Generelt om elektrodeplasseringer

Riktig plassering av elektroder er en av de viktigste parametrene når det gjelder å oppnå effektiv smertelindring ved bruk av TENS. Det er alltid lurt å la din fysioterapeut eller lege avgjøre hvilken plassering du skal benytte, men brukeren vet oftest best hvor elektrodene bør sitte for å oppnå best effekt. Derfor er samarbeid mellom terapeut og behandler viktig. Det er meget mulig at ulike plasseringer må testes ut før en finner det optimale stedet. Plasseringen av elektrodene kan være på i eller rundt smerteområdet, i dermatom eller nabodermatom, i myotomet, over motor, trigger eller akupunktur punkter.

Dermatome og myotome plasseringer

Dette er områder på kroppen som er innervert av én nerverot via ryggmargen. Hver nerverot forsyner et kjent område på kroppen. Dermatomene har navn etter den nerveroten som forsyner dem.

Du finner et eget dermatomkart her og under nyttig informasjon om TENS/TEMS på hjemmesiden samt i brukerveiledningen til de ulike TENS/TEMS apparatene.

Akupunktur og triggerpunkter

Din fysioterapeut eller lege kan vurdere å ta i bruk triggerpunkter på kroppen som utgangspunkt for TENS. Felles for disse punktene, er at det er lav motstand i huden på disse områdene og de er derfor mottagelige for stimuli.

Elektrodetyper

Vi har et bredt utvalg av størrelser og dimensjoner på elektroder. Alle våre elektroder er lateksfrie og allergivennlige, men skulle en likevel få en hud reaksjon har vi alternative elektroder. De inneholder en gel som er mer skånsom, samt at tekstilkomponenten i elektrodene er vevd på en slik måte at påsetting og fjerning av elektrodene også er mer hudvennlig.

Elektroder er – av hygieniske årsaker – personlige. De har vanligvis en levetid på fire-seks uker, eller 20-40 behandlinger, dersom de blir tatt godt vare på.

Etter bruk plasseres elektrodene tilbake på plastfilmen og legges i posen. Lukk posen godt. Elektrodene kan gjerne oppbevares relativt kjølig. Fester elektrodene dårlig kan de fuktes med noen dråper vann.

For størrelser, typer og priser, se hudelektroder i vår nettbutikk.

Publisert

Nyheter

Underlivssmerter

Hjelpemidler for Seksuallivet

Orgastisk dysfunksjon

Erektil dysfunksjon

Smerter ved samleie

Hard Flaccid Syndrome: En pasienthistorie

Vi kom nylig i kontakt med en mann, vi kaller ham «Morten» i denne saken, som over flere år har slitt med smerter og ubehag i penis og bekkenområdet. Han oppsøkte i…

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Husk bekkenbunnstrening

HUSK bekkenbunnstrening!   I samarbeid med uroterapeut Linn Elin Rødal lanserer vi klistermerker som det helt enkelt står «husk» på. Linn Elin fikk ideen etter å ha snakket med en pasient som…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter