Vibratorbruk hos kvinner

I mai i fjor dukket det opp en interessant artikkel i The Journal of Urology. Forfatterne tar til orde for at vibratorbruk hos kvinner er mer enn bare «for gøy», og de fant 18 studier som de mener viser at vibratorer har sin plass i medisinen. I artikkelen har de identifisert fire hovedområder som de mener vibratorene har effekt på: seksualfunksjon, bekkenbunnsmuskulatur, inkontinens og vulvodyni.

I Norge har vibratorer vært tilgjengelig via egen NAV-ordning i mange år. Selv om noen har oppdaget denne ordningen og rekvirerer blant annet vibratorer til sine pasienter, så har vi enda lang vei å gå for å gjøre ordningen kjent blant leger flest.

Du kan lese mer dokumentasjon og forskning på vibratorer her.

 

https://www.auajournals.org/doi/10.1097/JU.0000000000002592.16

Publisert

Relaterte produkter

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Perineumstudien – de første resultatene er publisert

De fleste som jobber med kvinnehelse har fulgt spent med på «Perineumstudien» som er et samarbeid mellom Akershus Universitetssykehus og Karolinska Universitetet i Stockholm. Nå er de første resultatene fra studien klare.…

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Overaktiv blære

Analinkontinens

Underlivssmerter

Menn og inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Tarmfunksjon og dens innvirkning på urinblæren

Tarmfunksjonen og dens innvirkning på urinblæren Tittelen er hentet fra stomi-og kontinenssykepleier Harriet Iren Olsens foredrag på uroteraputenes nordiske seminar og som er gjengitt i URO-INFOs høstutgave 2023, og som vi igjen…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter