Nyheter

Quintet stilte med stand på PROFO/Den nasjonale Prostatakreftdagen 4.mars

Quintet stilte med stand på PROFO/Den nasjonale Prostatakreftdagen 4.mars

Prostatakreftforeningen (PROFO) er en pasientforening for personer som er eller har vært rammet av prostatakreft.

Den nasjonale prostatakreftdagen ble gjennomført for niende gang 4. mars 2020. Arrangementet er et faglig, nasjonalt samlingspunkt for alle som jobber med prostatakreft.

På vår stand fikk vi vist frem våre seksuelle hjelpemidler og våre behandlingstilbud innen inkontinens. Vi informerte om hvilke produkter man kan få dekket kostnadsfritt via NAV og via helseforetak og hvordan denne prosessen foregår.

Flere av de prostatakreftopererte som vi snakket med, hadde prøvd våre hjelpemidler og var svært fornøyde med kvaliteten på produktene våre. Andre var ikke klar over at det var mulig å få dekket slike hjelpemidler. Vi brukte derfor god tid på å informere om de ulike produktene, og ikke minst selve søknadsprosessen. Vi fikk levert ut mange brosjyrer, både til pasienter og til helsepersonell.

Ellers var det et veldig godt faglig innhold på prostatakreftdagen, men en medisinfaglig del og en egen del for pasienter, pårørende, øvrig helsepersonell og andre interesserte. Det ble god debatt med spørsmål fra salen. Det ble snakket mye om hvordan helsepersonell bør snakke med kreftpasienter om seksuelle utfordringer, og at det er viktig at helsepersonell faktisk tar denne praten. Viktigheten av at helsepersonell informerer om hva pasienten har krav på å få dekker av hjelpemidler ble også grundig berørt.


Vi hadde med oss utskriftsvennlige versjoner av artikkelen om vakuumterapi og artikkelen om behandling av inkontinens hos menn. Ta kontakt med oss dersom du ønsker utskriftsvennlig versjon tilsendt. Vi hadde også med oss et utdrag av PROFOs desembernummer som hadde spesielt fokus på seksualtekniske hjelpemidler.