TENS og sterke postoperative smerter – en pasienthistorie

Quintet mottok nylig denne hyggelige rapporten om effektiv smertelindring etter en omfattende kneoperasjon. Takk til fysioterapeut og osteopat Tina Johannessen for at hun deler sin historie!

Vår datter ble operert for korsbåndskade og sidebåndskade på et sykehus i Bergen i august 2015. Hun prøvde flere typer medikamenter som Paracet, Pinex Forte og Tramadol Actavis etter operasjonen. Dessverre tålte hun kun Paracet, noe som hjalp henne lite i forhold til sterke postoperative smerter. Ved henvendelse til sykehuset hadde de ikke noe forslag til alternativ smertelindring og hadde heller ikke hørt om virkningen av TENS, men stilte seg positiv til at det kunne prøves.

Vi tok derfor kontakt med Quintet AS for hjelp til alternativ smertebehandling. Det som viste seg å ha best effekt var et høyfrekvent program PO1 90 Hz med et elektrodepar over og på hver sin side av kneet (lateralt og medialt) og det andre elektrodeparet under og på hver sin side av kneet (lateralt og medialt). Elektrodene ble plassert et stykke unna det åpne såret etter operasjonen.

Virkningen av TENS behandlingen kom umiddelbart og smertene ble faktisk borte til stor glede og lettelse for vår datter. Hun brukte apparatet i to uker etter operasjonen flere ganger daglig samt om natten for å få sove. At virkningen skulle være så god og effektiv mot postoperative smerter hadde vi ikke trodd. Vi vil derfor rette en stor takk til fysioterapeutene Bente og Evelyn i Quintet AS for god hjelp og veiledning – TENS apparatet ble virkelig redningen for Katharina som ikke tålte sterke smertestillende medikamenter.

Takknemlig hilsen fra Tina Johannessen

Publisert

Endometriose

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Underlivssmerter

Smertelindring & muskeltrening

Svangerskap og fødsel

Underlivssmerter

Hjelpemidler for Seksuallivet

Smerter ved samleie

Pelvic Pain Awareness Month

Pelvic Pain Awareness Month (Bekkensmerteoppmerksomhetsmåned): økt kunnskap og støtte for de som lever med bekkenbunnssmerter Pelvic Pain Awareness Month markeres i mai hvert år for å øke bevisstheten om bekkenbunnssmerter, en tilstand…

Nyheter

Smertelindring & muskeltrening

Ønsker du å stå på behandlerlisten vår?

Vi får ofte henvendelser fra helsepersonell og deres pasienter som ønsker å prøve TENS/TEMS som behandling. Vi har derfor opprettet en oversikt på vår nettside over terapeuter som innehar denne kompetansen. Dette…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter