i all verden skjer egentlig dette? Vi har muskler i tykktarmen som aktiveres og presser innholdet nedover i tarmen, og dette er ikke noe du har kontroll på selv, sier professor Harald Carlsen ved Institutt for kjemi, bioteknologi og matvitenskap ved NMBU, til KK.no. Les hele artikkelen her

Publisert

Nyheter

Kurs/work shop i Bergen 20. september

Denne høsten har vi holdt vårt første fysiske kurs innen elektrostimulering og EMG biofeedback. Vi fikk besøk av 20 ivrige og engasjerte terapeuter fra hele landet. Vi synes det er fantastisk med…

Nyheter

Seksualitet ved revmatiske sykdommer

Forskning viser at seksualitet er vanskelig å snakke om for både helsepersonell og for pasienter, og mange kan oppleve det som både tabu og for privat (Dammen et al., 2020; Fennell &…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter