Gratulerer med fredsprisen, Denis Mukwege

I dag mottar Denis Mukwege årets fredspris sammen med Nadia Murad for deres kamp mot seksualisert vold brukt som våpen i krig og væpnede konflikter. Quintet har gjennom noen år støttet gynekolog Mathias Onsruds prosjekt «Helse for Kongo»  med elstim/bio-utstyr til behandling av fistler og inkontinensproblematikk, og fikk for et par dager siden denne hyggelige mailen med oppdatering fra prosjektet: 

«Sender en artikkel som står i Oppland Arbeiderblad i dag, samt en artikkel som har stått i Bistandsaktuelt (https://www.bistandsaktuelt.no/nyheter/2018/fra-snertingdal-til-kongo) om Mathias Onsrud og bl.a. relasjon til Denis Mukwege, som får fredsprisen mandag. Vi hadde møte med Mukwege på Panzisykehuset sist vi var i Kongo om å innføre behandlingsmetoden med stimulator og bekkenbunnstrening på deres sykehus. De var veldig interessert i det. Jordmødrene vi lærte opp på sykehuset  i Kaziba har nå lært opp jordmødre på Panzisykehuset. Det er i følge rapporter gode resultater begge steder. Det siste apparatet vi fikk fra dere og elektrodene er nå i bruk for å hjelpe kvinnene som behandles på Panzisykehuset etter seksualisert vold eller fødselsskader. Takk for alt dere har bidratt med!»

Artikkelen kan du lese her.

Publisert

Endometriose

Nyheter

Menn og inkontinens

Erektil dysfunksjon

Nye veiledere og brosjyrer!

Vi utarbeider og forbedrer stadig vårt infomateriell, og nå var det endometriose og menn som stod for tur. Du finner de nye brosjyrene nederst i denne saken. Akkurat nå arbeider vi med…

Endometriose

Smertelindring & muskeltrening

Trening og endometriose

I «Fysioterapeuten» publiserte Merete Kolberg Tennfjord og Rakel Gabrielsen nylig en fagkronikk om viktigheten av trening for endometriosepasienter. De argumenterer for at trening har positive effekter på personer med langvarige smerter, men…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter