Gratulerer med fredsprisen, Denis Mukwege

I dag mottar Denis Mukwege årets fredspris sammen med Nadia Murad for deres kamp mot seksualisert vold brukt som våpen i krig og væpnede konflikter. Quintet har gjennom noen år støttet gynekolog Mathias Onsruds prosjekt «Helse for Kongo»  med elstim/bio-utstyr til behandling av fistler og inkontinensproblematikk, og fikk for et par dager siden denne hyggelige mailen med oppdatering fra prosjektet: 

«Sender en artikkel som står i Oppland Arbeiderblad i dag, samt en artikkel som har stått i Bistandsaktuelt (https://www.bistandsaktuelt.no/nyheter/2018/fra-snertingdal-til-kongo) om Mathias Onsrud og bl.a. relasjon til Denis Mukwege, som får fredsprisen mandag. Vi hadde møte med Mukwege på Panzisykehuset sist vi var i Kongo om å innføre behandlingsmetoden med stimulator og bekkenbunnstrening på deres sykehus. De var veldig interessert i det. Jordmødrene vi lærte opp på sykehuset  i Kaziba har nå lært opp jordmødre på Panzisykehuset. Det er i følge rapporter gode resultater begge steder. Det siste apparatet vi fikk fra dere og elektrodene er nå i bruk for å hjelpe kvinnene som behandles på Panzisykehuset etter seksualisert vold eller fødselsskader. Takk for alt dere har bidratt med!»

Artikkelen kan du lese her.