Resultater fra PhD Ingeborg Hoff Brækkens studie på effekt av underlivsprolaps og gratis treningsbrosjyre i nytt opplag

Ingeborg Hoff Brækken presenterte nylig en oppsummering av sin studie på effekt av bekkenbunnstrening ved underlivsprolaps på Ahus sitt internasjonale symposium The Biennial Pelvic Floor Centre Symposium – Incontinence and Pelvic Floor Disorders 2016: Veiledet bekkenbunnstrening kan reversere POP (pelvic organ prolaps) hos noen kvinner, løfte blære og tarm, redusere POP, blære og tarm symptomer, øke muskelvolum i bekkenbunn, lukke levator hiatus og bedre seksuell funksjon. Bedring i seksuell funksjon var relatert til økning i bekkenbunnsstyrke. Ingeborg har utarbeidet denne flotte brosjyren sammen med en prosjektgruppe bestående av Kari Bø, Marie Ellstrøm Engh og Memona Majida. Quintet AS har vært så heldig å få være med i sluttføringsfasen, og vi distribuerer nå denne kostnadsfritt til klinikker som ønsker denne. Brosjyren er spesielt tilrettelagt for kvinner med underlivsprolaps, men er super for generell bekkenbunnstrening også. Prosjektet er støttet av Norges Idrettshøgskole, Akershus universitetssykehus, Norske kvinners sanitetsforening, Helse og Rehabilitering, Hans & Olaf Fysioterapi og Quintet AS. Du kan bla igjennom brosjyren her. Ta kontakt hvis du ønsker denne tilsendt!

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Husk bekkenbunnstrening

HUSK bekkenbunnstrening!   I samarbeid med uroterapeut Linn Elin Rødal lanserer vi klistermerker som det helt enkelt står «husk» på. Linn Elin fikk ideen etter å ha snakket med en pasient som…

Nyheter

Referat fra APFM

Her har vi notert underveis i foredragene fra årets Arctic Pelvic Floor Meeting i Tromsø. Det var kjekt å se engasjementet for bekkenbunnsdysfunksjon på tvers av faggrupper, og ikke minst interessant å…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter