Forberedelser til fødselen

Perineumsmassasje

Perineum er navnet på området mellom skjedeåpningen og anus (også kalt mellomkjøttet). Ved en vaginal fødsel blir dette området strukket kraftig og det er ikke uvanlig å få små eller av og til noe større rifter her. Du kan aldri gardere deg helt mot rifter, og et godt samarbeid med jordmor som støtter ut barnet er viktigst for å unngå store rifter.Flere studier (1) viser at massasje av perineum før fødsel reduserer risiko for klipp, rifter og det reduserer også smerte i perineum etter fødsel.

Du kan starte med slik massasje fra uke 34-35. Noen minutter daglig viser altså at du kan forebygge rifter og smerte.

Vi anbefaler oljen Intimate Earths Elite. Den er fri for parabener og glyserol som er lite gunstig i vagina og slimhinne. Intimate Earth Elite inneholder Shiitake og E-Vitamin som er med på å øke elastitet i huden. Oljen er svært drøy.

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Perineumstudien – de første resultatene er publisert

De fleste som jobber med kvinnehelse har fulgt spent med på «Perineumstudien» som er et samarbeid mellom Akershus Universitetssykehus og Karolinska Universitetet i Stockholm. Nå er de første resultatene fra studien klare.…

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Overaktiv blære

Analinkontinens

Underlivssmerter

Menn og inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Tarmfunksjon og dens innvirkning på urinblæren

Tarmfunksjonen og dens innvirkning på urinblæren Tittelen er hentet fra stomi-og kontinenssykepleier Harriet Iren Olsens foredrag på uroteraputenes nordiske seminar og som er gjengitt i URO-INFOs høstutgave 2023, og som vi igjen…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter