Rapport fra Nepalprosjektet

Vi ønsker våre lesere en gledelig jul med denne flotte rapporten om doktorgradsprosjektet innen kvinnehelse i Nepal. Som tidligere omtalt i Quintets nyhetsbrev er fysioterapeut og forsker Britt Stuge leder for bekken og bekkenbunnsprosjektet i Nepal der hun er hovedveileder for sykehusets sjefsfysioterapeut PhD kandidat Ranjeeta S. Acharya. Tungt fysisk arbeid er en del av hverdagen for kvinner i Nepal enten de er gravide eller nettopp har født. Et overordnet mål med doktorgradsprosjektet er å bidra til å bedre kvinnehelse i Nepal med fokus på rygg- og bekkenleddsmerter, urin inkontinens og underlivsprolaps i forbindelse med graviditet og fødsel. Quintet har bidratt til prosjektet med to Myoplus Pro apparater og prober. Prosjektet går som planlagt og 250 kvinner er inkludert i del-studien der bekkenbunnen undersøkes med Myoplus og oppfølging pågår.

 «I oktober ble den første internasjonale kongressen innen obstetrikk og gynekologi i Nepal arranger med ca. 350 deltakere. Fysioterapeut og forsker Ingeborg Hoff Brækken og Britt Stuge ble invitert til å forelese om fysioterapi innen kvinnehelse. Sammen med doktorgradsstipendiat Ranjeeta Acharya og sykehusets kvinnehelse fysioterapeut Bimika Khadgi hadde vi flere presentasjoner på kongressen. Vi hadde også en dags workshop med vel 40 fysioterapeuter fra flere deler av Nepal, og det var venteliste til workshopen. Interessen for inkontinens og underlivsprolaps er stor i Nepal, blant leger og fysioterapeuter s vel som helsedepartement. Det tverrfaglige helsepersonellet viste stor interesse for teoretisk kunnskap så vel som praktisk trening på workshopene våre. Under oppholdet benyttet vi også anledningen til å veiled Ranjeeta og Bimika og sikre kvalitet i den pågående bekkenbunnsstudien.

I lys av at Nepal er et av verdens fattigste land er det imponerende hva de klarer å få til ved Dhulikhel Hospital, som er et universitetssykehus. Sykehuset er et non-profit sykehus og driftes gjennom gaver fra veldedige organisasjoner og privatpersoner. Dr. Ramm er grunnlegger av sykehuset og gjennom mottoet «reaching for the unreached» er målsetningen at kunnskap og implementering av kunnskap skal nå ut til kvinner som bor langt fra helsetjenestene. Vi håper at vi kan få være med å bidra til dette på sikt».

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Efemia Academy

Den svenske produsenten av Efemia, Invent Medic, bidrar aktivt med webinarer for opplæring av helsepersonell. Nå har de satt opp en rekke webinarer våren 2024. Webinarene avholdes på svensk, og du kan…

Nyheter

Nytt rekvisisjonsskjema behandlingshjelpemidler

Fra 01.01.24 er rekvisisjonsskjemaet oppdatert. Det viktigste å merke seg er at pasienten ikke lengre trenger å signere skjemaet! Dette betyr i praksis at pasienten ikke trenger å møte opp fysisk, for…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter