Nyheter

Quintet blir å treffe på Nyt-festivalen

Quintet blir å treffe på Nyt-festivalen

Quintet blir å treffe på Nyt festivalen i Bergen 13-14 september. Vi har med stand og mye god informasjon om seksuelle hjelpemidler og de rettigheter som finnes via NAVs refusjonsordning.

I tillegg så deltar vi i to aktuelle paneldebatter!

Lørdag 14. september:

KL 14.00 – 14.45, ZINKEN HOPP, LITTERATURHUSET

Nytelse livet gjennom – de fleste seksuelle problemer lar seg løse

Hvilket tilbud finnes for hjelp med seksuelle problemer, hva slags hjelp har man krav på? En fastlege, en sexolog og et hjelpemiddelfirma svarer.

Det kan være så mange grunner til at sexlivet halter eller helt dør i perioder gjennom livet. Funksjonsnedsettelse, sykdom eller ulykke, alderdommen kan bringe med seg utfordringer, men også sterke opplevelser som trakassering eller samlivsbrudd – og av og til ser vi ingen opplagt årsak til problemene. Men det er hjelp å få, kanskje mer enn du tror! I denne samtalen får du vite hva fastlegen din kan hjelpe med, og hvilke andre tilbud du kan henvises til.

Kl 15.00 – 15.45, ZINKEN HOPP, LITTERATURHUSET

Jeg drømmer også om damer

Unge og voksne med utviklingshemming eller funksjonsnedsettelse har rett til et seksualliv, som alle andre. Denne siden av livet blir ofte tiet i hjel, både innen helsevesenet og i samfunnet generelt. Men hvordan er det levde livet? På soverommet? I sengen? Hva vet den unge mannen med Downs syndrom om damene han drømmer om? Og om seg selv? Hva vet kvinnen i rullestol om gledene ved kroppslig nytelse? Har noen fortalt henne at hun kan nyte seg selv? At det er enkelt. Og gøy. Og at det finnes hjelpemidler som kan gjøre det enda mer gøy!

 

Formålet med festivalen er å bidra til bedre seksuell helse og dermed økt livskvalitet gjennom å:

  • sette positiv seksualitet på den offentlige dagsorden, skape oppmerksomhet og åpenhet omkring temaet, redusere fordommer og tabuer rundt å snakke om seksualitet
  • spre kunnskap om seksualitet og nytelse i hele sin bredde
  • Skape dialog og debatt om positiv seksualitet på tvers av kjønn, legning, etnisitet og religion
  • øke bevisstheten om hvordan vår seksualitet er et kulturelt produkt, og hvordan hver enkelt påvirker samfunnets syn på seksualitetDet fine er at det finnes løsninger!

https://www.nytfestivalen.no/bergen/