Den vanskelige samtalen?

Informasjon om seksuell helse og refusjonsberettigete hjelpemidler for seksuallivet blir dessverre ofte nedprioritert i møte med kreftpasienter, noe som kommer til uttrykk i en e-post Quintet mottok nylig. Der skriver Aud blant annet dette: «Det er nå snart 7 år siden jeg var ferdig med kreftbehandling og jeg har aldri hørt om denne ordningen eller produktene deres. Nå er informasjon antageligvis helt avhengig av hvem man møter på som pasient og slik skulle det ikke være. Som det understrekes så er seksuallivet en viktig del av et parforhold og livet.» Skyldes det mangel på tid, mangel på informasjon eller mangel på erfaring? Se lenke til innslag i NRK 25.11.17 om temaet.

E-posten fra Aud kom til oss etter at medlemsbladet Athene fra Brystkreftforeningen omtalte våre produkter i ordningen om refusjonsberettigete hjelpemidler for seksuallivet via NAV. Quintet har laget en ny brosjyre om seksuell helse som vi sender ut til våre samarbeidspartnere og andre aktuelle helsearbeidere, vi omtaler jevnlig seksuell helse på vår hjemmeside med relatert faglig informasjon, vi har egen sexolog ansatt i 20% stilling og prøver å nå ut til så mange som mulig. Verdens helseorganisasjon (WHO) og Verdens sexologiforening (WAS) utarbeidet universelle rettighetene for seksuell helse 26/8 1999. I erklæring om seksuelle rettigheter punkt 11 heter det at alle har rett til seksuell helseomsorg. Foreningen for seksuell og reproduktiv helse og rettigheter gjengir IPPF (International Planned Parenthood Federation) sin erklæring i artikkel 7 der rett til seksuell helsomsorg omtales slik.

Enhver har rett til tilgang på informasjon om seksuell helse, og tilgang til helsetjenester som er basert på vitenskapelig gyldig forskning. Alle produktene tilknyttet denne artikkelen er refusjonsberettigete via NAV. Søknadsskjema finner du øverst på hjemmesiden under fanen skjema.

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Husk bekkenbunnstrening

HUSK bekkenbunnstrening!   I samarbeid med uroterapeut Linn Elin Rødal lanserer vi klistermerker som det helt enkelt står «husk» på. Linn Elin fikk ideen etter å ha snakket med en pasient som…

Nyheter

Referat fra APFM

Her har vi notert underveis i foredragene fra årets Arctic Pelvic Floor Meeting i Tromsø. Det var kjekt å se engasjementet for bekkenbunnsdysfunksjon på tvers av faggrupper, og ikke minst interessant å…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter