Lekkasje under samleie – mer utbredt og plagsomt enn du tror

Vi vet at ca. hver fjerde kvinne (25%) opplever plagsom urinlekkasje ved fysisk aktivitet, host, nys eller trang til vannlating. Plagene kan være alt fra dråper til større lekkasjer som krever spesielle inkontinensbind. Mange av disse kvinnene unngår aktiviteter som provoserer urinlekkasjen. De endrer drikkevaner, øker vannlatingsfrekvensen for å være helt sikre på at blæren er tom OG trekker seg unna sex dersom de opplever såkalt coital inkontinens. Det kan skje enten ved innføring av penis, i løpet av samleie eller under orgasme. Urinlekkasje under samleie rammer rundt en tredjedel av seksuelt aktive kvinner. En nylig publisert artikkel viser at over 65% av kvinner med anstrengelseslekkasje opplever lekkasje under samleie, noe som påvirker både livkvalitet og livsutfoldelse. Du finner sammendraget av studien her. Les også intervjuet i Nettavisen med sexolog Siv Gamnes om lekkasje under samleie her.

Det er påvist sammenheng mellom nedsatt bekkenbunnsstyrke og seksuell dysfunksjon og nedsatt bekkenbunnsstyrke og grad av lekkasjeplager, noe som betyr at styrketrening av bekkenbunnsmuskulaturen kan bedre både lekkasjeplager og seksuell funksjon. Quintet AS spesialiserer seg i utstyr for bekkenbunnplager og inkontinens og har enkle og effektive hjelpemidler for opptrening av bekkenbunn. Start treningen nå og du vil oppleve bedring i løpet av 4-6 uker avhengig av egeninnsats! Våre terapeuter veileder deg gjerne dersom det er ønskelig. Her er lenken til enkle hjelpemidler i nettbutikken. I tillegg finner du en fylkesvis terapeutliste nederst på hjemmesiden vår hvis du har behov for undersøkelse.

Publisert

Endometriose

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Underlivssmerter

Smertelindring & muskeltrening

Svangerskap og fødsel

Underlivssmerter

Hjelpemidler for Seksuallivet

Smerter ved samleie

Pelvic Pain Awareness Month

Pelvic Pain Awareness Month (Bekkensmerteoppmerksomhetsmåned): økt kunnskap og støtte for de som lever med bekkenbunnssmerter Pelvic Pain Awareness Month markeres i mai hvert år for å øke bevisstheten om bekkenbunnssmerter, en tilstand…

Nyheter

Smertelindring & muskeltrening

Ønsker du å stå på behandlerlisten vår?

Vi får ofte henvendelser fra helsepersonell og deres pasienter som ønsker å prøve TENS/TEMS som behandling. Vi har derfor opprettet en oversikt på vår nettside over terapeuter som innehar denne kompetansen. Dette…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter