Kjenner du til mulighetene ved testvinneren NeuroTrac MultiTENS?

Transkutan Elektrisk Nerve Stimulering (TENS) har dokumentert effekt ved en rekke plagsomme smertetilstander som rygg-og bekkensmerter, artrosesmerter, postoperative smerter, diabetisk nevropati, menstruasjonssmerter o.a. TENS apparatet NeuroTrac MultiTENS er vår bestselger innen smertelindring og muskelstimulering. Prisgunstige MultiTENS tilbyr mange muligheter og kombinasjoner i behandlingen. Vi har tidligere omtalt en oversiktsartikkel der tre viktige faktorer nevnes for effektiv og vellykket TENS behandling: Toleranse for gjentatt TENS, intensitet på stimulering og elektrode plassering. Det er i hovedsak seks TENS/TEMS behandlingsmuligheter i NeuroTrac MultiTENS: Høyfrekvent stimulering (70-120 Hz) som gir rask igangsettende effekt med varighet under hele stimuleringstiden. Vanligvis benyttes denne type stimulering i minst 60 minutter opptil flere ganger daglig, men kan også benyttes lengre eller kontinuerlig hele dagen. Lavfrekvent stimulering (2-10 Hz) som frigjør kroppens egne smertedempende hormoner endorfin og enkefalin ca. 20 minutter etter påbegynt stimulering med varighet i flere timer etter avsluttet behandling. Vanligvis benyttes lavfrekvent TENS i 40-60 minutter, 2-3 ganger daglig. Burst/alTENS kan sammenlignes med lavfrekvent bruk av TENS bortsett fra at hver puls erstattes av et pulstog på ni pulser med korte støt (burst) på 150 Hz eller 185 Hz; altså en kombinasjon av høyfrekvent og lavfrekvent TENS, som kan anvendes ved elektroakupunktur. Modulert TENS aktiviserer både muskel-og berøringsnerver og kombinerer høyfrekvent og lavfrekvent stimulering for å sikre en mest mulig behagelig og effektiv stimulering uten nervetilvenning. HAN/Stimulering med blandet frekvens kombinerer også høyfrekvent og lavfrekvent stimulering og veksler mellom 3 sekunder 100 Hz etterfulgt av 3 sekunder 2 Hz. Arbeid/hvile stimulering TEMS (Transkutan Elektrisk Muskel Stimulering) er muskelstimulering som stimulerer med en konstant frekvens og pulsbredde på begge kanaler med arbeid/hvile intervaller.

Hvis du for eksempel har en pasient med smerter og nedsatt evne til å trekke sammen lårmuskulaturen etter en kneoperasjon, kan pasienten først bruke TENS for smertelindring med høyfrekvent stimulering før TEMS arbeid/hvile på lårmuskulaturen. Quintet har utarbeidet egne behandlingsveiledere for bruk av TENS/TEMS ved skuldersmerter etter hjerneslag og artrose i knær. Du finner mange forslag til elektrodeplasseringer her. Omtale av testen finner du på side 2 i Infobrev TENS mai 2015 her.

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Perineumstudien – de første resultatene er publisert

De fleste som jobber med kvinnehelse har fulgt spent med på «Perineumstudien» som er et samarbeid mellom Akershus Universitetssykehus og Karolinska Universitetet i Stockholm. Nå er de første resultatene fra studien klare.…

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Overaktiv blære

Analinkontinens

Underlivssmerter

Menn og inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Tarmfunksjon og dens innvirkning på urinblæren

Tarmfunksjonen og dens innvirkning på urinblæren Tittelen er hentet fra stomi-og kontinenssykepleier Harriet Iren Olsens foredrag på uroteraputenes nordiske seminar og som er gjengitt i URO-INFOs høstutgave 2023, og som vi igjen…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter