Seksualtekniske hjelpemidler i Dagbladet

I artikkelen «Kvinner betaler prisen» er gynekolog Nina Willumsen intervjuet av Dagbladet. Nina etterspør en satsing på kvinnehelse, og sier at mange kvinner vegrer seg for å ta opp problemstillinger som omhandler seksuell helse med sin lege. Dessverre er det også gjerne slik at de som tar opp problemstillingen ikke blir tatt på alvor eller møt med forståelse og kunnskap. Vi synes det er flott at Dr. Willumsen tar opp tematikken og løfter den inn i den offentlige debatten.

Willumsen har også nylig blitt intervjuet i et artikkel om hjelpemilder for seksuallivet. Hun forteller at det er økende etterspørsel etter hjelpemidlene, men at mange kvier seg for å ta opp problematikken. I tillegg er det mange helsepersonell som ikke kjenner til rekvisisjonsordningen for hjelpemidler, og som dermed ikke vet at dette er noe pasientene har rett på å få kostnadsfritt levert rett hjem.

Du kan lese artiklene her:
https://www.dagbladet.no/meninger/kvinner-betaler-prisen/74369364
https://www.dagbladet.no/nyheter/far-sexhjelp-pa-resept/74888229

Publisert

Relaterte saker

Nyheter

Kurs/work shop i Bergen 20. september

Denne høsten har vi holdt vårt første fysiske kurs innen elektrostimulering og EMG biofeedback. Vi fikk besøk av 20 ivrige og engasjerte terapeuter fra hele landet. Vi synes det er fantastisk med…

Nyheter

Seksualitet ved revmatiske sykdommer

Forskning viser at seksualitet er vanskelig å snakke om for både helsepersonell og for pasienter, og mange kan oppleve det som både tabu og for privat (Dammen et al., 2020; Fennell &…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter