Nyheter

TENS og TEMS til både profesjonell og privat bruk

TENS og TEMS til både profesjonell og privat bruk

TENS står for Transkutan elektrisk nervestimulering, og gir effektiv smertelindring ved både akutte og kroniske smerter. TEMS står for Transkutan elektrisk muskelstimulering og kan brukes til alt fra toppidrett til rehabilitering av slagpasienter.


TENS gir smertelindring ved to hovedmekanismer: den høyfrekvente stimuleringen bygger på «gate-control» teorien hvor smerten dempes og stoppes på ryggmargsnivå. Ved lavfrekvent stimulering benytter man seg av kroppens egne smertelindrende mekanismer, og det frigjøres bl.a. endorfiner og enkefaliner. Det finnes også kombinasjonsprogrammer som kombinerer smertelindringsmekanismene på dokumentert vis.

TEMS gir muskelsammentrekning ved hjelp av overflateelektroder og brukes i idrett på alle nivåer, samt i rehabilitering etter operasjoner og slag.


Vi selger profesjonelle kvalitetsapparater til behandlere og brukere. Våre apparater er klassifiserte som medisinske apparater, og kan dermed rekvireres av spesialisthelsetjenesten. Du kan også kjøpe apparatene rimelig direkte fra vår nettbutikk. Som kunde hos oss skal du alltid føle deg trygg og godt ivaretatt.

Det er enkelt å ta i bruk våre apparater. De kommer med grundig bruksanvisning og garanti.

Ring oss for å finne det apparatet som passer deg og dine behov. Vår dyktige fysioterapeut kan hjelpe deg med å finne det apparatet og de programmene som du trenger. 

Vi planlegger også TENS-kurs for alle interesserte behandlere til høsten. Ta kontakt på post@quintet.no for mer informasjon. 

Relaterte saker:

 • Smertelindring med TENS

  Smertelindring med TENS

  Hva sier forskningen om effekten av TENS for postoperative smerter? En nylig redaksjonell artikkel i tidsskriftet Analgesia & Resuscitation: Current Research, oppsummerer evidens fra systematiske placebokontrollerte oversiktsartikler. Forfatteren konkluderer med at resultatene fra denne gjennomgangen tyder på at TENS lindrer smerte og reduserer forbruk av smertestillende medikamenter når behandlingen brukes riktig.
  Les mer...

 • Bedre effekt av smertestillende med TENS

  Bedre effekt av smertestillende med TENS

  Hvordan kan du oppnå bedre smertelindring med riktig bruk av TENS for akutte og kroniske smerter? Behovet for medikamenter kan reduseres med så mye som 36-51 prosent ved rett TENS dosering. Artikkelen er klinisk nyttig!
  Les mer...

 • Her kan du få prøvd ut fødsels-TENS i Bergen og Oslo

  Her kan du få prøvd ut fødsels-TENS i Bergen og Oslo

  Quintet fokuserer på TENS behandling til gravide. NeuroTrac TENS Obstetrics er et TENS-apparat som i utgangspunktet er designet for bruk under fødsel. Mange har også oppdaget at dette apparatet er meget velegnet til behandling av svangerskapsrelaterte bekken-og ryggsmerter eller mer generelle smerter i samme området. Vi tilbyr en gunstig utlånsavtale slik at du trygt kan bruke apparatet ved bekken-og ryggsmerter i tiden før fødsel og som smertelindring under fødsel.
  Les mer...

 • Nye versjoner av NeuroTrac TENS OG NeuroTrac REHAB

  Nye versjoner av NeuroTrac TENS OG NeuroTrac REHAB

  Vi i Quintet jobber kontinuerlig med produktutvikling sammen med vår produsent. Nå har vår NeuroTrac REHAB kommet i ny versjon - NeuroTrac REHAB Liberi, samtidig som vårt enkleste apparat, NeuroTrac TENS også har blitt forbedret.
  Les mer...

Relaterte produkter:

 • NeuroTrac Obstetric TENS
  NeuroTrac Obstetric TENS

  To-kanals TENS apparat til bruk under fødsel, ved generelle bekkensmerter og nedre ryggsmerter. Fjernkontroll følger med....

 • NeuroTrac TENS
  Kan rekvireres av lege
  NeuroTrac TENS

  To-kanals TENS apparat for smertelindring. Apparatet inneholder ferdig programmerte smertelindringsprogrammer og gir i tillegg mulighet for bruk av muskelstimulering....

 • NeuroTrac REHAB
  Kan rekvireres av lege
  NeuroTrac REHAB

  To-kanals TENS/TEMS/FES apparat med totalt 19 ulike programmer. NeuroTrac TENS Rehab kan benyttes både til smertelindring og muskelrehabilitering. Fjernkontroll følger med....

 • NeuroTrac MultiTENS
  Kan rekvireres av lege
  NeuroTrac MultiTENS

  NeuroTrac MultiTENS er et enkelt og brukervennlig to-kanals apparat for smertelindring og muskelrehabilitering. Indikasjoner: Nociseptiv smerte, neuropatiske smerter og andre behandlingsindikasjoner...

 • NeuroTrac TENS Sports
  Kan rekvireres av lege
  NeuroTrac TENS Sports

  NeuroTrac Sports er apparater for deg som har behov for hjelp til opptrening av skadet muskulatur, restitusjon, smertelindring eller generell oppstramming av muskulatur. Fire kanals TEMS/TENS apparat ...