Produktfokus – NeuroTrac Rehab med manuell muskelkontraksjon

NeuroTrac Rehab kan benyttes på tre ulike måter: Transkutan elektrisk nervestimulering til smertelindring (TENS), tradisjonell transkutan elektrisk muskelstimulering (TEMS) og TEMS med fjernkontroll. Vi skiller mellom TEMS med og uten fjernkontroll, fordi ved bruk av fjernkontrollen så kan man manuelt starte muskelkontraksjonen for deretter manuelt slippe muskulaturen i stedet for å vente på den innebygde, automatiske «stimulering/pause»-syklusen i TEMS-programmet. Program 15 i apparatet brukes ofte ved stimulering til fleksjon og ekstensjon i muskulatur.

Fjernkontrollen kan ellers være nyttig ved funksjonell opptrening av slag, gangfunksjon, drop fot, håndfunksjon, generelle muskel -og skjelettsmerter som problemer med øvre og nedre trapezius og andre problemer relatert til mobilitet og bevegelse.

Hvordan kan TEMS bidra til å styrke muskler?

TEMS kan hjelpe til med å trene opp en svekket muskulatur. Det er flere teorier omkring dette. Når du voluntært trekker sammen en muskel, klarer du å trekke sammen ca 30 % av alle muskelfibrene. De resterende er «sovende». Med TEMS kan du potensielt stimulere flere av disse. Er musklene svært svake, og en har problemer med å gjennomføre selv enkle anti-tyngdekraftøvelser, kan derfor TEMS brukes meget effektivt. Ved bruk av TEMS så kan du også potensielt lære kroppen å aktivere den motoriske muskelaktiveringen raskere. Det skal mange repetisjoner til før kroppen finner den raskeste og meste effektive måten å kontrahere en muskel på, TEMS kan bidra til å aksellere denne læringsprosessen.

Dette er NeuroTrac Rehab

NeuroTrac Rehab er et enkelt apparat som lett kan brukes av medisinsk helsepersonell og av bruker i hjemmet. Apparatet inneholder totalt 19 programmer. NeuroTrac Rehab skiller seg ut fra de øvrige TENS/TEMS apparatene i vårt sortiment ved at den har en fjernkontroll.

TENS: Denne delen av apparatet inneholder til sammen 10 TENS-programmer. 2 av programmene er åpne slik at du kan legge inn egne preferanser. TENS-delen består av høyfrekvente, lavfrekvente, burst og multifrekvensielle/ modulerte programmer. I de 2 åpne, resterende programmene kan du legge inn egenvalgt frekvens, pulsbredde, stimuleringstid etc. hvis ingen av de andre 10 programmene passer for deg.

TEMS: Denne delen av apparatet har 9 TEMS-programmer, der 1 er helt åpent (Program 15). Fjernkontrollen kan benyttes på 5 av de 9 TEMS programmene.

NeuroTrac TENS Rehab har to kanaler, og en kan dermed bruke totalt fire elektroder.

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Perineumstudien – de første resultatene er publisert

De fleste som jobber med kvinnehelse har fulgt spent med på «Perineumstudien» som er et samarbeid mellom Akershus Universitetssykehus og Karolinska Universitetet i Stockholm. Nå er de første resultatene fra studien klare.…

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Overaktiv blære

Analinkontinens

Underlivssmerter

Menn og inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Tarmfunksjon og dens innvirkning på urinblæren

Tarmfunksjonen og dens innvirkning på urinblæren Tittelen er hentet fra stomi-og kontinenssykepleier Harriet Iren Olsens foredrag på uroteraputenes nordiske seminar og som er gjengitt i URO-INFOs høstutgave 2023, og som vi igjen…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter