Bekkenbunnstrening etter fødsel reduserer vaginale plager hos førstegangsfødende kvinner

En norsk randomisert kontrollert studie publisert i British Journal of Obstetrics & Gynaecology i 2016 konkluderer med at bekkenbunnstrening fra 6 uker til 6 måneder etter fødsel reduserer vaginale symptomer som følelse av slapphet hos førstegangsfødende kvinner med skade i bekkenbunnens hovedmuskel levator ani. Quintet har hjelpemidlene for enkel og effektiv bekkenbunnstrening enten du velger trening til DVD med instruktør, vaginalvekter eller knipeveileder. Du finner hjelpemidlene i nettbutikken under bekkenbunnstrening. Ved skade i levator ani som også involverer anale lukkemuskler, såkalte sfinkterrupturer, er det retningslinjer for oppfølging/opptrening hos fysioterapeut med kompetanse. Du finner en fylkesvis liste over fysioterapeuter med kompetanse nederst på hjemmesiden vår eller under www.fysio.no/kvinnehelse. Artikkelen kan du lese her