Kursgodkjenning for elektrostimulering og EMG biofeedback

Vi får flere og flere forespørsler fra terapeuter og behandlere som ønsker å kurse seg i elektrostimulering og EMG biofeedback. Dette er veldig kjekt. Vi ønsker å lære opp flere og har gjort noen endringer når det kommer til kursstrukturen. Dette både for å effektivisere opplæringen samt kvalitetssikre bruken av apparatene. Vi har nasjonal avtale på apparatene våre og skal sørge for at terapeutene er trygge i bruken av disse. Quintet har  derfor utarbeidet en egen oversikt over behandlere med godkjent kurs innen elektrostimulering og EMG biofeedback. For å komme på denne listen over godkjente behandlere har vi laget et forløp med flere alternativer. Det første du må gjøre, er å delta på et digitalt introkurs. Dette arrangeres i utgangspunktet fire ganger i året. Kursene er gratis og det er ikke plassbegrensning. Det er mulighet for å stille spørsmål underveis i kursene.

Du finner oversikt over alle introduksjonskursene våre under «Kurs» på vår hjemmeside.

Dersom ingen datoer passer, kan du ta kontakt med oss så ser vi etter muligheter sammen.

Herfra er det fire ulike veier til godkjenning.

  1. Digitalt praktisk kurs på 3 timer. Du får tilsendt kursmateriell i forkant. Etter digitalt kurs kan du velge mellom tre siste steg; hospitere 2 timer hos en terapeut der apparatet tas i bruk, ha 2 pasienter der du benytter apparatet i behandling, delta på kurs/workshop med Quintet (holdes 2 ganger årlig).
  2. Delta på kurs/workshop med Quintet. Her møtes vi til praktisk kurs over 1 dag (dette kurset har deltakeravgift). Se når og hvor neste praktisk kurs arrangeres under «Kurs» på vår hjemmeside.
  3. Besøk av oss der du jobber. Du må ha planlagt behandlinger med 3-4 pasienter.
  4. Besøk oss på «Første Fredag», vi kan tilpasse denne dagen til å bli et praktisk tilpasset kurs til dette formålet.
  5. Etter individuell vurdering.

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Perineumstudien – de første resultatene er publisert

De fleste som jobber med kvinnehelse har fulgt spent med på «Perineumstudien» som er et samarbeid mellom Akershus Universitetssykehus og Karolinska Universitetet i Stockholm. Nå er de første resultatene fra studien klare.…

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Overaktiv blære

Analinkontinens

Underlivssmerter

Menn og inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Tarmfunksjon og dens innvirkning på urinblæren

Tarmfunksjonen og dens innvirkning på urinblæren Tittelen er hentet fra stomi-og kontinenssykepleier Harriet Iren Olsens foredrag på uroteraputenes nordiske seminar og som er gjengitt i URO-INFOs høstutgave 2023, og som vi igjen…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter