Ny bruker av våre TENS-apparater?

Ny bruker av våre TENS-apparater?

Vi har samlet nyttig informasjon til deg som nå har gått fra en annen leverandør til oss i denne nyhetssaken. Dersom det er noe du lurer på så ta gjerne kontakt!

 

Ny avtale fra 1. oktober 2022

Fra 1. oktober 2022 ble vi i Quintet nasjonal leverandør av elektrostimulering-, biofeedback-, TENS- og TEMS-apparater. Det vil si at uansett hvilket helseforetak du bestiller fra er det vårt apparat du mottar hvis du bestiller et apparat for inkontinens eller smertelindring. Det er første gang det inngås en nasjonal avtale for disse apparatene, og det betyr også at det nå er tydeligere og enklere å avklare hvilke rettigheter rekvirenter og pasienter har. Den enkelte avdeling for behandlingshjelpemidler kan ha litt forskjellig praktisering av regelverket, men det er mindre forskjeller nå enn det har vært tidligere.

Forbruksmateriell er nå inkludert

Alt forbruksmateriell (hudelektroder, prober, ledninger mv.) som pasienten trenger i forbindelse med behandling skal nå dekkes av avdeling for behandlingshjelpemidler. Dersom pasienten går tom for forbruksmateriell skal de kontakte sin lokale avdeling for behandlingshjelpemidler og få tilsendt mer.

 

Ny behandlerliste for TENS og TEMS

Behandleroversikten vår for elektrostimulering i behandling av inkontinens og bekkenbunnsplager har eksister i mange år og er svært mye brukt av både pasienter og andre behandlere. Vi har nå innført en tilsvarende oversikt for TENS og TEMS. Ta kontakt med oss dersom du kunne tenke deg å stå på listen! https://quintet.no/behandler-smerte/

 

Sammenlikning MultiTENS og Chattanooga

Noen av dere har vært vant med å bruke Chattanooga før den nye avtale trådte i kraft. Vi har derfor laget en enkel oversikt over hvilke programmer og innstillinger som tilsvarer hverandre på de to ulike apparatene.

 

Veiledere for TENS/TEMS

Vi har flere behandlingsveiledere innen TENS og TEMS. Du finner en oversikt med lenke til pdf-nedlastning på denne siden. Du kan også få brosjyrene tilsendt ved å ta kontakt med oss.

 

Lenke til kursoversikt

Vi bruker mye ressurser på å kurse både nye og erfarne terapeuter. Dette er fordi vi mener at trygge terapeuter oppnår bedre behandlingsresultater. Kursene gjennomfører vi både fysisk, som videomøter, webinarer og med både eksterne og interne foredragsholdere. Følg med på nettsiden vår og meld deg gjerne på nyhetsbrevet for å få med deg nye kurs. Her finner du en oversikt over kursene våre til enhver tid: https://quintet.no/kurs/

 

Demo-apparat

Mange steder kreves det utprøving med TENS før man kan rekvirere, og da trenger man naturligvis også et demo-apparat til avdelingen eller klinikken. Vi har derfor et spesialtilbud til terapeuter som trenger demo-apparat. Du kan lese mer om dette her.

Publisert

Nyheter

Nye TENS-veiledere!

Ny veileder for TENS ved hode- og ansiktssmerter + nevropatiske smerter I høst holdt spesial fysioterapeut Mathilde Myklebust et webinar som omhandlet TENS ved hode- og ansiktssmerter samt migrene. Dette var et…

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Efemia Academy

Den svenske produsenten av Efemia, Invent Medic, bidrar aktivt med webinarer for opplæring av helsepersonell. Nå har de satt opp en rekke webinarer våren 2024. Webinarene avholdes på svensk, og du kan…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter