Vagusnervestimulering ved kronisk smerte

Det foregår for tiden en spennende studie kalt «Kropp versus maskin: Meditativ pusting eller vagusnervestimulering for behandling av kronisk utbredt smerte». Hjernen bak studien er Charles Ethan Paccione som er doktorgradsstipendiat ved Oslo universitetssykehus.

Studien ser nærmere på pasientgrupper med langvarig, utbredt smerte og fibromyalgi. Meditativ pusting og vagusnervestimulering er lite invasivt, trygt og nytenkende, og har tidligere vist seg å gi helsegevinster i form av å dempe smerte, angst og depresjon, og fremme positive følelser.

Aktiviteten i vagusnerven påvirker stress og angst. Høy aktivitet i vagusnerven er positivt. Studien undersøker to måter å stimulere
til økt aktivitet i vagusnerven: meditativ pusting og vagusnervestimulering med bruk av et elektrostimuleringsapparat (TENS).

Du kan lese mer om studien på Oslo universitetssykehus sine nettsider.

En mer detaljert beskrivelse av studien finner du her.

Ønsker du å delta i studien? Meld deg på via nettskjema her.

Vi i Quintet følger spent med på studien!

Publisert

Nyheter

Hjelpemidler for Seksuallivet

Brystkreft og seksualitet

Denne artikkelen ble opprinnelig skrevet av vår lege Aron Willems for Brystkreftforeningens medlemsblad Athene. Vi gjengir teksten her slik at våre lese også kan dra nytte av den! Seksualitet Mange får brystkreftdiagnosen…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter