Nyheter

Medlemskveld for NHFU Oslo om sex og hjelpemidler

Medlemskveld for NHFU Oslo om sex og hjelpemidler

Quintet har gleden av å delta på temakveld med NHFU Oslo 10. juni kl 17.00-19.00. Temaet er sex og hjelpemidler. Funksjonshemmede er som alle andre mennesker - vi har alle sex, lyster og vi fortjener alle like god oppfølging for vår seksuelle helse! Vi i Quintet skal lytte, og finne de rette seksuelle hjelpemidlene for den enkeltes behov. 


Vi har et utvalg produkter for seksuell helse i vår nettbutikk. Disse kan også rekvireres av lege via NAVs rekvisisjonsordning. Disse produktene dekker ikke alle behov, og det er her vi i Quintet kan bistå med rådgivning og research for å finne de produktene som passer dine behov. Det fine er at det finnes løsninger!


Les eller se video med sterk og klar tale fra Ida Hauge Dignes her

Relaterte saker:

 • Quintet satser på seksuell helse

  Quintet satser på seksuell helse

  Quintet følger opp regjeringens strategiplan for seksuell helse ved å satse på flere nye produkter; nå er ialt seks av våre produkter innen seksuell helse refusjonsberettiget via NAV fra 1.oktober 2017. Vi takker for tilliten og er stolt av å kunne tilby våre kunder et bredt spekter av gode produkter for ulike seksuelle dysfunksjoner. De tre nye refusjonsberettigete produktene er elektrisk penispumpe for erektil dysfunksjon, trusevibrator og putevibrator for seksuell dysfunksjon.
  Les mer...

 • Gode vibber

  Gode vibber

  Den amerikanske professoren i obstetrikk og gynekologi dr. Mary Jane Minkin, ved Yale University School of Medicine, anbefaler vibrator til alle sine pasienter i overgangsalder. Hun uttaler til Huffington Post at vibrasjon øker blodgjennomstrømning til vev og slimhinner i bekkenet, noe som er spesielt gunstig for kvinner i overgangsalder siden skjedevegger og muskler blir tynnere.
  Les mer...

 • Funksjonshemming og seksuell helse

  Funksjonshemming og seksuell helse

  Vi deler gjerne to saker fra nrk.no om funksjonshemming og sex og hvordan unge funksjonshemmede opplever at deres seksuelle helse blir ivaretatt av helsepersonell. En rapport fra organisasjonen Unge Funksjonshemmede viser dessverre at unge med funksjonsnedsettelser blir møtt med mange fordommer og et helsevesen som vegrer seg for å snakke om seksualitet.
  Les mer...

 • Viberect-X3 vibrator for menn – spennende ny studie

  Viberect-X3 vibrator for menn – spennende ny studie

  Viberect-X3 er vår kraftige håndholdte vibrasjonsstimulator designet for å gi utløsning hos menn med ryggmargsskade. De fleste ryggmargsskader rammer unge menn, og vibrasjonsstimulering av penis er en effektiv og trygg måte å oppnå ejakulasjon hos menn med barneønske (Castle et al., 2014)
  Les mer...

 • Seksualitet for alle

  Seksualitet for alle

  23 januar 2019 var det kompetansefrokost med tema «Seksualitet for alle». Foredraget er tilgjengelig gratis på nett. Her får du et innblikk i refusjonsordningen for seksualtekninske hjelpemidler. Seksualtekniske hjelpemidler kan rekvireres av alle autoriserte leger vhja. et bestillingsskjema. Dette er helt kostnadsfritt for pasientene. Foredraget er relevant for alle som jobber med seksuell helse, eller som ønsker å lære mer om arbeidet som gjøres med seksuell helse i Norge i dag.
  Les mer...