Nytt elektronisk skjema for bestilling av hjelpemidler for seksuallivet

Som ledd i et stort arbeid med universell utforming i NAV har også skjema for rekvirering av seksualtekniske hjelpemidler fått ny drakt. Det innebærer at skjemaet er blitt delvis digitalt – det vil si at det nå fylles ut inne på nav.no og at det deretter genereres en PDF som må skrives ut, signeres og sendes inn med vanlig postgang. Det vil fortsatt være mulig å benytte det gamle «blankettskjemaet», og NAV har ikke opplyst noen dato for utfasing av dette.

Du finner nytt skjema her: https://www.nav.no/fyllut/nav100606/hjelpemidler


Endringer ved bruk av nytt skjema:

  • Det er ikke mulig å søke om flere hjelpemidler i samme skjema. Du må derfor skrive ut ett skjema per hjelpemiddel du ønsker å rekvirere.
  • Skjema skal kun sendes inn til én adresse (leverandør) og ikke til NAV Økonomitjeneste i Leikanger.
  • Adressen til leverandør komme automatisk på skjemaet.
  • Rekvirenten må opplyse organisasjonsnummer og HPR-nummer for å få generert PDF-en til utskrift
  • Det er enklere saksgang ved dispensasjonssøknad (søknad om hjelpemidler som ikke er på rammeavtale). Nå skal skjema fylles ut, og legeerklæring (med navn og personnummer) vedlegges søknadsskjema. NAV vil deretter gi beskjed direkte til leverandør ved innvilget dispensasjon. Med andre ord slipper rekvirenten å melde fra om vedtaket til leverandør.
  • Du får lenke direkte til beskrivelse i Hjelpemiddeldatabasen for det valgte produktet.

Har du innspill, kommentarer eller spørsmål vedrørende skjemaet? Send oss en e-post på post@quintet.no!

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Perineumstudien – de første resultatene er publisert

De fleste som jobber med kvinnehelse har fulgt spent med på «Perineumstudien» som er et samarbeid mellom Akershus Universitetssykehus og Karolinska Universitetet i Stockholm. Nå er de første resultatene fra studien klare.…

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Overaktiv blære

Analinkontinens

Underlivssmerter

Menn og inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Tarmfunksjon og dens innvirkning på urinblæren

Tarmfunksjonen og dens innvirkning på urinblæren Tittelen er hentet fra stomi-og kontinenssykepleier Harriet Iren Olsens foredrag på uroteraputenes nordiske seminar og som er gjengitt i URO-INFOs høstutgave 2023, og som vi igjen…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter