Nyheter

KK om urinlekkasje etter fødsel

KK om urinlekkasje etter fødsel

Helsebladet KK har skrevet en sak om Camilla som har fått urinlekkasje etter sin andre fødsel. Saken illustrerer på en god måte hvor vanlig urinlekkasje er, og at det er hjelp å få! De har intervjuet Rune Svenningsen som er overlege på gynekologisk avdeling på Oslo universitetssykehus. Han viser bl.a. til Quintets liste over kvalifiserte fysioterapeuter. Vi takker for tilliten og det gode samarbeidet med det norske fagmiljøet. Sammen hjelper vi mange pasienter!


Når det kommer til urgency inkontinens (hastverkslekkasje) og overaktiv blære vil vi veldig gjerne understreke at tibialisstimuleringen er et godt etablert og dokumentert behandlingstilbud. I artikkelen til KK kommer ikke dette godt nok frem. Flere har blandingsinkontinens, og vil trenge behandling for både stressinkontinens og urgency inkontinens. For noen er det kun snakk om mindre plager, for eksempel at de lekker når de trener - da kan urinstopperen Efemia være et godt hjelpemiddel.


Du kan lese hele saken her.

Relaterte saker:

 • Botox eller tibialisstimulering?

  Botox eller tibialisstimulering?

  Overaktiv blære og urgency urininkontinens (hastverkslekkasje) skyldes ukontrollerte sammentrekninger i blæremuskulaturen. Årsaken til disse ukontrollerte sammentrekningene er for det meste ukjent. Sannsynligvis dreier det seg om en ubalanse mellom det parasympatiske og sympatiske nervesystemet, hvor det parasympatiske dominerer blæreaktiviteten. Blæren vil hos pasienter med urgency urininkontinens trigges til en vannlatingsrefleks ved blærefylning.
  Les mer...

 • Efemia blir tilgjengelig på blåresept fra 1. april!

  Efemia blir tilgjengelig på blåresept fra 1. april!

  Fra 1.april 2020 gjøres Efemia tilgjengelig på blåresept for kvinner med stressinkontinens. Efemia er en urinstopper av silikon som kan gjenbrukes opptil 90 dager. Den hindrer urinlekkasje på en effektiv og klinisk dokumentert måte.
  Les mer...