Bekkenbunnstrening etter fødsel reduserer vaginale plager hos førstegangsfødende kvinner

En norsk randomisert kontrollert studie publisert i British Journal of Obstetrics & Gynaecology i 2016 konkluderer med at bekkenbunnstrening fra 6 uker til 6 måneder etter fødsel reduserer vaginale symptomer som følelse av slapphet hos førstegangsfødende kvinner med skade i bekkenbunnens hovedmuskel levator ani. Quintet har hjelpemidlene for enkel og effektiv bekkenbunnstrening enten du velger trening til DVD med instruktør, vaginalvekter eller knipeveileder. Du finner hjelpemidlene i nettbutikken under bekkenbunnstrening. Ved skade i levator ani som også involverer anale lukkemuskler, såkalte sfinkterrupturer, er det retningslinjer for oppfølging/opptrening hos fysioterapeut med kompetanse. Du finner en fylkesvis liste over fysioterapeuter med kompetanse nederst på hjemmesiden vår eller under www.fysio.no/kvinnehelse. Artikkelen kan du lese her

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Perineumstudien – de første resultatene er publisert

De fleste som jobber med kvinnehelse har fulgt spent med på «Perineumstudien» som er et samarbeid mellom Akershus Universitetssykehus og Karolinska Universitetet i Stockholm. Nå er de første resultatene fra studien klare.…

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Overaktiv blære

Analinkontinens

Underlivssmerter

Menn og inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Tarmfunksjon og dens innvirkning på urinblæren

Tarmfunksjonen og dens innvirkning på urinblæren Tittelen er hentet fra stomi-og kontinenssykepleier Harriet Iren Olsens foredrag på uroteraputenes nordiske seminar og som er gjengitt i URO-INFOs høstutgave 2023, og som vi igjen…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter