Gravid? Les om effekten av TENS i fødsel

TENS OBSTETRICS

Siste 6 måneder har bruken av TENS OBSTETRICS økt kraftig. Vi får tilbakemeldinger fra brukerne om at det har god effekt på

-Rier

-Etterrier

-Bekkensmerter

-Carpal tunnelsyndrom

Riktig elektrodeplassering er viktig. Dermatomkartene er til god hjelp for å veilede brukerne på hvor hudelektroder skal settes. I svangerskap ser en at bekkensmerter reduseres ved å bruke en kombinasjon av høy og lavfrekvent stimulering. Carpal tunnelsyndrom bedres ved lavfrekvent stimulering som øker sirkulasjon. I fødsel er det igjen en kombinasjon med lavfrekvent stimulering i ripauser og høyfrekvent stimulering under rier som fungerer. I fødsel er en viktig suksessfaktor at kvinnen tørr å skru opp styrken på TENS apparatet etter hvert som riene blir kraftigere.

Riktig bruk= godt resultat. Spør oss, eller henvis kvinnen til oss for veiledning.

«TENS funka som ei kule sjølv i ein intens fødsel. Det tok toppene og eg følte eg hadde litt styring. Også super mot etterrier»

Ingvild- 35 år. 2.gangs fødende

Kvinnekroppen utsettes for mange og store endringer gjennom livet. Det gode er at kroppen er sterk, og bygget for å tåle det. I ulike faser av livet opplever noen kvinner plager som går ut over livskvaliteten. Det kan være smerter under menstruasjon eller ved samleie, bekkenbunnsplager eller inkontinens.

På denne siden finner du informasjon om produkter som du som er gravid eller har født kan ha glede av. Vi knytter disse produktene opp mot våre trygge, velprøvde og medisinsk godkjente produkter som kan forebygge plager og gi smertelindring. Via denne siden kan du også få råd og veiledning fra vår jordmor eller vår fysioterapeut som er spesialister på svangerskap, fødsel og tiden etter.

Smerter og plager i svangerskapet                    

  • Smerter i bekken
  • Sirkulasjon i legger
  • Ekstrem kvalme (Hyperemesis)

Forberedelser til fødselen

  • Perineumsmassasje

Smertelindring under fødsel 

Trening av bekkenbunn etter fødsel

Les gjerne om våe øvrige behandlingshjelpemidler mot smerter, inkontinens eller nedsatt seksuell funksjon. Mange av disse kan rekvireres kostnadsfritt av lege uten egenandel. Dette er godt merket av på gjeldene produkt. 

Publisert

Endometriose

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Underlivssmerter

Smertelindring & muskeltrening

Svangerskap og fødsel

Underlivssmerter

Hjelpemidler for Seksuallivet

Smerter ved samleie

Pelvic Pain Awareness Month

Pelvic Pain Awareness Month (Bekkensmerteoppmerksomhetsmåned): økt kunnskap og støtte for de som lever med bekkenbunnssmerter Pelvic Pain Awareness Month markeres i mai hvert år for å øke bevisstheten om bekkenbunnssmerter, en tilstand…

Nyheter

Smertelindring & muskeltrening

Ønsker du å stå på behandlerlisten vår?

Vi får ofte henvendelser fra helsepersonell og deres pasienter som ønsker å prøve TENS/TEMS som behandling. Vi har derfor opprettet en oversikt på vår nettside over terapeuter som innehar denne kompetansen. Dette…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter