Nyheter

Les om Maria sin erfaring med TENS Obstetrics - designet for bruk under fødsel.

Les om Maria sin erfaring med TENS Obstetrics - designet for bruk under fødsel.

NeuroTrac Obstetrics er et TENS-apparat som i utgangspunktet er designet for bruk under fødsel. Mange har også oppdaget at dette apparatet er meget velegnet til behandling av svangerskapsrelaterte bekken- og ryggsmerter eller mer generelle smerter i samme området. 

For Quintet er dokumentasjon og tilbakemeldinger viktig for å skape trygghet for helseforetak og brukere av apparater vi leverer. Noen ganger får vi lov å publisere erfaringer fra fysioterapeuter eller privatpersoner, noe vi setter stor pris på. Erfaringen dere leser om her, er fra fysioterapeut Maria (FRMT, UNN i Tromsø) som fødte en sønn i romjulen 2018. Hun brukte nettopp NeuroTrac Obstetrics i forbindelsen med svangerskap, fødsel og i etterkant under amming.

«Vannet gikk på natten ca. kl. 2.30 den 28. desember og rierne begynte også rundt den tiden. Da rierne ble mer smertefulle, på tidlig morgen, blev TENS- elektrodene ditplassert av min mann ifølge beskrivelsen som var med TENS’en. Jeg brukte 2 elektroder (50x100) som anbefalt mellom T10 og S2.

TENS’en blev brukt ved rierne både hjemme og på sykehuset og ved pressriene (da highTENS fikk vara på konstant). Jeg trengte ingen annen smertelindring under fødseln og sønnen blev født 2 timer etter at vi kommit til sykehuset, kl 10.30 den 28. desember. Jeg opplevde at TENS’en hjalp meg å få bort focuset fra det smertefulla området og isteden ha focus på å slappa av og puste.

Etterrierne blev smertefulle ved amingen de första dagarna. Der hade jeg god smertelindring av TENS’en. Jeg hade en elektrod på hver side om symfysen og satte på highTENS hver gang jeg skulle amme. Det var veldig smertefullt å amme uten bruk av TENS’en.

Tusen takk for lånet av apparatet! Jeg kjente meg rolig og trygg infor førlosningen da jeg hade den hjemme.»

Tusen takk for at vi kan dele din historie, Maria. Nyt babytiden.

Relaterte saker:

 • Nylig publisert studie på bruk av TENS som smertelindring under fødsel.

  Nylig publisert studie på bruk av TENS som smertelindring under fødsel.

  I en studie som ble publisert i november 2018 av Baez-Zuarez og Martin-Castillo med flere, viser forfatterne til resultater av TENS brukt som smertelindring i fødsel. Formålet med studiet deres var å undersøke smertelindring av TENS og å finne den mest effektive styrken på stimuleringen. Studiet ble foretatt i Spania på en frisk, normalvektig populasjon. I alt 63 fødende ble inkludert i denne randomiserte – dobbelblindede studien.
  Les mer...

 • Her kan du få prøvd ut fødsels-TENS i Bergen og Oslo

  Her kan du få prøvd ut fødsels-TENS i Bergen og Oslo

  Quintet fokuserer på TENS behandling til gravide. NeuroTrac TENS Obstetrics er et TENS-apparat som i utgangspunktet er designet for bruk under fødsel. Mange har også oppdaget at dette apparatet er meget velegnet til behandling av svangerskapsrelaterte bekken-og ryggsmerter eller mer generelle smerter i samme området. Vi tilbyr en gunstig utlånsavtale slik at du trygt kan bruke apparatet ved bekken-og ryggsmerter i tiden før fødsel og som smertelindring under fødsel.
  Les mer...

Relaterte produkter: