Funksjonshemming og seksuell helse

Vi deler gjerne to saker fra nrk.no om funksjonshemming og sex og hvordan unge funksjonshemmede opplever at deres seksuelle helse blir ivaretatt av helsepersonell. En rapport fra organisasjonen Unge Funksjonshemmede viser dessverre at unge med funksjonsnedsettelser blir møtt med mange fordommer og et helsevesen som vegrer seg for å snakke om seksualitet. https://www.nrk.no/norge/fordommer-om-funksjonsnedsettelser_-_-snakker-ikke-med-oss-om-seksualitet-1.13913316 og https://www.nrk.no/ytring/ber-om-mer-informasjon-om-sex-1.13913469 Se også hvordan Ina Vedeld opplevde det å ha funksjonsnedsettelse når hun la ut profilen sin på Tinder https://www.vgtv.no/video/154413/sjekk-hvilket-bilde-som-ga-flest-tinder-matcher

Quintet holder gratis kurs i våre lokaler på Bønes om seksuell helse med hjelpemidler via NAV og foredraget «Den vanskelige samtalen»  – om nettopp kommunikasjon med temaet seksualitet. Foredraget holdes av Quintets egen sexolog MNFKS og spesialist i kvinnehelse, Kjersti Hatlebrekke. Christer Bergene med ansvar for seksuell helse hos Quintet holder også foredrag onsdag 30.mai i Kirkenes for NAV Hjelpemiddelsentralen i Finnmark om seksuell helse ved sykdom og funksjonshemming. Onsdag 13.juni er vi i Oslo på Thon Hotel Opera fra 17-18.30 med gratis minikurs om seksuell helse.

Ta kontakt på post@quintet.no for mer informasjon eller ring 55981555.

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Efemia Academy

Den svenske produsenten av Efemia, Invent Medic, bidrar aktivt med webinarer for opplæring av helsepersonell. Nå har de satt opp en rekke webinarer våren 2024. Webinarene avholdes på svensk, og du kan…

Nyheter

Nytt rekvisisjonsskjema behandlingshjelpemidler

Fra 01.01.24 er rekvisisjonsskjemaet oppdatert. Det viktigste å merke seg er at pasienten ikke lengre trenger å signere skjemaet! Dette betyr i praksis at pasienten ikke trenger å møte opp fysisk, for…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter