Produktfokus – NeuroTrac Rehab med manuell muskelkontraksjon

NeuroTrac Rehab kan benyttes på tre ulike måter: Transkutan elektrisk nervestimulering til smertelindring (TENS), tradisjonell transkutan elektrisk muskelstimulering (TEMS) og TEMS med fjernkontroll. Vi skiller mellom TEMS med og uten fjernkontroll, fordi ved bruk av fjernkontrollen så kan man manuelt starte muskelkontraksjonen for deretter manuelt slippe muskulaturen i stedet for å vente på den innebygde, automatiske «stimulering/pause»-syklusen i TEMS-programmet. Program 15 i apparatet brukes ofte ved stimulering til fleksjon og ekstensjon i muskulatur.

Fjernkontrollen kan ellers være nyttig ved funksjonell opptrening av slag, gangfunksjon, drop fot, håndfunksjon, generelle muskel -og skjelettsmerter som problemer med øvre og nedre trapezius og andre problemer relatert til mobilitet og bevegelse.

Hvordan kan TEMS bidra til å styrke muskler?

TEMS kan hjelpe til med å trene opp en svekket muskulatur. Det er flere teorier omkring dette. Når du voluntært trekker sammen en muskel, klarer du å trekke sammen ca 30 % av alle muskelfibrene. De resterende er «sovende». Med TEMS kan du potensielt stimulere flere av disse. Er musklene svært svake, og en har problemer med å gjennomføre selv enkle anti-tyngdekraftøvelser, kan derfor TEMS brukes meget effektivt. Ved bruk av TEMS så kan du også potensielt lære kroppen å aktivere den motoriske muskelaktiveringen raskere. Det skal mange repetisjoner til før kroppen finner den raskeste og meste effektive måten å kontrahere en muskel på, TEMS kan bidra til å aksellere denne læringsprosessen.

Dette er NeuroTrac Rehab

NeuroTrac Rehab er et enkelt apparat som lett kan brukes av medisinsk helsepersonell og av bruker i hjemmet. Apparatet inneholder totalt 19 programmer. NeuroTrac Rehab skiller seg ut fra de øvrige TENS/TEMS apparatene i vårt sortiment ved at den har en fjernkontroll.

TENS: Denne delen av apparatet inneholder til sammen 10 TENS-programmer. 2 av programmene er åpne slik at du kan legge inn egne preferanser. TENS-delen består av høyfrekvente, lavfrekvente, burst og multifrekvensielle/ modulerte programmer. I de 2 åpne, resterende programmene kan du legge inn egenvalgt frekvens, pulsbredde, stimuleringstid etc. hvis ingen av de andre 10 programmene passer for deg.

TEMS: Denne delen av apparatet har 9 TEMS-programmer, der 1 er helt åpent (Program 15). Fjernkontrollen kan benyttes på 5 av de 9 TEMS programmene.

NeuroTrac TENS Rehab har to kanaler, og en kan dermed bruke totalt fire elektroder.

Publisert

Nyheter

Kurs/work shop i Bergen 20. september

Denne høsten har vi holdt vårt første fysiske kurs innen elektrostimulering og EMG biofeedback. Vi fikk besøk av 20 ivrige og engasjerte terapeuter fra hele landet. Vi synes det er fantastisk med…

Nyheter

Seksualitet ved revmatiske sykdommer

Forskning viser at seksualitet er vanskelig å snakke om for både helsepersonell og for pasienter, og mange kan oppleve det som både tabu og for privat (Dammen et al., 2020; Fennell &…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter