Forberedelser til fødselen

Perineumsmassasje

Perineum er navnet på området mellom skjedeåpningen og anus (også kalt mellomkjøttet). Ved en vaginal fødsel blir dette området strukket kraftig og det er ikke uvanlig å få små eller av og til noe større rifter her. Du kan aldri gardere deg helt mot rifter, og et godt samarbeid med jordmor som støtter ut barnet er viktigst for å unngå store rifter.Flere studier (1) viser at massasje av perineum før fødsel reduserer risiko for klipp, rifter og det reduserer også smerte i perineum etter fødsel.

Du kan starte med slik massasje fra uke 34-35. Noen minutter daglig viser altså at du kan forebygge rifter og smerte.

Vi anbefaler oljen Intimate Earths Elite. Den er fri for parabener og glyserol som er lite gunstig i vagina og slimhinne. Intimate Earth Elite inneholder Shiitake og E-Vitamin som er med på å øke elastitet i huden. Oljen er svært drøy.

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Husk bekkenbunnstrening

HUSK bekkenbunnstrening!   I samarbeid med uroterapeut Linn Elin Rødal lanserer vi klistermerker som det helt enkelt står «husk» på. Linn Elin fikk ideen etter å ha snakket med en pasient som…

Nyheter

Referat fra APFM

Her har vi notert underveis i foredragene fra årets Arctic Pelvic Floor Meeting i Tromsø. Det var kjekt å se engasjementet for bekkenbunnsdysfunksjon på tvers av faggrupper, og ikke minst interessant å…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter