Mer vanlig – mindre tabu!

Sommeren er her. Tiden hvor vi har ferie og kan slappe av og nyte varme dager sammen med familie og gode venner. Etter lange vintermåneder kan vi endelig kaste klærne og la kroppene våre få «puste». Vi vandrer lettkledde i byen, kaster t-skjorten på fjellet, og bader naken i havet. Den siste tiden har media påminnet oss om at det ikke alltid er slik. Vi har hørt triste historier om unge jenter og gutter som ikke besøker badestrender fordi de føler at de ikke har flotte nok kropper. Som blir hjemme når vennegjengen er på stranden. Ofte alene. Alene med «skammen» om å ikke være bra nok i forhold til hva samfunnet, venner og familie forventer av dem.

En skulle tro at når vi ble litt eldre, kanskje litt klokere så ville dette endre seg. Men ca 80% av kvinner og 33% av oss menn er ikke fornøyd med vårt utseende. Vi er altså ikke så gode «forbilder» for ungdommen. I Quintet hjelper vi hver dag mennesker i alle aldre. Mennesker som ofte føler skam over å ikke være som «alle» andre.Kvinner og menn som «tisser på seg» uten at de må på toalettet. Ved tunge løft, etter en treningstur eller når de ler hjertelig av en god historie. Eller som har urinlekkasje fordi de ikke rekker toalettet i tide. Vi hjelper også mennesker som etter sykdom føler at deres seksuelle helse ikke er
som før. Operasjoner i bekkenområdet kan føre til urinlekkasje, avføringslekkasje, ereksjonsproblemer og tørre og tynne slimhinner i skjeden.

Vi mennesker er forskjellige og livet gir oss mange små og store utfordringer som vi må lære å leve med.  Vi har i over 20 år arbeidet med å tilby behandling av tabubelagte sykdommer og vi vet at det finnes gode løsninger. Vi er Quintet.

Skrevet av Christer Wiese Bergene, salgs- og markedssjef i Quintet

Publisert

Nyheter

Kurs/work shop i Bergen 20. september

Denne høsten har vi holdt vårt første fysiske kurs innen elektrostimulering og EMG biofeedback. Vi fikk besøk av 20 ivrige og engasjerte terapeuter fra hele landet. Vi synes det er fantastisk med…

Nyheter

Seksualitet ved revmatiske sykdommer

Forskning viser at seksualitet er vanskelig å snakke om for både helsepersonell og for pasienter, og mange kan oppleve det som både tabu og for privat (Dammen et al., 2020; Fennell &…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter