Bekkenbunnstrening etter fødsel reduserer vaginale plager hos førstegangsfødende kvinner

En norsk randomisert kontrollert studie publisert i British Journal of Obstetrics & Gynaecology i 2016 konkluderer med at bekkenbunnstrening fra 6 uker til 6 måneder etter fødsel reduserer vaginale symptomer som følelse av slapphet hos førstegangsfødende kvinner med skade i bekkenbunnens hovedmuskel levator ani. Quintet har hjelpemidlene for enkel og effektiv bekkenbunnstrening enten du velger trening til DVD med instruktør, vaginalvekter eller knipeveileder. Du finner hjelpemidlene i nettbutikken under bekkenbunnstrening. Ved skade i levator ani som også involverer anale lukkemuskler, såkalte sfinkterrupturer, er det retningslinjer for oppfølging/opptrening hos fysioterapeut med kompetanse. Du finner en fylkesvis liste over fysioterapeuter med kompetanse nederst på hjemmesiden vår eller under www.fysio.no/kvinnehelse. Artikkelen kan du lese her

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Husk bekkenbunnstrening

HUSK bekkenbunnstrening!   I samarbeid med uroterapeut Linn Elin Rødal lanserer vi klistermerker som det helt enkelt står «husk» på. Linn Elin fikk ideen etter å ha snakket med en pasient som…

Nyheter

Referat fra APFM

Her har vi notert underveis i foredragene fra årets Arctic Pelvic Floor Meeting i Tromsø. Det var kjekt å se engasjementet for bekkenbunnsdysfunksjon på tvers av faggrupper, og ikke minst interessant å…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter