Vi sender noen av webinarene fra høstkurset på nytt!

Etter stor etterspørsel, sender vi nå en repetisjon av webinarene med våre eksterne foredragsholdere fra vårt høstkurs 2020. Vår fysioterapeut Bente Lunde holder et innledningswebinar først, og vår lege Aron Willems avslutter med sitt populære webinar om tibialisstimulering til slutt. Alt i alt – fem flotte webinarer du ikke bør gå glipp av!

Webinarene er opptak, men vi sitter live i chat og svarer på de spørsmålene dere måtte ha. Vi har lagt opp disse webinarene som enten lunsj-webinarer (mandager) eller frokost-webinarer (onsdager). Ta deg tid til å sitte ned med en kollega eller to, så sees vi på webinar!


Uke 6: Hvilket apparat velges når? – fysioterapeut Bente Lunde (Quintet AS)

Vi presenterer de 4 ulike elekstrostimulatorene/biofeedback-apparatene våre for å hjelpe deg som terapeut å velge riktig type apparat i forhold til indikasjonene og hva den enkelte pasient har behov for.

Mandag 08.02.21 kl. 11.30-12.00
Onsdagh 10.02.21 kl. 09.00-09.30

Du registrerer deg for dette webinaret ved å følge denne lenken: https://app.livestorm.co/quintet-as/hvilket-elstimbio-apparat-velges-nar

Uke 7: Tibialisstimulering til barn: erfaring ved ulike problemstillinger – uroterapeut Elin Mårvik Laugen (Levanger sykehus, barne- og ungdomspoliklinikken)

Barne – og ungdomspoliklinikken ved Levanger sykehus startet å tilby transkutan tibialisstimulering høsten 2018. Elin vil snakke om sin erfaring med behandlingen i forbindelse med dagvæting, hyppig vannlatingstrang, residualurin og nattevæting.

Mandag 15.02.21 kl. 11.30-12.00
Onsdag 17.02.21 kl. 09.00-09.30

Du registrerer deg for dette webinaret ved å følge denne lenken: https://app.livestorm.co/quintet-as/tibialisstimulering-ts-ved-ulike-vannlatingsforstyrrelser-til-barn-reprise-fra-hostkurs-2020

Uke 8: Når underlivet gjør vondt – Kroniske smertetilstander i underlivet – Utredning og behandling» – Spesialist i kvinnesykdommer og fødselshjelp Ole Aleksander Dyrkorn (Vulvaklinikken, OUS)

Smertetilstander i underlivet rammer 10 – 15 % av kvinner i løpet av livet, og kan gi betydelig nedsatt livskvalitet. Med riktig diagnose og behandling, er det mange som kan bli bedre eller helt kvitt sine plager. I sitt foredrag, vil Ole Aleksander Dyrkorn gjennomgå utredning og behandling av underlivssmerter med  fokus på vulvodyni/vaginisme, men relevante differensialdiagnoser vil også bli gjennomgått.  Ole Aleksander Dyrkorn er spesialist i Kvinnesykdommer og fødselshjelp, klinisk stipendiat og jobber som overlege på Vulvaklinikken ved Oslo Universitetssykehus. 

Mandag 22.02.21 kl. 11.30-12.00
Onsdag 24.02.21 kl. 09.00-09.30

Du registrerer deg for dette webinaret ved å følge denne lenken: https://app.livestorm.co/quintet-as/kroniske-smertetilstander-i-underlivet-utredning-og-behandling-reprise-av-hostkurs-2020

Uke 9: Gynekologisk kreft og LETSGO-studien – Intervju med sexologisk rådgiver Trude Hammer Langhelle (Stavanger universitetssykehus)

Vi intervjuer sexologisk rådgiver Trude Hammer Langhelle og snakker med henne om LETSGO-studien: ønske om økt fokus på seksuell helse etter gynkreft. Hvordan og hvorfor? Dette webinaret passer for helsepersonell som ønsker bedre rutiner for å snakke med pasienter om seksuelle utfordringer.

Mandag 01.03.21 kl. 11.30-12.00
Onsdag 03.03.21 kl. 09.00-09.30

Du registrerer deg for dette webinaret ved å følge denne lenken: https://app.livestorm.co/quintet-as/gyn-kreft-og-letsgo-studien-intervju-med-sexradg-trude-hammer-langhelle-reprise-av-hostkurs-2020

Uke 10: Tibialisstimulering – lege Aron Willems (Quintet AS)

Hva er tibialisstimulering og hvordan fungerer det i praksis? Vi går gjennom de grunnleggende prinsippene og litt av forskningen rundt tibialisstimulering. Foredraget passer for deg som er helsepersonell og ønsker å lære mer om tibialisstimulering.

Mandag 08.03.21 kl. 11.30-12.00
Onsdag 10.03.21 kl. 09.00-09.30

Du registrerer deg for dette webinaret ved å følge denne lenken: https://app.livestorm.co/quintet-as/tibialisstimulering-reprise-fra-hostkurs-2020?type=detailed

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Perineumstudien – de første resultatene er publisert

De fleste som jobber med kvinnehelse har fulgt spent med på «Perineumstudien» som er et samarbeid mellom Akershus Universitetssykehus og Karolinska Universitetet i Stockholm. Nå er de første resultatene fra studien klare.…

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Overaktiv blære

Analinkontinens

Underlivssmerter

Menn og inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Tarmfunksjon og dens innvirkning på urinblæren

Tarmfunksjonen og dens innvirkning på urinblæren Tittelen er hentet fra stomi-og kontinenssykepleier Harriet Iren Olsens foredrag på uroteraputenes nordiske seminar og som er gjengitt i URO-INFOs høstutgave 2023, og som vi igjen…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter