Lekkasje under samleie – mer utbredt og plagsomt enn du tror

Vi vet at ca. hver fjerde kvinne (25%) opplever plagsom urinlekkasje ved fysisk aktivitet, host, nys eller trang til vannlating. Plagene kan være alt fra dråper til større lekkasjer som krever spesielle inkontinensbind. Mange av disse kvinnene unngår aktiviteter som provoserer urinlekkasjen. De endrer drikkevaner, øker vannlatingsfrekvensen for å være helt sikre på at blæren er tom OG trekker seg unna sex dersom de opplever såkalt coital inkontinens. Det kan skje enten ved innføring av penis, i løpet av samleie eller under orgasme. Urinlekkasje under samleie rammer rundt en tredjedel av seksuelt aktive kvinner. En nylig publisert artikkel viser at over 65% av kvinner med anstrengelseslekkasje opplever lekkasje under samleie, noe som påvirker både livkvalitet og livsutfoldelse. Du finner sammendraget av studien her. Les også intervjuet i Nettavisen med sexolog Siv Gamnes om lekkasje under samleie her.

Det er påvist sammenheng mellom nedsatt bekkenbunnsstyrke og seksuell dysfunksjon og nedsatt bekkenbunnsstyrke og grad av lekkasjeplager, noe som betyr at styrketrening av bekkenbunnsmuskulaturen kan bedre både lekkasjeplager og seksuell funksjon. Quintet AS spesialiserer seg i utstyr for bekkenbunnplager og inkontinens og har enkle og effektive hjelpemidler for opptrening av bekkenbunn. Start treningen nå og du vil oppleve bedring i løpet av 4-6 uker avhengig av egeninnsats! Våre terapeuter veileder deg gjerne dersom det er ønskelig. Her er lenken til enkle hjelpemidler i nettbutikken. I tillegg finner du en fylkesvis terapeutliste nederst på hjemmesiden vår hvis du har behov for undersøkelse.

Publisert

Endometriose

Nyheter

Menn og inkontinens

Erektil dysfunksjon

Nye veiledere og brosjyrer!

Vi utarbeider og forbedrer stadig vårt infomateriell, og nå var det endometriose og menn som stod for tur. Du finner de nye brosjyrene nederst i denne saken. Akkurat nå arbeider vi med…

Endometriose

Smertelindring & muskeltrening

Trening og endometriose

I «Fysioterapeuten» publiserte Merete Kolberg Tennfjord og Rakel Gabrielsen nylig en fagkronikk om viktigheten av trening for endometriosepasienter. De argumenterer for at trening har positive effekter på personer med langvarige smerter, men…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter