BEHANDLINGSVEILEDER VED SÅRTILHELING: TENS

Sår kan i hovedsak kategoriseres som akutte og kroniske sår. Akutte sår gror forholdsvis raskt mens kroniske sår har en tregere tilhelingsprosess. Dette kan for eksempel være: Leggsår: De mest vanlige leggsårene er venøse (nedsatt tilbakestrømming av blod fra leggene til lunge/hjerte) eller arterielle (nedsatt oksygentilførsel til leggene).

Trykksår: Hudområde hvor blodsirkulasjonen er nedsatt over en lang periode.

Diabetiske fotsår: Mange med diabetes rammes av perifer nevropati i føttene og har dårlig blodsirkulasjon.

Vi har også laget en behandlingsveileder som omhandler sårtilheling. Du finner den i sin helhet her. Ønsker du å få tilsendt noen eksemplarer av denne, ta gjerne kontakt med oss.

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Perineumstudien – de første resultatene er publisert

De fleste som jobber med kvinnehelse har fulgt spent med på «Perineumstudien» som er et samarbeid mellom Akershus Universitetssykehus og Karolinska Universitetet i Stockholm. Nå er de første resultatene fra studien klare.…

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Overaktiv blære

Analinkontinens

Underlivssmerter

Menn og inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Tarmfunksjon og dens innvirkning på urinblæren

Tarmfunksjonen og dens innvirkning på urinblæren Tittelen er hentet fra stomi-og kontinenssykepleier Harriet Iren Olsens foredrag på uroteraputenes nordiske seminar og som er gjengitt i URO-INFOs høstutgave 2023, og som vi igjen…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter