Kvinnehelse gjennom livet

Quintet deltok nylig med egen stand på NFFs faggruppe for kvinnehelses 50 års jubileumsseminar der 70 fysioterapeuter var samlet til spennende foredrag og flott faglig påfyll med nyttige workshops. Foredragsholderne inkluderte blant andre Amal Aden, somalisk forfatter og samfunnsdebattant, som snakket om hvordan vi som helsepersonell skal møte og forstå innvandrerkvinner. Lege og professor Kerstin U. Moberg er en pioneer innen forskning på hormonet oxytocins effekter under graviditet, amming og menopause. Hun snakket om oxytocinets rolle
gjennom kvinnelivet, ved forløsningen
og betydningen av det normale oxytocinet for både mor og barn, i tillegg til å
diskutere oxytocinets positive mentale og fysiologiske effekter ved amming og
ved andre nære relasjoner gjennom livet. Til slutt snakket Kerstin om muligheten
for å anvende oxytocin ved behandling av kvinner som trenger hormonell
behandling ved menopause som et alternativ til østrogen behandling. Quintet har tidligere publisert et blogginnlegg som omhandler nettopp oxytocin. Gynekolog og professor emeritus fra NTNU Mette Haase Moen holdt foredrag om

kvinnens hormonforhold gjennom livet, prevensjon og behandling
av plager i overgangsalder.
Videre inneholdt seminaret interessante foredrag om myter og fakta ved bekkenleddsmerter: Resultater fra Den norske mor og barn-undersøkelsen ved manuell terapeut og PhD Elisabeth Krefting Bjelland; Forbedring eller målefeil: Hvor gode er egentlig målemetodene vi bruker i daglig praksis ved Merete Kolberg Tennfjord, stipendiat ved NIH og innvandrerkvinner og fødsel ved Kjersti Sletten Bekken, jordmor og PhD. Professor i klinisk epidemiologi og helsetjenesteforskning ved UiO, Malin Eberhardt Gran,

snakket om angst og depresjon i forbindelse med fødsel. Mange
kvinner får et mer svingende følelsesliv i forbindelse med svangerskap og
fødsel. Det er noen ganger vanskelig å vite hvor grensen går mellom en
normaltilstand og en tilstand hvor kvinnen trenger hjelp i
spesialisthelsetjenesten. Hvilke tegn bør man være oppmerksom på? Hvor vanlig er
det? Hvem rammes?
Seminaret var i høyeste grad vellykket, både faglig og sosialt, med et variert program for oss som jobber med kvinnehelse!

Publisert

Endometriose

Nyheter

Menn og inkontinens

Erektil dysfunksjon

Nye veiledere og brosjyrer!

Vi utarbeider og forbedrer stadig vårt infomateriell, og nå var det endometriose og menn som stod for tur. Du finner de nye brosjyrene nederst i denne saken. Akkurat nå arbeider vi med…

Endometriose

Smertelindring & muskeltrening

Trening og endometriose

I «Fysioterapeuten» publiserte Merete Kolberg Tennfjord og Rakel Gabrielsen nylig en fagkronikk om viktigheten av trening for endometriosepasienter. De argumenterer for at trening har positive effekter på personer med langvarige smerter, men…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter