Rapport fra Nepalprosjektet

Vi ønsker våre lesere en gledelig jul med denne flotte rapporten om doktorgradsprosjektet innen kvinnehelse i Nepal. Som tidligere omtalt i Quintets nyhetsbrev er fysioterapeut og forsker Britt Stuge leder for bekken og bekkenbunnsprosjektet i Nepal der hun er hovedveileder for sykehusets sjefsfysioterapeut PhD kandidat Ranjeeta S. Acharya. Tungt fysisk arbeid er en del av hverdagen for kvinner i Nepal enten de er gravide eller nettopp har født. Et overordnet mål med doktorgradsprosjektet er å bidra til å bedre kvinnehelse i Nepal med fokus på rygg- og bekkenleddsmerter, urin inkontinens og underlivsprolaps i forbindelse med graviditet og fødsel. Quintet har bidratt til prosjektet med to Myoplus Pro apparater og prober. Prosjektet går som planlagt og 250 kvinner er inkludert i del-studien der bekkenbunnen undersøkes med Myoplus og oppfølging pågår.

 «I oktober ble den første internasjonale kongressen innen obstetrikk og gynekologi i Nepal arranger med ca. 350 deltakere. Fysioterapeut og forsker Ingeborg Hoff Brækken og Britt Stuge ble invitert til å forelese om fysioterapi innen kvinnehelse. Sammen med doktorgradsstipendiat Ranjeeta Acharya og sykehusets kvinnehelse fysioterapeut Bimika Khadgi hadde vi flere presentasjoner på kongressen. Vi hadde også en dags workshop med vel 40 fysioterapeuter fra flere deler av Nepal, og det var venteliste til workshopen. Interessen for inkontinens og underlivsprolaps er stor i Nepal, blant leger og fysioterapeuter s vel som helsedepartement. Det tverrfaglige helsepersonellet viste stor interesse for teoretisk kunnskap så vel som praktisk trening på workshopene våre. Under oppholdet benyttet vi også anledningen til å veiled Ranjeeta og Bimika og sikre kvalitet i den pågående bekkenbunnsstudien.

I lys av at Nepal er et av verdens fattigste land er det imponerende hva de klarer å få til ved Dhulikhel Hospital, som er et universitetssykehus. Sykehuset er et non-profit sykehus og driftes gjennom gaver fra veldedige organisasjoner og privatpersoner. Dr. Ramm er grunnlegger av sykehuset og gjennom mottoet «reaching for the unreached» er målsetningen at kunnskap og implementering av kunnskap skal nå ut til kvinner som bor langt fra helsetjenestene. Vi håper at vi kan få være med å bidra til dette på sikt».

Publisert

Nyheter

Underlivssmerter

Hjelpemidler for Seksuallivet

Orgastisk dysfunksjon

Erektil dysfunksjon

Smerter ved samleie

Hard Flaccid Syndrome: En pasienthistorie

Vi kom nylig i kontakt med en mann, vi kaller ham «Morten» i denne saken, som over flere år har slitt med smerter og ubehag i penis og bekkenområdet. Han oppsøkte i…

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Husk bekkenbunnstrening

HUSK bekkenbunnstrening!   I samarbeid med uroterapeut Linn Elin Rødal lanserer vi klistermerker som det helt enkelt står «husk» på. Linn Elin fikk ideen etter å ha snakket med en pasient som…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter