Forberedelser til fødselen

Perineumsmassasje

Perineum er navnet på området mellom skjedeåpningen og anus (også kalt mellomkjøttet). Ved en vaginal fødsel blir dette området strukket kraftig og det er ikke uvanlig å få små eller av og til noe større rifter her. Du kan aldri gardere deg helt mot rifter, og et godt samarbeid med jordmor som støtter ut barnet er viktigst for å unngå store rifter.Flere studier (1) viser at massasje av perineum før fødsel reduserer risiko for klipp, rifter og det reduserer også smerte i perineum etter fødsel.

Du kan starte med slik massasje fra uke 34-35. Noen minutter daglig viser altså at du kan forebygge rifter og smerte.

Vi anbefaler oljen Intimate Earths Elite. Den er fri for parabener og glyserol som er lite gunstig i vagina og slimhinne. Intimate Earth Elite inneholder Shiitake og E-Vitamin som er med på å øke elastitet i huden. Oljen er svært drøy.

Publisert

Nyheter

Smertelindring & muskeltrening

Vagusstimulering

Vagusstimulering mot post-covid fatigue?

I England foregår det for tiden en spennende studie på vagusnervestimulering i behandling av post-covid fatigue. Fatigue, eller utmattelse, er et vanlig symptom ved long-covid. Som ved andre former for postvirale utmattelsessyndromer…

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Knipeveilederen og aquaflex går ut av sortimentet

Vi har lenge vært leverandør av knipeveilederen og Aquaflex vaginalvekter. Vi selger nå ut vårt lager av disse, og vil ikke ta disse inn igjen. Dette skyldes at produsenten har besluttet å…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter