Nyheter

ME og vagusnervestimulering

ME og vagusnervestimulering

Myalgisk Encefalomyelitt (ME), også kjent som utmattelsessyndrom, er en sammensatt og lite forstått sykdom som kan være svært hemmende for den som rammes. Den siste tiden har vagusnervestimulering vist seg å være et lovende verktøy i behandlingen av ME. De svenske forskererne P. Brodin et al. publiserte i år en spennende studie hvor de har brukt vagusnervestimulering for å redusere symptomene på ME. Forfatterne av studien foreslår at vagusnervestimulering kan bidra til å øke sykdomstoleransen, og at selve utviklingen av ME kan ha bakgrunn i en feilslått og vedvarende aktivering av immunforsvaret.

Studiens lovende resultater gir håp om at man har funnet enda et behandlingsalternativ for å hjelpe pasienter med ME. I studien har de brukt teknikken INMEST (Intranasal mekanisk stimulering) for å stimulere vagusnerven, men vagusnervestimulering kan også utføres ved å bruke et TENS-apparat. Vi har nylig tatt inn øreklipselektroder som kan brukes til vagusnervestimulering. Våre TENS-apparater kan innstilles for vagusnervestimulering. Ta kontakt med oss for råd og veiledning.

 

Du kan lese artikkelen i fulltekst her.

Her kan du lese mer om vagusnervestimulering (ekstern side).

Relaterte saker:

 • TENS og TEMS til både profesjonell og privat bruk

  TENS og TEMS til både profesjonell og privat bruk

  TENS står for Transkutan elektrisk nervestimulering, og gir effektiv smertelindring ved både akutte og kroniske smerter. TEMS står for Transkutan elektrisk muskelstimulering og kan brukes til alt fra toppidrett til rehabilitering av slagpasienter.
  Les mer...

 • Vagusnervestimulering ved kronisk smerte

  Vagusnervestimulering ved kronisk smerte

  Det foregår for tiden en spennende studie kalt «Kropp versus maskin: Meditativ pusting eller vagusnervestimulering for behandling av kronisk utbredt smerte». Hjernen bak studien er Charles Ethan Paccione som er doktorgradsstipendiat ved Oslo universitetssykehus. Studien ser nærmere på pasientgrupper med langvarig, utbredt smerte og fibromyalgi. Meditativ pusting og vagusnervestimulering er lite invasivt, trygt og nytenkende, og har tidligere vist seg å gi helsegevinster i form av å dempe smerte, angst og depresjon, og fremme positive følelser.
  Les mer...