Bekkenbunnstrening etter fødsel reduserer vaginale plager hos førstegangsfødende kvinner

En norsk randomisert kontrollert studie publisert i British Journal of Obstetrics & Gynaecology i 2016 konkluderer med at bekkenbunnstrening fra 6 uker til 6 måneder etter fødsel reduserer vaginale symptomer som følelse av slapphet hos førstegangsfødende kvinner med skade i bekkenbunnens hovedmuskel levator ani. Quintet har hjelpemidlene for enkel og effektiv bekkenbunnstrening enten du velger trening til DVD med instruktør, vaginalvekter eller knipeveileder. Du finner hjelpemidlene i nettbutikken under bekkenbunnstrening. Ved skade i levator ani som også involverer anale lukkemuskler, såkalte sfinkterrupturer, er det retningslinjer for oppfølging/opptrening hos fysioterapeut med kompetanse. Du finner en fylkesvis liste over fysioterapeuter med kompetanse nederst på hjemmesiden vår eller under www.fysio.no/kvinnehelse. Artikkelen kan du lese her

Publisert

Endometriose

Nyheter

Menn og inkontinens

Erektil dysfunksjon

Nye veiledere og brosjyrer!

Vi utarbeider og forbedrer stadig vårt infomateriell, og nå var det endometriose og menn som stod for tur. Du finner de nye brosjyrene nederst i denne saken. Akkurat nå arbeider vi med…

Endometriose

Smertelindring & muskeltrening

Trening og endometriose

I «Fysioterapeuten» publiserte Merete Kolberg Tennfjord og Rakel Gabrielsen nylig en fagkronikk om viktigheten av trening for endometriosepasienter. De argumenterer for at trening har positive effekter på personer med langvarige smerter, men…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter