Uroterapi for den nevrologiske pasientgruppen

Torsdag 18. april kl. 09.00 arrangerer vi webinarer sammen med spesial-sykepleier/uroterapeut Linn Elin Rødal. Hun vil blant annet snakke om urologi og nevrologi, utredning og behandlingsmuligheter samt spesifikk behandling med elektrostimulering. Webinaret passer for uroterapeuter og stomisykepleiere spesielt, men vil også gi fysioterapeuter som jobber med samme problemstilling verdifull innsikt.

Meld deg på her.

 

Del 1: Blæredysfunksjoner
Informasjon om ulike typer blæredysfunksjoner, vanligste årsaker og utfordringer knyttet til dette

Del 2: Urologi og nevrologi – hvordan det henger sammen
En gjennomgang av anatomi og fysiologi av urinveiene, med fokus på hvordan nervesystemet påvirker blærefunksjonen hos den nevrologiske pasienten.

Del 3: Utredning hos uroterapeut
Her vil jeg dele min kliniske erfaring, samt dele informasjon om metoder og verktøy for utredning av blæredysfunksjon hos uroterapeut.

Del 4: Behandlingsmuligheter
Her vil jeg presentere ulike behandlingsmuligheter som er tilgjengelige for den nevrologiske pasientgruppen.

Del 5: Spesifikk behandling med elektrostimulering
I siste del av webinaret vil jeg fokusere spesielt på behandling med elektrostimulering for blæredysfunksjon hos den nevrologiske pasienten. Jeg vil dele informasjon om de forskjellige behandlingene (Tibialisstimulering og IVES). Informasjon om hvordan behandlingsmetoden fungerer, og hvordan man kan gå fram med opplæring og utredning av pasienter.

 

Om Linn Elin:
Mitt navn er Linn Elin Rødal, og jeg er spesialsykepleier/uroterapeut ved Nevrologisk avdeling på Haukeland Universitetssykehus. Utdanning og erfaring: Sykepleier siden 2008 og har siden jobbet på nevrologisk avdeling både ved Stavanger Universitetssykehus og siden 2011 ved Haukeland Universitetssykehus. Tok videreutdanning innen hjerneslag i 2010. MS-sykepleier siden 2017 Har siden 2020 fokusert på å hjelpe nevrologiske pasienter med urologiske problemer og lidelser og ble ferdig utdannet uroterapeut i 2023. For tiden er jeg engasjert i å ta en mastergrad i uroterapi, hvor jeg kombinerer mine kliniske erfaringer med forskning og kunnskap innen feltet. Jeg er opptatt av å gi best mulig omsorg og behandling til mine pasienter. Engasjert i tverrfaglig samarbeid og kontinuerlig faglig utvikling.

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Perineumstudien – de første resultatene er publisert

De fleste som jobber med kvinnehelse har fulgt spent med på «Perineumstudien» som er et samarbeid mellom Akershus Universitetssykehus og Karolinska Universitetet i Stockholm. Nå er de første resultatene fra studien klare.…

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Overaktiv blære

Analinkontinens

Underlivssmerter

Menn og inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Tarmfunksjon og dens innvirkning på urinblæren

Tarmfunksjonen og dens innvirkning på urinblæren Tittelen er hentet fra stomi-og kontinenssykepleier Harriet Iren Olsens foredrag på uroteraputenes nordiske seminar og som er gjengitt i URO-INFOs høstutgave 2023, og som vi igjen…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter