Kjenner du til mulighetene ved testvinneren NeuroTrac MultiTENS?

Transkutan Elektrisk Nerve Stimulering (TENS) har dokumentert effekt ved en rekke plagsomme smertetilstander som rygg-og bekkensmerter, artrosesmerter, postoperative smerter, diabetisk nevropati, menstruasjonssmerter o.a. TENS apparatet NeuroTrac MultiTENS er vår bestselger innen smertelindring og muskelstimulering. Prisgunstige MultiTENS tilbyr mange muligheter og kombinasjoner i behandlingen. Vi har tidligere omtalt en oversiktsartikkel der tre viktige faktorer nevnes for effektiv og vellykket TENS behandling: Toleranse for gjentatt TENS, intensitet på stimulering og elektrode plassering. Det er i hovedsak seks TENS/TEMS behandlingsmuligheter i NeuroTrac MultiTENS: Høyfrekvent stimulering (70-120 Hz) som gir rask igangsettende effekt med varighet under hele stimuleringstiden. Vanligvis benyttes denne type stimulering i minst 60 minutter opptil flere ganger daglig, men kan også benyttes lengre eller kontinuerlig hele dagen. Lavfrekvent stimulering (2-10 Hz) som frigjør kroppens egne smertedempende hormoner endorfin og enkefalin ca. 20 minutter etter påbegynt stimulering med varighet i flere timer etter avsluttet behandling. Vanligvis benyttes lavfrekvent TENS i 40-60 minutter, 2-3 ganger daglig. Burst/alTENS kan sammenlignes med lavfrekvent bruk av TENS bortsett fra at hver puls erstattes av et pulstog på ni pulser med korte støt (burst) på 150 Hz eller 185 Hz; altså en kombinasjon av høyfrekvent og lavfrekvent TENS, som kan anvendes ved elektroakupunktur. Modulert TENS aktiviserer både muskel-og berøringsnerver og kombinerer høyfrekvent og lavfrekvent stimulering for å sikre en mest mulig behagelig og effektiv stimulering uten nervetilvenning. HAN/Stimulering med blandet frekvens kombinerer også høyfrekvent og lavfrekvent stimulering og veksler mellom 3 sekunder 100 Hz etterfulgt av 3 sekunder 2 Hz. Arbeid/hvile stimulering TEMS (Transkutan Elektrisk Muskel Stimulering) er muskelstimulering som stimulerer med en konstant frekvens og pulsbredde på begge kanaler med arbeid/hvile intervaller.

Hvis du for eksempel har en pasient med smerter og nedsatt evne til å trekke sammen lårmuskulaturen etter en kneoperasjon, kan pasienten først bruke TENS for smertelindring med høyfrekvent stimulering før TEMS arbeid/hvile på lårmuskulaturen. Quintet har utarbeidet egne behandlingsveiledere for bruk av TENS/TEMS ved skuldersmerter etter hjerneslag og artrose i knær. Du finner mange forslag til elektrodeplasseringer her. Omtale av testen finner du på side 2 i Infobrev TENS mai 2015 her.

Publisert

Nyheter

Kurs/work shop i Bergen 20. september

Denne høsten har vi holdt vårt første fysiske kurs innen elektrostimulering og EMG biofeedback. Vi fikk besøk av 20 ivrige og engasjerte terapeuter fra hele landet. Vi synes det er fantastisk med…

Nyheter

Seksualitet ved revmatiske sykdommer

Forskning viser at seksualitet er vanskelig å snakke om for både helsepersonell og for pasienter, og mange kan oppleve det som både tabu og for privat (Dammen et al., 2020; Fennell &…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter