Ny bruker av våre TENS-apparater?

Ny bruker av våre TENS-apparater?

Vi har samlet nyttig informasjon til deg som nå har gått fra en annen leverandør til oss i denne nyhetssaken. Dersom det er noe du lurer på så ta gjerne kontakt!

 

Vi er leverandør av alle elektrostimulerings-, biofeedback- og TENS/TEMS-apparater

Siden 1. oktober 2022 har vi i Quintet vært nasjonal leverandør av elektrostimulering-, biofeedback-, TENS- og TEMS-apparater. Det vil si at uansett hvilket helseforetak du bestiller fra er det vårt apparat du mottar hvis du bestiller et apparat for inkontinens eller smertelindring. Oktober 2022 var første gang det ble inngått en nasjonal avtale for disse apparatene, og det betyr også at det nå er tydeligere og enklere å avklare hvilke rettigheter rekvirenter og pasienter har. Den enkelte avdeling for behandlingshjelpemidler kan ha litt forskjellig praktisering av regelverket, men det er mindre forskjeller nå enn det har vært tidligere.

Hvordan får man tak i apparat?

Vi får ofte henvendelser fra pasienter og behandlere som lurer på hvordan man kan få tak i TENS/TEMS-apparat. Hovedregelen er at det er legespesialister i spesialisthelsetjenesten som kan rekvirere apparatene, og spesialisthelsetjenesten må ha vurdert at pasienten har behov for et slik apparat som ledd i sin behandling. For å søke om apparat benyttes søknadsskjema for behandlingshjelpemidler. Det er litt ulik lokal praktisering av regelverket, og vi anbefaler derfor at du kontakter din lokale behandlingshjelpemiddelenhet for veiledning på hvordan du bør gå frem. Det er pasientens postadresse som avgjør hvilken behandlingshjelpemiddelenhet som behandler en slik søknad.

Forbruksmateriell er inkludert

Alt forbruksmateriell (hudelektroder, prober, ledninger mv.) som pasienten trenger i forbindelse med behandling dekkes av avdeling for behandlingshjelpemidler. Dersom pasienten går tom for forbruksmateriell skal de kontakte sin lokale avdeling for behandlingshjelpemidler og få tilsendt mer.

 

Behandlerliste for TENS og TEMS

Behandleroversikten vår for elektrostimulering i behandling av inkontinens og bekkenbunnsplager har eksistert i mange år og er svært mye brukt av både pasienter og andre behandlere. Vi har også opprettet en tilsvarende oversikt for TENS og TEMS. Ta kontakt med oss dersom du kunne tenke deg å stå på listen! https://quintet.no/behandler-smerte/

Behandlerlistene holdes løpende oppdatert. Savner du noe informasjon på listen? Ta kontakt med oss! Innspill er velkomne.

 

Sammenlikning MultiTENS og Chattanooga

Noen av dere har vært vant med å bruke Chattanooga før den nye avtale trådte i kraft. Vi har derfor laget en enkel oversikt over hvilke programmer og innstillinger som tilsvarer hverandre på de to ulike apparatene.

 

Veiledere for TENS/TEMS

Vi har flere behandlingsveiledere innen TENS og TEMS. Du finner en oversikt med lenke til pdf-nedlastning på denne siden. Du kan også få brosjyrene tilsendt ved å ta kontakt med oss.

 

Lenke til kursoversikt

Vi bruker mye ressurser på å kurse både nye og erfarne terapeuter. Dette er fordi vi mener at trygge terapeuter oppnår bedre behandlingsresultater. Kursene gjennomfører vi både fysisk, som videomøter, webinarer og med både eksterne og interne foredragsholdere. Følg med på nettsiden vår og meld deg gjerne på nyhetsbrevet for å få med deg nye kurs. Her finner du en oversikt over kursene våre til enhver tid: https://quintet.no/kurs/

 

Demo-apparat

Mange steder kreves det utprøving med TENS før man kan rekvirere, og da trenger man naturligvis også et demo-apparat til avdelingen eller klinikken. Vi har derfor et spesialtilbud til terapeuter som trenger demo-apparat. Du kan lese mer om dette her.

Publisert

Nyheter

Underlivssmerter

Hjelpemidler for Seksuallivet

Orgastisk dysfunksjon

Erektil dysfunksjon

Smerter ved samleie

Hard Flaccid Syndrome: En pasienthistorie

Vi kom nylig i kontakt med en mann, vi kaller ham «Morten» i denne saken, som over flere år har slitt med smerter og ubehag i penis og bekkenområdet. Han oppsøkte i…

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Husk bekkenbunnstrening

HUSK bekkenbunnstrening!   I samarbeid med uroterapeut Linn Elin Rødal lanserer vi klistermerker som det helt enkelt står «husk» på. Linn Elin fikk ideen etter å ha snakket med en pasient som…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter