Smertelindring under fødsel

Under fødselen trekker muskulaturen i livmoren seg kraftig sammen i det vi kaller rier. Sammentrekningene er så kraftige at de gir smerter, som regel over symfysen*, i lyske og korsrygg.

Men kroppen har sine egne smertestillende stoffer; endorfiner og enkefaliner.Endorfiner kalles gjerne kroppens eget morfin.

Begge disse stoffene frigis gjennom bevegelse, og god smertelindring gjør det lettere å være i bevegelse. Å bevege seg under en fødsel er ikke bare gunstig for mor, det gjør også at barnet kommer seg lettere ned i fødselskanalen. Både mor og barn får på den måten en enklere fødsel.

* Symfysen er en bruskskive som forbinder de to underlivsbena foran i bekkenet.

TENS Obstetrics blokkerer smerteimpulser

Når riene melder seg vil de aller fleste kvinner ønske en form for smertelindring. TENS Obstetrics er et lite apparat som blokkerer smerteimpulser. Det kobles til de smertefulle områdene via selvklebende hudelektroder – som oftest nederst på mage eller i korsrygg, men ikke over livmor.

TENS Obstetrics veksler mellom lavfrekvent og høyfrekvent stimulering.Lavfrekvent frigjør endorfiner og brukes mellom riene. Høyfrekvent blokkerer smerteimpulser, og bør brukes ganske raskt etter at riene setter inn. Når riene blir kraftigere kan du selv øke styrken til du oppnår ønsket effekt.

Skifting og styrke reguleres enkelt med den håndholdte kontrollenheten. Og i motsetning til medikamentell smertelindring – som tidvis kan gi bivirkninger – gir TENS Obstetric ingen bivirkninger.

 

Du kan leie et TENS Obstetric-apparat

Dersom du vil leie et apparat i svangerskap og fødsel, gjør du det enkelt her. Vi sender deg da apparatet og alt du trenger for å ta det i bruk. Apparatet er svært enkelt å betjene, bruksanvisning følger med (eller les den her). Husker du å klebe hudelektrodene tilbake på plastarket og putt dem tilbake i posen etter bruk, holder de seg godt og kan brukes mange ganger.

NB! Det kan det være lurt å bestille et ekstra sett med hudelektroder (90 x 40 mm, art. 155). dersom du vil bruke apparatet også før fødsel. Du bestiller disse her.

Publisert

Nyheter

Vi lanserer Intimate Rose Pelvic Wand

Vi har endelig fått en ny type bekkenbunnsstav eller «pelvic wand» på lager – Intimate Rose Pelvic Wand! IR Pelvic Wand har et unikt design og er laget av silkemykt medisinsk silikon.…

Nyheter

Kurs/work shop i Bergen 20. september

Denne høsten har vi holdt vårt første fysiske kurs innen elektrostimulering og EMG biofeedback. Vi fikk besøk av 20 ivrige og engasjerte terapeuter fra hele landet. Vi synes det er fantastisk med…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter