Vi har lansert en ny kursstruktur – elektrostimulering og biofeedback

Vi får flere og flere forespørsler fra terapeuter og behandlere som ønsker å kurse seg i elektrostimulering og biofeedback. Dette synes vi er veldig kjekt. Vi ønsker å lære opp flere behandlere og har derfor foretatt en rekke forandringer når det kommer til kursstrukturen.

Dette har vi gjort for å både effektivisere opplæringen samt kvalitetssikre bruken av apparatene. Vi har nasjonal avtale på apparatene våre og skal sørge for at terapeutene er trygge i bruken av disse. Quintet har også en egen liste over behandlere med godkjent kurs innen elektrostimulering og biofeedback. For å komme på denne listen over godkjente behandlere har vi laget et forløp med flere alternativer.

Det første du som behandler skal delta på er et digitalt introkurs/webinar der teorien gjennomgås. De neste webinarene holdes etter sommeren. Dato og tidspunkt er: 8. september 2023 kl. 10.00-11.30 Lenke til påmelding og 30. november 2023 kl. 10.00-11.30 Lenke til påmelding. Disse webinarene er gratis og alle som ønsker en innføring i elektrostimulering og biofeedback kan delta.

Dersom du ønsker å bli en godkjent behandler og har lyst til å stå på listen vår over behandlere som tilbyr dette som behandlingsverktøy trenger du ytterligere opplæring etter det teoretiske kurset. Da har du fire alternativer å velge mellom:

  1. Digitalt praktisk kurs på 3 timer (første er 26.09). Du får tilsendt kursmateriell i forkant. Etter digitalt kurs kan du velge mellom tre siste steg; hospitere 2 timer hos en terapeut der apparatet tas i bruk, ha 2 pasienter der du benytter apparatet i behandling eller delta på kurs/workshop med Quintet i Bergen.
  2. Delta på kurs/workshop med Quintet i Bergen (20.09). Her møtes vi til praktisk kurs over 1 dag. Lunsj er inkludert og kurset vil koste ca. 750 kr.
  3. Besøk av oss der du jobber. Du må ha planlagt behandlinger med 3-4 pasienter.
  4. Etter individuell vurdering.

Når man deltar på introkurs/webinar vil man få mer informasjon om videre kursing. Dersom du har spørsmål eller trenger hjelp til å finne ut hva som passer best for deg, kan du ta kontakt med oss, så finner vi sammen ut av det. Nye datoer vil bli satt opp forløpende, så følg gjerne med på nettsiden vår og på sosiale medier slik at du får informasjon i god tid.

Med denne måten å holde kurs på, ser vi at oppfølgingen av behandlerne er lettere og måten man blir godkjent på er kvalitetssikret. I tillegg passer introkurset/webinaret også for dem som allerede er godkjent, men gjerne trenger faglig påfyll samt for dem som kun ønsker å lære litt om elektrostimulering og biofeedback. Kursstrukturen, både den digitale delen og det fysiske kurset er også med på å tilrettelegge for at behandlere kan møte andre som arbeider med det samme i sitt nærområde.

Publisert

Relaterte saker

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Perineumstudien – de første resultatene er publisert

De fleste som jobber med kvinnehelse har fulgt spent med på «Perineumstudien» som er et samarbeid mellom Akershus Universitetssykehus og Karolinska Universitetet i Stockholm. Nå er de første resultatene fra studien klare.…

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Overaktiv blære

Analinkontinens

Underlivssmerter

Menn og inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Tarmfunksjon og dens innvirkning på urinblæren

Tarmfunksjonen og dens innvirkning på urinblæren Tittelen er hentet fra stomi-og kontinenssykepleier Harriet Iren Olsens foredrag på uroteraputenes nordiske seminar og som er gjengitt i URO-INFOs høstutgave 2023, og som vi igjen…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter