Nettbutikk

Knipeveilederen

Artikkelnummer: 129

Knipeveilederen

Alle kvinner har nytte av å kunne bruke bekkenbunnen effektivt og riktig, enten det dreier seg om forebygging, behandling av plager eller bevisstgjøring. Vi vet også at det å lære seg korrekt knipeteknikk kan være vanskelig, hovedsakelig fordi bekkenbunnen er skjult innvendig i kroppen og ofte svekket etter svangerskap og fødsler. Studier som er gjort på området, viser at nesten halvparten av kvinner gjør knipeøvelsene feil, selv med individuell, muntlig veiledning*.

Knipeveilederen har vist seg som et effektivt hjelpemiddel både i å instruere kvinner til å gjennomføre korrekte kontraksjoner umiddelbart, samt fungere som en motivasjonsfaktor som gir direkte tilbakemelding til deg om framgangen i treningen.

Knipeveilederen fungerer slik
Selve kroppen eller proben på Knipeveilederen føres inn i skjeden. Formen og vekten på proben gjør det mulig å følge bevegelsene inne i skjeden, noe som sammen med indikatorpinnen vil fortelle om du trekker bekkenbunnen sammen innover (riktig bruk) i motsetning til å presse nedover (feil bruk). Forsøk å gjøre et knip ved å lukke endetarms-og skjedeåpninger godt igjen og dra innover i kroppen. Gjøres knipet riktig, dvs. at du trekker bekkenbunnsmuskulaturen opp og innover, uten medbevegelse av overkropp, bekken eller ben, vil indikatoren bevege seg i en godt synlig nedadgående bevegelse. Gjøres knipet feil, vil indikatoren bevege seg i oppadgående retning. Når du har lykkes med å konstatere at du gjør knipet riktig, dvs. indikatoren beveger seg nedover med én centimeter eller to, kan du bygge videre på dette og bruke Knipeveilederen til å gjennomføre stadig lengre og sterkere kontraksjoner, alene eller som en del av et oppsatt treningsprogram. Du vil alltid få tilbakemelding på hvor sterkt du kniper ved å se på bevegelsene på pinnen.

• Bump R.C et al (1991) Assessment of Kegel Pelvic Muscle Exercise Performance after Brief Verbal Instruction, Am.J Obstet. Gynecol, 165:322-329.
• Andre referanser: Crystal D et al (1971) Q-Tip Test in Stress Urinary Incontinence, Obstet Gynecol. 38, 313-315, Laycock J, (1997) The Periform Vag. Q Test for Pelvic Floor Strength and Urethral Hypermobilty. Proceedings of ICS (UK), April, Newcastle.

Last ned brukerveiledning her

Pris (stk): NOK 250,00 inkl. MVA

Dokumenter:

Relaterte produkter:

 • Aquaflex vaginalvekter

  Aquaflex vaginalvekter er et hjelpemiddel med dokumentert effekt som enkelt kan benyttes av kvinner i bevisstgjøring og trening av bekkenbunnen.

 • DVD ”Tren bekkenbunnen”

  ​DVD'en «Tren Bekkenbunnen» er laget av og med Kjersti Hatlebrekke som er en erfaren spesialist i obstetrisk og gynekologisk fysioterapi. Trenings-DVD'en gir deg bl.a. informasjon om bekkenbunnsfunksjon og stressinkontinens, råd og veiledning for å oppnå best mulig resultat, og et trinn for trinn treningsprogram fra begynnerstadiet til et mer avansert nivå.

 • Hydra 120ml

  Hydra er en glyserinfri, parabenfri og vannbasert gel/glidekrem. Hydra produseres på en førsteklasses, vannbasert oppskrift med naturlig plantecellulose som gir en behagelig, silkemyk følelse. Rangeres som nummer en blant medisinske glidemidler i Skandinavia.

 • Hydra - vannbasert glidemiddel, 60ml

  HYDRA er en glyserinfri, parabenfri og vannbasert gel/glidekrem. Den er svært allergivennlig og fremstilt av kun naturlige ingredienser.

 • Inspire vaginalvekter

  Tren bekkenbunnen sterk, tett og fleksibel med Inspire vaginalvekter i førsteklasses silikon.​ Bekkenbunnstrening er spesielt anbefalt i svangerskapet, etter fødsel og etter overgangsalder for å forebygge eller behandle plager som anstrengelseslekkasje (urinlekkasje under fysisk aktivitet, host og nys), underlivsprolaps og seksuell dysfunksjon. Det er sammenheng mellom sterk bekkenbunnsmuskulatur og seksuell funksjon.

 • NY
  Elvie bekkenbunnstrener

  Hvem sier at bekkenbunnstrening er kjedelig? Elvie styres av en gratis app som du laster ned på din smarttelefon. Du fører en liten silikonsensor inn i vagina, og følger deretter instruksene som gis av app’en.