Smertelindring under fødsel

Under fødselen trekker muskulaturen i livmoren seg kraftig sammen i det vi kaller rier. Sammentrekningene er så kraftige at de gir smerter, som regel over symfysen*, i lyske og korsrygg.

Men kroppen har sine egne smertestillende stoffer; endorfiner og enkefaliner.Endorfiner kalles gjerne kroppens eget morfin.

Begge disse stoffene frigis gjennom bevegelse, og god smertelindring gjør det lettere å være i bevegelse. Å bevege seg under en fødsel er ikke bare gunstig for mor, det gjør også at barnet kommer seg lettere ned i fødselskanalen. Både mor og barn får på den måten en enklere fødsel.

* Symfysen er en bruskskive som forbinder de to underlivsbena foran i bekkenet.

TENS Obstetrics blokkerer smerteimpulser

Når riene melder seg vil de aller fleste kvinner ønske en form for smertelindring. TENS Obstetrics er et lite apparat som blokkerer smerteimpulser. Det kobles til de smertefulle områdene via selvklebende hudelektroder – som oftest nederst på mage eller i korsrygg, men ikke over livmor.

TENS Obstetrics veksler mellom lavfrekvent og høyfrekvent stimulering.Lavfrekvent frigjør endorfiner og brukes mellom riene. Høyfrekvent blokkerer smerteimpulser, og bør brukes ganske raskt etter at riene setter inn. Når riene blir kraftigere kan du selv øke styrken til du oppnår ønsket effekt.

Skifting og styrke reguleres enkelt med den håndholdte kontrollenheten. Og i motsetning til medikamentell smertelindring – som tidvis kan gi bivirkninger – gir TENS Obstetric ingen bivirkninger.

 

Du kan leie et TENS Obstetric-apparat

Dersom du vil leie et apparat i svangerskap og fødsel, gjør du det enkelt her. Vi sender deg da apparatet og alt du trenger for å ta det i bruk. Apparatet er svært enkelt å betjene, bruksanvisning følger med (eller les den her). Husker du å klebe hudelektrodene tilbake på plastarket og putt dem tilbake i posen etter bruk, holder de seg godt og kan brukes mange ganger.

NB! Det kan det være lurt å bestille et ekstra sett med hudelektroder (90 x 40 mm, art. 155). dersom du vil bruke apparatet også før fødsel. Du bestiller disse her.

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Efemia Academy

Den svenske produsenten av Efemia, Invent Medic, bidrar aktivt med webinarer for opplæring av helsepersonell. Nå har de satt opp en rekke webinarer våren 2024. Webinarene avholdes på svensk, og du kan…

Nyheter

Nytt rekvisisjonsskjema behandlingshjelpemidler

Fra 01.01.24 er rekvisisjonsskjemaet oppdatert. Det viktigste å merke seg er at pasienten ikke lengre trenger å signere skjemaet! Dette betyr i praksis at pasienten ikke trenger å møte opp fysisk, for…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter