Vibratorbruk hos kvinner

I mai i fjor dukket det opp en interessant artikkel i The Journal of Urology. Forfatterne tar til orde for at vibratorbruk hos kvinner er mer enn bare «for gøy», og de fant 18 studier som de mener viser at vibratorer har sin plass i medisinen. I artikkelen har de identifisert fire hovedområder som de mener vibratorene har effekt på: seksualfunksjon, bekkenbunnsmuskulatur, inkontinens og vulvodyni.

I Norge har vibratorer vært tilgjengelig via egen NAV-ordning i mange år. Selv om noen har oppdaget denne ordningen og rekvirerer blant annet vibratorer til sine pasienter, så har vi enda lang vei å gå for å gjøre ordningen kjent blant leger flest.

Du kan lese mer dokumentasjon og forskning på vibratorer her.

 

https://www.auajournals.org/doi/10.1097/JU.0000000000002592.16

Publisert

Relaterte saker

Relaterte produkter

Nyheter

Vi lanserer Intimate Rose Pelvic Wand

Vi har endelig fått en ny type bekkenbunnsstav eller «pelvic wand» på lager – Intimate Rose Pelvic Wand! IR Pelvic Wand har et unikt design og er laget av silkemykt medisinsk silikon.…

Nyheter

Kurs/work shop i Bergen 20. september

Denne høsten har vi holdt vårt første fysiske kurs innen elektrostimulering og EMG biofeedback. Vi fikk besøk av 20 ivrige og engasjerte terapeuter fra hele landet. Vi synes det er fantastisk med…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter