Bekkenbunnstrening etter fødsel reduserer vaginale plager hos førstegangsfødende kvinner

En norsk randomisert kontrollert studie publisert i British Journal of Obstetrics & Gynaecology i 2016 konkluderer med at bekkenbunnstrening fra 6 uker til 6 måneder etter fødsel reduserer vaginale symptomer som følelse av slapphet hos førstegangsfødende kvinner med skade i bekkenbunnens hovedmuskel levator ani. Quintet har hjelpemidlene for enkel og effektiv bekkenbunnstrening enten du velger trening til DVD med instruktør, vaginalvekter eller knipeveileder. Du finner hjelpemidlene i nettbutikken under bekkenbunnstrening. Ved skade i levator ani som også involverer anale lukkemuskler, såkalte sfinkterrupturer, er det retningslinjer for oppfølging/opptrening hos fysioterapeut med kompetanse. Du finner en fylkesvis liste over fysioterapeuter med kompetanse nederst på hjemmesiden vår eller under www.fysio.no/kvinnehelse. Artikkelen kan du lese her

Publisert

Nyheter

Smertelindring & muskeltrening

Underlivssmerter

Andre smertetilstander

Vi samarbeider med endometrioseforeningen!

Vi er stolte over å annonsere at vi har inngått et samarbeid med Endometrioseforeningen! Sammen skal vi jobbe for at kvinner med endometriose og adenomyose skal få et bedre behandlingstilbud uansett hvor…

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Vi har lansert en ny kursstruktur – elektrostimulering og biofeedback

Vi får flere og flere forespørsler fra terapeuter og behandlere som ønsker å kurse seg i elektrostimulering og biofeedback. Dette synes vi er veldig kjekt. Vi ønsker å lære opp flere behandlere…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter