Nyheter

Verdensdagen for seksuell helse 4. september!

Verdensdagen for seksuell helse 4. september!

Snakk om det!

I dag, 4. september, er det verdensdagen for seksuell helse. I år er fokuset til Verdens Helseorganisasjon (WHO) at utdanning til alle er broen til bedret seksuell helse.


I dag delte også Sex & Samfunn ut Skamløsprisen 2019. Vi gratulerer Tuva Fellmann! Tuva er programleder i ungdomsprogrammet Juntafil. Slik ble Tuva beskrevet i nominasjonsrunden:

«Tuva kan, og tør, snakke om alt. Hun er utrolig engasjert og har bidratt til åpenhet rundt sex og seksualitet. Sammen med lytterne utforsker hun tema, spørsmål, kleinheter, fordommer, og alt sex og seksualitet rommer. Hun skaper trygghet gjennom selv å være like nysgjerrig som lytterne, og det aller beste: Tuva stiller alle de spørsmålene du ikke tør stille selv!»En av de største utfordringene vi møter er at pasienter og helsepersonell ikke tør ta opp temaet seksuell helse. Vi arbeider for at flere pasienter og helsepersonell tør å gjøre som Tuva – snakk om det! Vi vil gjerne også gratulere alle de nominerte kandidatene som hver dag arbeider for å sette seksuell helse på dagsordenen. Anette Remme fra Unge Funksjonshemmede, og Medisinernes Seksualopplysning deltok i finalerunden av Skamløsprisen 2019.    

Relaterte saker:

 • Quintet satser på seksuell helse

  Quintet satser på seksuell helse

  Quintet følger opp regjeringens strategiplan for seksuell helse ved å satse på flere nye produkter; nå er ialt seks av våre produkter innen seksuell helse refusjonsberettiget via NAV fra 1.oktober 2017. Vi takker for tilliten og er stolt av å kunne tilby våre kunder et bredt spekter av gode produkter for ulike seksuelle dysfunksjoner. De tre nye refusjonsberettigete produktene er elektrisk penispumpe for erektil dysfunksjon, trusevibrator og putevibrator for seksuell dysfunksjon.
  Les mer...

 • Funksjonshemming og seksuell helse

  Funksjonshemming og seksuell helse

  Vi deler gjerne to saker fra nrk.no om funksjonshemming og sex og hvordan unge funksjonshemmede opplever at deres seksuelle helse blir ivaretatt av helsepersonell. En rapport fra organisasjonen Unge Funksjonshemmede viser dessverre at unge med funksjonsnedsettelser blir møtt med mange fordommer og et helsevesen som vegrer seg for å snakke om seksualitet.
  Les mer...

 • Snakk om det - seksuell helse etter kreftsykdom

  Snakk om det - seksuell helse etter kreftsykdom

  Underlivskreft rammer rundt 1500 kvinner i året. De fleste blir helt friske av sin kreftsykdom, men samtidig opplever mange endringer i seksuallivet i etterkant. En omfattende litteraturstudie fra 2016 av Huffman et al. om seksuell helse ved gynekologisk kreft er tydelig i sitt budskap: det finnes effektive og enkle hjelpemidler for å bedre seksuell helse - vi må bare tørre å snakke om det!
  Les mer...