Nyheter

MultiTENS på pilgrimstur

MultiTENS på pilgrimstur

Quintets egen Bente Lunde har skrevet en uformell case rapport om bruk av MultiTENS etter sin pilgrimstur til Santiago de Compostela. Les hva hun anbefaler for muskel-skjelett plager på lange vandreturer! 

"MultiTens på pilgrimstur.

To venninner i voksen alder dro til Spania på pilgrimstur fra Sarria til Santiago de Compostela. MultiTENS ble med på turen!

Min venninne Eva har skulder-og hofteplager som jeg fryktet ville melde seg på de lange dagsøktene. Derfor tok jeg MultiTens apparatet med på turen.

Eva lot seg overtale til å teste TENS apparatet første kvelden og ble veldig positivt overrasket. Første dagen var ruten både lang og tung i kupert terreng, så hofter, knær og legger fikk kjørt seg.

Da vi kom frem den ettermiddagen la Eva seg på sengen med beina på kofferten, slik at det ble nitti grader i hofter og knær.Vi satt på hudelektroder og brukte programmene P02, P010 og P014 på skuldre og hofter. Knallbra resultat!

P02 er et høyfrekvent program med kontinuerlig stimulering; det brukte vi på skulder og hofte.

P10 er et burst program som gir kontraksjoner; et lavfrekvent program med høyfrekvente «tog». Dette programmet føles best når hudelektrodene plasseres på muskel buk.

P14 er et TEMS program, transkutan elektrisk muskelstimulering. Et intermitterende program som skal gi kontraksjoner i muskulaturen.

TENS ga sirkulasjon og avspenning og kroppen ble restituert; klar for 3 nye mil neste morgen. Hver plassering av hudelektrodene ble behandlet 30 - 60 min. Etter 5 dagers tur følte Eva seg sprekere og bedre enn hun gjorde før turen.

Underveis hendte det også at mine legger fikk nok og stivnet totalt. Jeg gikk med hudelektroder på leggene og høy styrke på burst program P010, dette ga gode kontraksjoner. Ikke noe problem å ha på mens jeg gikk, og leggene ble myke som smør.

Ingen stølhet på oss, det ordnet TENS’en opp i!

Konklusjon: Alle bør ha med seg et TENS apparat på tur.

Hilsen Bente.

Relaterte saker:

 • Kjenner du til mulighetene ved testvinneren NeuroTrac MultiTENS?

  Kjenner du til mulighetene ved testvinneren NeuroTrac MultiTENS?

  Transkutan Elektrisk Nerve Stimulering (TENS) har dokumentert effekt ved en rekke plagsomme smertetilstander som rygg-og bekkensmerter, artrosesmerter, postoperative smerter, diabetisk nevropati, menstruasjonssmerter o.a.. TENS apparatet NeuroTrac MultiTENS er vår bestselger innen smertelindring og muskelstimulering. Prisgunstige MultiTENS tilbyr mange muligheter og kombinasjoner i behandlingen. Vi nevner noen av de mest brukte her.
  Les mer...

 • Vår egen behandlingshistorie med MultiTENS

  Vår egen behandlingshistorie med MultiTENS

  Med jevne mellomrom presenterer vi ulike pasienthistorier her på vår hjemmeside. Denne gangen har vi latt vår egen Christer fortelle om sin erfaring ved bruk av NeuroTrac MultiTENS i forbindelse med sin diabetesdiagnose.
  Les mer...

Relaterte produkter:

 • NeuroTrac TENS
  Kan rekvireres av lege
  NeuroTrac TENS

  To-kanals TENS apparat for smertelindring. Apparatet inneholder ferdig programmerte smertelindringsprogrammer og gir i tillegg mulighet for bruk av muskelstimulering....

 • NeuroTrac MultiTENS
  Kan rekvireres av lege
  NeuroTrac MultiTENS

  NeuroTrac MultiTENS er et enkelt og brukervennlig to-kanals apparat for smertelindring og muskelrehabilitering. Indikasjoner: Nociseptiv smerte, neuropatiske smerter og andre behandlingsindikasjoner...