Funksjonshemming og seksuell helse

Vi deler gjerne to saker fra nrk.no om funksjonshemming og sex og hvordan unge funksjonshemmede opplever at deres seksuelle helse blir ivaretatt av helsepersonell. En rapport fra organisasjonen Unge Funksjonshemmede viser dessverre at unge med funksjonsnedsettelser blir møtt med mange fordommer og et helsevesen som vegrer seg for å snakke om seksualitet. https://www.nrk.no/norge/fordommer-om-funksjonsnedsettelser_-_-snakker-ikke-med-oss-om-seksualitet-1.13913316 og https://www.nrk.no/ytring/ber-om-mer-informasjon-om-sex-1.13913469 Se også hvordan Ina Vedeld opplevde det å ha funksjonsnedsettelse når hun la ut profilen sin på Tinder https://www.vgtv.no/video/154413/sjekk-hvilket-bilde-som-ga-flest-tinder-matcher

Quintet holder gratis kurs i våre lokaler på Bønes om seksuell helse med hjelpemidler via NAV og foredraget «Den vanskelige samtalen»  – om nettopp kommunikasjon med temaet seksualitet. Foredraget holdes av Quintets egen sexolog MNFKS og spesialist i kvinnehelse, Kjersti Hatlebrekke. Christer Bergene med ansvar for seksuell helse hos Quintet holder også foredrag onsdag 30.mai i Kirkenes for NAV Hjelpemiddelsentralen i Finnmark om seksuell helse ved sykdom og funksjonshemming. Onsdag 13.juni er vi i Oslo på Thon Hotel Opera fra 17-18.30 med gratis minikurs om seksuell helse.

Ta kontakt på post@quintet.no for mer informasjon eller ring 55981555.

Publisert

Nyheter

Kurs/work shop i Bergen 20. september

Denne høsten har vi holdt vårt første fysiske kurs innen elektrostimulering og EMG biofeedback. Vi fikk besøk av 20 ivrige og engasjerte terapeuter fra hele landet. Vi synes det er fantastisk med…

Nyheter

Seksualitet ved revmatiske sykdommer

Forskning viser at seksualitet er vanskelig å snakke om for både helsepersonell og for pasienter, og mange kan oppleve det som både tabu og for privat (Dammen et al., 2020; Fennell &…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter