TENS og smertelindring – vi har nyttig veiledningsmateriell

Bruk av TENS i smertelindringssammenheng innebærer en del utprøving, ofte er det ingen eksakt fasit på hvor elektrodene skal plasseres, hvilket program som skal prøves ut, og hvordan kan vi «måle» at effekten kommer? Og vil pasienten huske hva som ble sagt på klinikken, og husker pasienten hvor elektrodene skal plasseres når han kommer hjem med TENS-apparatet sitt?

Vi har nettopp utarbeidet en ny brosjyre som forklarer hva TENS og TEMS er, hvilke indikasjoner som kan behandles og så har vi tatt med de viktigste tipsene og rådene i forbindelse med bruk av TENS. Be gjerne om å få tilsendt «TENS & TEMS -Smertelindring og Muskelrehabilitering» fra oss eller bla igjennom brosjyren her.

Vi har også fått laget opp en del nyttig veiledningsmateriell. Mange kjenner vårt dermatomkart i A3-format, nå har vi også laget dette som blokker slik at du kan tegne og forklare feks hvor elektrodene skal plasseres og hvorfor – så har pasientene et ekstra hjelpemiddel og en bedre forståelse når han kommer hjem og skal fortsette behandlingen hjemme. Vi har tilsvarende blokker for bekkenbunnen kvinne, bekkenbunnen mann og for vulvas overflateanatomi. Les mer om dette her eller ta en kikk på de her.

Se også gjerne vår oversikt over ulike smerteregistreringsskjema som vi har samlet her. Dersom du utforsker våre fagområder under TENS/TEMS på hjemmesiden vår, finner du også våre behandlingsveiledere for ulike smertetilstander.

Ta kontakt hvis du ønsker materiell tilsendt!

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Perineumstudien – de første resultatene er publisert

De fleste som jobber med kvinnehelse har fulgt spent med på «Perineumstudien» som er et samarbeid mellom Akershus Universitetssykehus og Karolinska Universitetet i Stockholm. Nå er de første resultatene fra studien klare.…

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Overaktiv blære

Analinkontinens

Underlivssmerter

Menn og inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Tarmfunksjon og dens innvirkning på urinblæren

Tarmfunksjonen og dens innvirkning på urinblæren Tittelen er hentet fra stomi-og kontinenssykepleier Harriet Iren Olsens foredrag på uroteraputenes nordiske seminar og som er gjengitt i URO-INFOs høstutgave 2023, og som vi igjen…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter