Mer vanlig – mindre tabu!

Sommeren er her. Tiden hvor vi har ferie og kan slappe av og nyte varme dager sammen med familie og gode venner. Etter lange vintermåneder kan vi endelig kaste klærne og la kroppene våre få «puste». Vi vandrer lettkledde i byen, kaster t-skjorten på fjellet, og bader naken i havet. Den siste tiden har media påminnet oss om at det ikke alltid er slik. Vi har hørt triste historier om unge jenter og gutter som ikke besøker badestrender fordi de føler at de ikke har flotte nok kropper. Som blir hjemme når vennegjengen er på stranden. Ofte alene. Alene med «skammen» om å ikke være bra nok i forhold til hva samfunnet, venner og familie forventer av dem.

En skulle tro at når vi ble litt eldre, kanskje litt klokere så ville dette endre seg. Men ca 80% av kvinner og 33% av oss menn er ikke fornøyd med vårt utseende. Vi er altså ikke så gode «forbilder» for ungdommen. I Quintet hjelper vi hver dag mennesker i alle aldre. Mennesker som ofte føler skam over å ikke være som «alle» andre.Kvinner og menn som «tisser på seg» uten at de må på toalettet. Ved tunge løft, etter en treningstur eller når de ler hjertelig av en god historie. Eller som har urinlekkasje fordi de ikke rekker toalettet i tide. Vi hjelper også mennesker som etter sykdom føler at deres seksuelle helse ikke er
som før. Operasjoner i bekkenområdet kan føre til urinlekkasje, avføringslekkasje, ereksjonsproblemer og tørre og tynne slimhinner i skjeden.

Vi mennesker er forskjellige og livet gir oss mange små og store utfordringer som vi må lære å leve med.  Vi har i over 20 år arbeidet med å tilby behandling av tabubelagte sykdommer og vi vet at det finnes gode løsninger. Vi er Quintet.

Skrevet av Christer Wiese Bergene, salgs- og markedssjef i Quintet

Publisert

Nyheter

Nye TENS-veiledere!

Ny veileder for TENS ved hode- og ansiktssmerter + nevropatiske smerter I høst holdt spesial fysioterapeut Mathilde Myklebust et webinar som omhandlet TENS ved hode- og ansiktssmerter samt migrene. Dette var et…

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Efemia Academy

Den svenske produsenten av Efemia, Invent Medic, bidrar aktivt med webinarer for opplæring av helsepersonell. Nå har de satt opp en rekke webinarer våren 2024. Webinarene avholdes på svensk, og du kan…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter