Q-tips fra Quintet

Hvordan få hudelektrodene til å vare så lenge som mulig  

Gode råd kan aldri gjentas for ofte, og denne gangen har vi valgt å fokusere på hvordan vi best mulig kan ta vare på hudelektrodene slik at de varer så lenge som mulig.  

Først: Husk at hudelektrodene alltid skal ha god klebeevne, og de skal sitte «av seg selv» uten hjelp av plaster eller teip. Pass på at hele hudlektroden sitter godt på huden. Mister hudelektroden klebeevnen, så skal du ha nye. Fra 01.10.22 skal alt forbruksmateriell dekkes av helseforetaket dersom du har fått apparatet ditt via helseforetaket. 

Generelle råd ved bruk av våre hudelektroder

Før bruk: Huden må være ren og tørr. Tørk gjerne av huden med såpe og vann der hvor elektrodene skal festes. Hår kan med fordel fjernes for at hudelektroden skal feste bedre og holde god kontakt. Unngå bruk av desinfeksjonsmiddel eller annen form for rengjøring, da dette kan skade huden. 

 Etter bruk: Etter behandlingen kan huden smøres inn med fuktighetskrem for å forebygge hudirritasjon og tørrhet når elektrodene fjernes. Av hygieniske årsaker skal elektrodene kun benyttes av én person.  

Oppbevaring: Elektrodene bør oppbevares på samme måte som før de ble tatt i bruk; settes tilbake på plastfilmen og legges i posen, som til slutt lukkes. Elektrodene skal ikke vaskes eller rengjøres, med kan fuktes med et par dråper vann på gelen om nødvendig. Har man uåpnede pakker med elektroder som skal lagres over en lengre periode, så anbefales det å legge de i kjøleskap. Hudkvaliteten er også med på å avgjøre elektrodenes levetid. 

 Levetid: Elektrodenes levetid kan variere sterkt, og avhenger av bruk, oppbevaring og hudkvalitet. Vi sier at de skal tåle å bli tatt av og på fra 20-40 ganger.   

Les mer om utvalget av våre hudelektroder her. 

Husk at dersom huden din blir irritert ved bruk av våre standard hudelektroder, så har vi spesialelektroder for sensitiv hud, såkalte PALS-elektroder. Les mer om disse her

Publisert

Relaterte saker

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Perineumstudien – de første resultatene er publisert

De fleste som jobber med kvinnehelse har fulgt spent med på «Perineumstudien» som er et samarbeid mellom Akershus Universitetssykehus og Karolinska Universitetet i Stockholm. Nå er de første resultatene fra studien klare.…

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Overaktiv blære

Analinkontinens

Underlivssmerter

Menn og inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Tarmfunksjon og dens innvirkning på urinblæren

Tarmfunksjonen og dens innvirkning på urinblæren Tittelen er hentet fra stomi-og kontinenssykepleier Harriet Iren Olsens foredrag på uroteraputenes nordiske seminar og som er gjengitt i URO-INFOs høstutgave 2023, og som vi igjen…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter