Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

 • Webinar om Efemia

  Vi inviterer til webinar om urinstopperen Efemia. Efemia ble tilgjengelig på blåresept fra 1. april i år. I webinaret går vi gjennom hvordan Efemia fungerer, hvem den passer for og vanlige spørsmål og svar. Webinaret avholdes 20. august kl. 11-12, og 1. september kl. 18-19.
  Les mer...

 • Sørlandet Sykehus har opprettet vulvapoliklinikk!

  Det er en glede å meddele at Sørlandet Sykehus Kristiansand har opprettet et tilbud til pasienter i Agder! Her kan fastleger, gynekologer og dermatologer fra hele Agder henvise pasienter med vulvalidelser. Vulvapoliklinikken består av gynekologer, to faste sykepleiere, sexolog og psykomotorisk fysioterapeut. I tillegg samarbeider de tett med avtalespesialister innen gynekologi og dermatologi i regionen.
  Les mer...

 • Hva er typisk for norske smertepasienter?

  Arbeidsledige kvinner som ikke er fysisk aktive, mangler sosialt nettverk og som har opplevd traumatiske hendelser er overrepresentert blant smertepasienter viser ny forskning fra Norge. Forskere ved UNN i Tromsø, NTNU og St. Olavs Hospital i Trondheim og Haukeland universitetssykehus i Bergen har sett på fellestrekkene for kroniske nonmaligne smertepasienter i Norge. De samlet data fra 1563 pasienter som ble henvist til, og behandlet ved, disse tre tverrfaglige smertesentrene. Forskerne fant at det var en større andel kvinner enn menn (63 % kvinner), og at arbeidsledighet, ingen fysisk aktivitet, mangel på sosialt nettverk og eksponering for alvorlige livshendelser alle var sterkt assosierte med fatigue (utmattelse), insomni (søvnvansker) og mentalt stress.
  Les mer...

 • Analinkontinens hos førstegangsfødende

  Hos kvinner er barnefødsler en av vedvarende viktigste faktorene for utvikling av bekkenbunnsdysfunksjon – herunder analinkontinens og urininkontinens. Inkontinenssymptomene kan utarte seg flere måneder og år etter fødsel. Førsteamanuensis Hege Hølmo Johannessen et al. har sett på endringer og risikofaktorer for analinkontinens de første 6 årene etter første fødsel hos hele 1571 deltagere. Her er noen av hovedfunnene.
  Les mer...

 • 5 millioner til forskning på kvinners helse!

  Regjeringen følger opp krav fra Toppmøtet for kvinnehelse i desember om mer midler til forskning på kvinners helse for å dekke viktige kunnskapshull. Det er en glede for oss i Quintet å se at Regjeringen anerkjenner viktigheten av økte ressurser til kvinnehelse for å bli kvitt uønskede ulikheter i helsetilbudet til kvinner og menn. Spesielt er fokus på kvinnespesifikke problemstillinger og sykdommer sår trengt. Regjeringen skal også utrede kvinners helse, og helse i et kjønnsperspektiv. Vi håper alle dere dyktige behandlere der ute nå kan få mer midler til å drive forskning på disse viktige temaene. Vi i Quintet jubler på vegne av alle norske kvinner, og ønsker samtidig å ønske alle en riktig god 17.mai.helg!
  Les mer...

 • Blærekreftmåneden mai

  Mai er internasjonal oppmerksomhetsmåned for blærekreft. Normalt sett innebærer det kampanjer, konferanser og reiseaktivitet. 2020 er et annerledes år, men det er like viktig at vi har fokus på blærekreft i år som ifjor. I Quintet er vi ekstra opptatt av seinfølgene av behandling av blærekreft. Både kirurgi, stråling og annen behandling kan gi bekkenbunnsplager, smerter og følger for seksuallivet.
  Les mer...

 • KK om urinlekkasje etter fødsel

  Helsebladet KK har skrevet en sak om Camilla som har fått urinlekkasje etter sin andre fødsel. Saken illustrerer på en god måte hvor vanlig urinlekkasje er, og at det er hjelp å få! De har intervjuet Rune Svenningsen som er overlege på gynekologisk avdeling på Oslo universitetssykehus. Han viser bl.a. til Quintets liste over kvalifiserte fysioterapeuter!
  Les mer...

 • Quintet stilte med stand og workshop ved NFFs årlige Kvinnehelseseminar 5.-6.mars

  Det var rundt 50 deltakere på dette kurset. For det meste fysioterapeuter fra hele landet, spesialisert på bekkenplager. Dette seminaret er derfor viktig for oss, for å opprettholde god sosial- og faglig dialog med våre samarbeidspartnere.
  Les mer...

 • Smerter/plager nedentil etter fødsel? Vulva.no og bekkenbunnsspesialisten.no

  Mens det i sosiale medier florerer et nyansert glansbilde av hvordan kvinner skal se ut etter fødsel, snakkes det ikke så mye om problemer som kan oppstå i et kvinnes underliv i etterkant av en fødsel. På Vulva.no og bekkenbunnspesialisten.no (e-konsultasjonsside) kan du få informasjon og god hjelp om du sliter med smerter eller plager nedentil.
  Les mer...

 • Finn nærmeste fysioterapeut

  Nederst på hjemmesiden vår finner du en fylkesvis liste over fysioterapeuter som behandler kvinner og menn med inkontinens og dysfunksjon i bekkenbunn. Vi har nå oppdatert denne nyttige listen slik at både helsepersonell og brukere lett kan finne terapeuter som behandler bekkenbunnsplager i sitt distrikt, enten det er i privatpraksis eller på sykehus.
  Les mer...

 • Efemia blir tilgjengelig på blåresept fra 1. april!

  Fra 1.april 2020 gjøres Efemia tilgjengelig på blåresept for kvinner med stressinkontinens. Efemia er en urinstopper av silikon som kan gjenbrukes opptil 90 dager. Den hindrer urinlekkasje på en effektiv og klinisk dokumentert måte.
  Les mer...

 • Ny! Råd og veiledning om bruk av dilatorer

  Vi har oppdatert vår populære veileder om bruk av dilatorer. Vaginale dilatorer har flere formål og bruksområder. Vi velger derfor å skille mellom bruk av dilator ved vaginisme, bruk av dilator etter stråleterapi/vaginal kirurgi og bruk av dilator ved lichen sclerosus.
  Les mer...

 • NFF Kurs i dysfunksjon i bekkenbunnen og inkontinens 30.03-03.04 2020

  Det er endelig duket for "Kari Bø kurs" i dysfunksjon i bekkenbunnen og inkontinens. Kurset avholdes i Oslo uken før Påske (30.03-03.04). For påmelding kontakt NFF.
  Les mer...

 • House of Femme i Adresseavisen!

  Takk til Mona Rygvold Reppe og Simone Anzjøn Holbø fra House of Femme som i gårsdagens utgave av Adressa snakker om «Mari» (30) som i åresvis slet med smerter i underlivet. Som mange andre i samme situasjon turte ikke Mari å ta opp problemstillingen med hverken kjæreste eller venner. Etter ti måneder med fysioterapibehandling er hun mye bedre. Faktisk er det slik at gjennom bruk av knipeøvelser, avslapningsteknikk og dilatorer blir de aller fleste pasientene friske.
  Les mer...

 • Perkutan tibialisstimulering mot fekal hastverkslekkasje

  Vi har gjennomgått litteraturen på perkutan tibialsstimulering mot fekal hastverkslekkasje og oppdatert vårt informasjonsark om dette.
  Les mer...

 • Årsrapport for Prostatakreft

  Årsapporten for 2018 av Nasjonalt kvalitetsregister for prostatakreft ble publisert i september i år. Nytt for årets rapport er at det er kommet pasientrapporterte resultater i rapporten. Ereksjonsproblemer og urinlekkasjer er vanlige følgetilstander av prostataoperasjon, noe som også bekreftes av pasientenes egenrapporterte data.
  Les mer...

 • El.stim./bio. og menn med urininkontinens

  Dessverre er konservativ behandling av stressinkontinens hos menn lite prioritert både når det gjelder behandling og forskning. Litteraturen er, sjeldent nok, dominert av forskning på kvinner. Det er flere og sammensatte årsaker til dette. Noe skyldes nok at prevalensen av stressinkontinens er langt høyere hos kvinner (25% mot >10% hos menn). Det er en gjennomgående utfordring at det er lite forskning på konservative behandlingstiltak i behandlingen av inkontinens hos menn, og at studiene bruker ulike parametere og protokoller. Dette gjør det vanskelig å sammenlikne resultater, og utfordrende å trekke konklusjoner. Fravær av bevis for effekt er imidlertid ikke bevis for fravær av effekt.
  Les mer...

 • Les om Maria sin erfaring med TENS Obstetrics - designet for bruk under fødsel.

  «Vannet gikk på natten ca. kl. 2.30 den 28. desember og rierne begynte også rundt den tiden. Da rierne ble mer smertefulle, på tidlig morgen, blev TENS- elektrodene ditplassert av min mann ifølge beskrivelsen som var med TENS’en."
  Les mer...

 • Våg å snakke om avføringslekkasje!

  Se Ingunns historie om avføringslekkasje etter fødsel i denne videoen fra Kompetanseportalen for bekkenbunnsykdom.
  Les mer...

 • Blå sløyfe = prostatakreftfokus!

  November er prostatakreftens måned, og det med god grunn. 5000 rammes årlig. Prostatakreft er den hyppigste kreftformen i Norge, selv om den kun rammer menn.
  Les mer...

 • Nye retningslinjer for anorektale funksjonsforstyrrelser

  Anorektale funksjonsforstyrrelser som analinkontinens, tømningsvansker og forstoppelse rammer en stor andel av befolkningen. Disse lidelsene kan være svært belastende, begrense sosiallivet og redusere livskvaliteten. Konservative tiltak kan gi god behandlingseffekt og bør i følge veilederen være første behandlingsvalg.
  Les mer...

 • Quintets foredrag på FSU-konferansen Bodø 2019

  Gikk du glipp av Bentes foredrag på FSU-konferansen i Bodø? Her kan laste ned presentasjonen med tittel "Den stramme bekkenbunnen".
  Les mer...

 • Botox eller tibialisstimulering?

  Overaktiv blære og urgency urininkontinens (hastverkslekkasje) skyldes ukontrollerte sammentrekninger i blæremuskulaturen. Årsaken til disse ukontrollerte sammentrekningene er for det meste ukjent. Sannsynligvis dreier det seg om en ubalanse mellom det parasympatiske og sympatiske nervesystemet, hvor det parasympatiske dominerer blæreaktiviteten. Blæren vil hos pasienter med urgency urininkontinens trigges til en vannlatingsrefleks ved blærefylning.
  Les mer...

 • Mannebekkenbunn

  Vi har utformet en ny plakat som illustrerer mannens bekkenbunn. Bekkenbunnplakaten for kvinner er blant vårt mest populære støttemateriell til terapeuter og helsepersonell som arbeider med bekkenbunnsplager, inkontinens og seksuell helse.
  Les mer...

 • Colosseum Mann øker sin fagkompetanse med Linda Sørby

  Colosseum Mann urologiske klinikk og sykehus har sitt hoved virke innenfor urologi. Klinikken arbeider med utredning, cystoskopier, ultralyd og konsultasjoner. Det opereres fimoser, sterilisering, TUR-P, CoreTherm og større RALP operasjoner. Våren -19 fikk Colosseum Mann på Majorstuen i Oslo et nytt tilskudd til staben i fysioterapeuten Linda Sørby. Hun er utdannet i Oslo og har jobbet som fysioterapeut siden 1998. Hun har spesialkompetanse innen urologiske, gynekologiske og anorectale problemstillinger, og har hovedsakelig jobbet med dette de siste 11 årene.
  Les mer...

 • Ny inkontinensbrosjyre!

  Her finner du Quintets nye inkontinensbrosjyre. Ta gjerne kontakt med oss for å få brosjyren tilsendt.
  Les mer...

 • Wergeland Fysioterapi tilbyr nå gruppetrening for menn som har gjennomgått prostataoperasjon!

  Mange menn opplever ulike problemer relatert til inkontinens, mage/tarm problematikk, seksuell helse, økt risiko for osteoporose, samt stor psykisk belastning (ofte knyttet til inkontinens og seksuell dysfunksjon).
  Les mer...

 • Underlivsfremfall

  Inger Grete Janson Opseth står frem i TV2 med sin historie om underlivsfremfall. Mange kvinner som har født opplever underlivsfremfall i løpet av livet. Fremfallet skyldes en svak bekkenbunn, og både livmor og skjedevegg kan være nedsunket.
  Les mer...

 • Quintet stiller på SiS-fagseminar!

  Du treffer oss på årets SiS-konferanse på Scandic Oslo Airport Hotel 7. og 8. mars!
  Les mer...

 • Lansering av vulva.no!

  Endelig lanseres de nye nettsidene vulva.no.
  Les mer...

 • Litteraturstudie fra 2018 om tibialisstimulering

  Tibialisstimulering har vært i bruk i over 20 år, men metoden er likevel ikke fullt ut kartlagt og forstått. Teorien er at man ved å stimulere tibialisnerven kan påvirke nerverot S3 i ryggmargsnivå slik at man hemmer nerveaktiviteten til blæremuskulaturen som også er i S3-nivå.
  Les mer...

 • Hvilken behandling foretrekker kvinner med urinlekkasje?

  Når man velger behandlingsstrategi for kvinner med urininkontinens må man ta hensyn til flere faktorer, og det gjøres mye forskning på effekten av ulike behandlingsalternativer. Kvinnens autonomi (selvbestemmelsesrett) står alltid i fokus. Likevel forskes det lite på hva kvinnene selv ønsker.
  Les mer...

 • Kvinner har rett til å vite!

  Mange kvinner opplever i løpet av livet underlivsplager knyttet til svekket bekkenbunn. Graviditet og fødsel er en stor påkjenning for kvinnekroppen, og problem som inkontinens og svekket seksuell helse er mer vanlig enn du tror. Vi i Quintet har gjennom mange år arbeidet for å bedre kvinners underlivshelse og har oppdatert informasjonsarket «Kvinner har rett til å vite» med god informasjon om ulike plager og hvilke hjelpemidler som kan rekvireres. Det fine er at det finnes løsninger!
  Les mer...

 • Menn har rett til å vite!

  Vi i Quintet fokuserer like mye på menns helse som kvinners helse, og vi vet at det er et stort behov for informasjon om hjelpemidler i forbindelse med menns underlivshelse. Lekkasjeproblematikk, ereksjonsproblemer og bekkensmerter er kanskje ikke det menn snakker oftest om?
  Les mer...

 • Prostatakreftforeningen (PROFO) og Quintet AS har inngått samarbeidsavtale

  Prostatakreftforeningen (PROFO) og Quintet AS har i 2019 inngått en samarbeidsavtale som går ut på å styrke kunnskapen blant eksisterende og potensielle brukere av hjelpemidler innen seksuell helse, smertelindring og inkontinens.
  Les mer...

 • Bruk dokumentasjonsbasen vår!

  Vi oppdaterer jevnlig dokumentasjonsbasen vår med nyere studier på konservative behandlingsmetoder innen inkontinens, smertelindring og seksuell helse. Så langt det er mulig prøver vi å publisere hele artikler der intervensjonsmetoden er beskrevet med behandlingsparametere. For å gjøre det lettere for terapeuter å finne frem, har vi nå samlet dokumenterte behandlingsparametere for transkutan og perkutan tibialisstimulering under ett.
  Les mer...

 • Blå sløyfe = prostatafokus!

  November er prostatakreftens måned og Quintet er opptatt av å rette fokus mot denne kreftformen, som rammer nær 5000 menn årlig. Halvparten av prostatakrefttilfellene i Norge oppdages tilfeldig.
  Les mer...

 • Høstkurset 2018 - foredrag

  Her finner du et utvalg av foredragene som ble holdt i forbindelse med vårt høstkurs i Oslo 1. og 2. november 2018. Quintet fyller 20 år i 2019 og en spesiell jubileumsutgave av høstkurset i Bergen er under planlegging. Vi gleder oss og håper at mange blir med på feiringen!
  Les mer...

 • Kombinasjonsbehandling for OAB

  Denne nye studien ser på effekten av transkutan posterior tibialis nervestimulering sammen med lavdosert medikamentell behandling (trospium chlorid) for behandling av overaktiv blære (OAB). Studien viser lovende resultater for kombinasjonsbehandling der annen behandling ikke har effekt.
  Les mer...

 • Masteroppgave om nervemodulering for inkontinens hos barn

  Denne ferske masteroppgaven i medisin med tittel "Therapeutic Potensial of Peripheral Nerve Stimulation for Incontinence in the Pediatric Population" fra Nederland omhandler ulike teknikker ved bruk av perifer nervemodulering i behandlingen av urin-og fekal inkontinens hos barn.
  Les mer...

 • Det er oktober og rosa sløyfemåned!

  «Tørre slimhinner, frynsete selvbilde, manglende lyst. To av tre opplever utfordringer i seksuallivet etter brystkreftbehandling». Denne teksten møter oss på Brystkreftforeningens hjemmeside denne måneden. I følge deres egen undersøkelse har 88% av brystkreftrammede ikke fått informasjon om NAV-ordningen med gratis, trygge og effektive hjelpemidler – hjelpemidler som bl.a. Quintet leverer.
  Les mer...

 • Quintet AS har inngått ny kontrakt med Helse Vest

  Vi er svært stolte og glade for at vi fra 1. september 2018 har inngått ny kontrakt om levering av elektrostimulatorer og EMG biofeedbackapparater til de fire helseforetakene innen Helse Vest - Helse Stavanger, Helse Fonna, Helse Bergen og Helse Førde.
  Les mer...

 • Barbro, vår nye produktspesialist

  Quintet styrker sin salgsavdeling med Barbro Matre og ønsker henne hjertelig velkommen! Barbro er utdannet innen pedagogikk med erfaring som pedagogisk leder, assisterende styrer og miljøterapeut innen psykisk helse. De siste årene har Barbro arbeidet med salg i bemanningsbransjen og kommer nettopp fra TicketCo hvor hun solgte arrangørverktøy. I Quintet skal Barbro arbeide som produktspesialist innen våre tre hovedfagområder, og vil ha daglig kontakt med våre kunder. Barbro er aktiv og ofte å treffe i Stoltzen eller, rett som det er, på fjellet i telt. Hun ser frem til å hjelpe mennesker til å få en bedre hverdag, sammen med samarbeidspartnere og kolleger. Vi gleder oss over å ha henne med på laget.
  Les mer...

 • Hvilken Første Fredag det ble!

  Fredag 7. september hadde vi invitert Linda Sørby fra MSK Klinikken i Fredrikstad for å forelese om bekkenbunnsproblematikk og utfordringer i forhold til seksuell dysfunksjon. Ikke visste vi hva som ventet oss, og det ble et fyrverkeri vi seint kommer til å glemme.
  Les mer...

 • Det er fremdeles mulig å melde seg på Høstkurset vårt!

  Du kan fremdeles melde deg på årets høstkurs 1. og 2. november på Thon Hotel Opera i Oslo. Du kan delta på en eller begge dagene.
  Les mer...

 • Vi lanserer Elvie!

  Elvie er en ny generasjon bekkenbunnstrener som styres via gratisappen Elvie. Elvie plasseres i skjeden som en tampong og reagerer på muskelbevegelse fra bekkenbunnmusklene. Utformingen er liten og komfortabel. Elvie er oppladbar og fremstilt av medisinsk silikon fri for ftalater, lateks og BPA.
  Les mer...

 • En dag med Linda Sørby

  Quintet har gleden av å invitere til en spesiell Første Fredag med fysioterapeut Linda Sørby 7. september i Bergen. Linda jobber ved MSK klinikken i Fredrikstad og behandler både kvinner og menn med dysfunksjon i bekkenbunn. Begrensede plasser! Kursbevis og lunsj er inkludert i dette gratiskurset.
  Les mer...

 • Fødselsskader og behandling

  Vi gjengir gjerne denne saken fra vg.no+ der Vibeke Sætherskar (bildet) forteller sin historie etter en fødselsskade som har gitt henne varige plager og uførhet. Hvert år får ca. 800 norske kvinner store rifter under fødsel, noe som i verste fall kan føre til avføringslekkasje. Quintet har kompetanse på konservativ behandling av analinkontinens med dokumentert effekt.
  Les mer...

 • Referat fra forskerseminaret "På stødig bunn"

  Spesialist i kvinnehelse Kjersti Hatlebrekke deltok på forskerseminaret i Oslo 7.juni sammen med ca. 50 andre interesserte og engasjerte deltakere - her får du er en smakebit fra presentasjonene. Forskernettverket (bildet) hadde samlet pågående og ny forskning innen dysfunksjon i bekkenbunn - en spennende og travel dag!
  Les mer...

 • Forskerseminaret "På stødig bunn"

  Nasjonal kompetansetjeneste for inkontinens og bekkenbunnssykdom (KIB) ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) Tromsø arrangerer forskerseminaret "På stødig bunn - det siste innen bekkenbunnsforskning i Norge" 7. juni i Oslo. Meld deg på og få oppdatert kunnskap om bekkenbunnsdysfunksjon. Vi ønsker å bidra til et godt, frodig og ikke minst opplyst forskernettverk og inviterer deg derfor til Forskerseminaret «På stødig bunn - det siste innen bekkenbunnsforskning i Norge". Her vil forskere legge frem 10 minutters innlegg om sine pågående prosjekter samt at det blir foredrag om klinisk implementering av forskning, prosess ved skjemavalidering, og tilgang til data fra kvalitetsregistre og befolkningsundersøkelser.
  Les mer...

 • Ny versjon av MyoPlus Pro

  Vi lanserer versjon 1.7.54 av MyoPlus Pro i disse dager. Denne erstatter dagens 1.6.64-versjon. Den viktigste endringen du vil merke, er at det nå er mulig å lese av gjennomsnittsstatistikk. I stedet for daglige avlesninger, så viser nå apparatet en oversikt over gjennomsnittsbruken både når det gjelder elektrostimulering og bruk av biofeedback.
  Les mer...

 • Quintet og Gynkreftforeningen

  Quintet har inngått samarbeid med Gynkreftforeningen. Hvert år får nær 1.700 nye, norske kvinner diagnosen gynekologisk kreft. Til sammen er det nærmere 21.000 kvinner som lever med eller har hatt denne sykdommen i Norge. Senskader etter kreftbehandling er noe mange sliter med uten å få hjelp. Vi ønsker å sette fokus på behandling av senskader og være en bidragsyter med gode, kostnadsfrie hjelpemidler til både kvinner og menn enten det gjelder underlivshelse eller smertehjelp..
  Les mer...

 • Ønsker du opplæring/oppfølging?

  Våre erfarne fysioterapeuter er stadig på farten rundt om i landet i forbindelse med opplæring i bruk av våre apparater for ulike diagnoser. Bente Lunde besøkte nylig Sykehuset Nordland Vesterålen, Trollåsen Fysioterapi der hun holdt TENS kurs og Apexklinikken i Oslo med opplæring i bruk av elektrostimulering og EMG biofeedback. Med andre ord en aktiv start på 2018! Vi er opptatt av at brukerne/terapeutene skal føle seg trygge på Quintets apparater, og de behandlingsmulighetene som kan gi best resultater. Vi kommer gjerne til ditt arbeidssted eller arrangerer et minikurs for flere hver første fredag i måneden i våre lokaler i Bergen.
  Les mer...

 • Oppdatert dokumentasjon

  Vi oppdaterer jevnlig dokumentasjonsbanken vår for aktuelle diagnoser og behandlinger. Denne gangen gjelder det tibialisstimulering for analinkontinens, overaktiv blære ved MS og overaktiv blære der medikamentell behandling ikke har hatt effekt. Du finner omtale av studier under dokumentasjon for ulike diagnoser.
  Les mer...

 • Gode vibber

  Den amerikanske professoren i obstetrikk og gynekologi dr. Mary Jane Minkin, ved Yale University School of Medicine, anbefaler vibrator til alle sine pasienter i overgangsalder. Hun uttaler til Huffington Post at vibrasjon øker blodgjennomstrømning til vev og slimhinner i bekkenet, noe som er spesielt gunstig for kvinner i overgangsalder siden skjedevegger og muskler blir tynnere.
  Les mer...

 • Mann med underlivssmerte

  Vi har mottatt en interessant kasuistikk fra spesialfysioterapeut Elsa Zachariassen ved Hinna Helsepark Fysioterapi & Trening. Hun fikk henvist en 52 år gammel mann med smerter i bekken og perineum fra urolog. I rapport fra legen står det kronisk prostatitt og smerter i testikler. Plagene har vart i mer enn 2 år - de kommer og går og kan variere fra uke til uke.
  Les mer...

 • Brukerveiledning vaginale dilatorer

  Hvilken dilator velger du og hvordan skal det tøyes? Vi har samlet informasjon om bruk av vaginale dilatorer for vaginisme, stråleskader, lichen sclerosus, vaginal kirurgi og rekonstruksjon. I brosjyren presenterer vi vårt utvalg av dilatorer med produktbeskrivelse av lengde, diameter/omkrets, pris og refusjonsordning, samt detaljert bruk med kildehenvisninger.
  Les mer...

 • Rapport fra Nepalprosjektet

  Vi ønsker våre lesere en gledelig jul med denne flotte rapporten fra fysioterapeut og forsker Britt Stuge om doktorgradsprosjektet innen kvinnehelse i Nepal. Tungt fysisk arbeid er en del av hverdagen for kvinner i Nepal enten de er gravide eller nettopp har født. Et overordnet mål med doktorgradsprosjektet er å bidra til å bedre kvinnehelse i Nepal med fokus på rygg- og bekkenleddsmerter, urin inkontinens og underlivsprolaps i forbindelse med graviditet og fødsel.Som tidligere omtalt i Quintets nyhetsbrev er Britt Stuge leder for bekken og bekkenbunnsprosjektet i Nepal der hun er hovedveileder for sykehusets sjefsfysioterapeut PhD kandidat Ranjeeta S. Acharya. Quintet har bidratt til prosjektet med to Myoplus Pro apparater og prober. Prosjektet går som planlagt og 250 kvinner er inkludert i del-studien der bekkenbunnen undersøkes med Myoplus og oppfølging pågår.
  Les mer...

 • Behandling av pudendal nevralgi

  Pudendal nevralgi er en kronisk smertetilstand som påvirker bekkenbunn og underliv. Smerter kan oppstå i kjønnsorganer, perineum og anus. Smerten forverres vanligvis i løpet av dagen, spesielt ved sitting. De vanligste årsakene til pudendal nevralgi er trykk eller skade på pudendal nerven i bekkenet fra sykling, fødsel, kirurgi i bekkenområdet, svulster, forstoppelse eller stramme muskler.
  Les mer...

 • Ny doktorgradsavhandling

  Fysioterapeut og stipendiat Merete Kolberg Tennfjord disputerte 11. desember på Norges Idrettshøgskole med avhandlingen"Pelvic floor muscle function, vaginal symptoms and symptoms of sexual dysfunction in first time mothers; a cohort and a randomised controlled trial". Vi gjengir et sammendrag her.
  Les mer...

 • Fokus på prostata

  November er menns måned og det med god grunn! Blå sløyfer og barter markerer fokus på prostatakreft, som rammer ca. 5000 norske menn hvert år. Menn over 50 år oppfordres til jevnlig sjekk av prostatakjertelen og test av PSA (Prostata Spesifikt Antigen), som er forhøyet ved forstørret prostata. Kan prostatakreft forebygges?
  Les mer...

 • Årets høstkurs vel blåst!

  Her er en liten smakebit med et utvalg av våre foredragsholdere på Quintets årlige høstkurs. Over 50 engasjerte fysioterapeuter, sexologer og uroterapeuter fikk forhåpentligvis det faglige påfyllet de ønsket innen temaene målemetoder, behandling av urininkontinens hos menn, analinkontinens, blandingsinkontinens og anale fissurer. Som vanlig var det også workshops med elektrostimulering, tibialisstimulering og EMG biofeedback. Vi minner også om FØRSTE FREDAG - gratiskurset i Quintets kontorer på Bønes i Bergen der du får individuell opplæring i bruk av våre apparater tilpasset dine pasienter (inkludert lunsj og kursbevis).
  Les mer...

 • Nytt program i NT Continence

  NeuroTrac Continence har fått et nytt åpent program PC 4 der man kan legge inn ønskede parametere for behandling. Eksempelvis kan det nå legges inn parametere fra studier med dokumentert effekt på enten barn og overaktiv blære eller forstoppelse. Dette betyr at behandlingen blir enda mer målrettet og kan tilpasses diagnose.
  Les mer...

 • Ny brosjyre innen seksuell helse!

  I forbindelse med Quintets satsing på seksuell helse og ny avtale med NAV om refusjon av hjelpemidler for seksuallivet fra 1.10.17, sender vi i disse dager ut en helt ny brosjyre om våre produkter innen seksuell helse.
  Les mer...

 • Komiker Bonde Tusvik åpen om analinkontinens etter fødselsskade

  Åpenhet er tingen! Quintet deler med glede dette innlegget fra Sykehuset Innlandet om behandling av analinkontinens etter fødselsskade i endetarmens lukkemuskler. Vi setter fokus på temaet på vårt årlige høstkurs i Oslo der fysioterapeut og PhD Hege Hølmo Johannessen snakker om postpartum analinkontinens og konservativ behandling med resultater fra sin studie.
  Les mer...

 • Instruksjonsfilmer i bruk av elektrostimulering for terapeuter

  Quintet har tidligere laget en instruksjonsfilm om tibialisstimulering. Nå har vi produsert to nye filmer om elektrostimulering for terapeuter som vi håper er nyttige og informative.
  Les mer...

 • Velkommen til høstkurs !

  Quintet har igjen gleden av å invitere dere til vårt årlige høstkurs 2. og 3. November på Thon Hotel Opera i Oslo. Vi kan by på et interessant program med blant andre overlege Hilde Gregussen, spesialist i gastroenterologisk kirurgi ved sykehuset Innlandet Hamar HF, om behandling av anale fissurer, uroterapeut Katrin Valaas Isaksen, Helse Møre og Romsdal, Ålesund Sykehus, om behandling av blandingsinkontinens, nytt innen seksuell helse og hjelpemidler via NAV, fysioterapeut, Msc og PhD student Merete Kolberg Tennfjord om målemetoder for bekkenbunnen samt nyttige workshops med tibialisstimulering og EMG måling/behandling med EMG biofeedback og elektrostimulering. Nytt av året er at vi også inkluderer et foredrag om bruk av TENS for kvalme ved hyperemesis gravidarum, cellegiftbehandling og bekkenrelaterte smerter.
  Les mer...

 • Trygg knipeveiledning - helt enkelt

  Alle har hørt om knipeøvelser og at ​kvinner har nytte av å bruke bekkenbunnen effektivt og riktig. Vi vet også at det å lære seg korrekt knipeteknikk kan være vanskelig fordi bekkenbunnen er skjult innvendig i kroppen og ofte svekket. Spesielt etter fødsel kan bekkenbunnen være vanskelig å få fatt i og da er et enkelt hjelpemiddel som knipeveilederen god å ha!
  Les mer...

 • Oppdaterte diagnosekoder

  Vi har nå oppdatert oversikten over de mest brukte diagnosekodene i ICD-10 og ICPC-2 for søknadsskjema til behandlingshjelpemidler og seksualtekniske hjelpemidler NAV samt henvisninger HELFO. Da slipper du å finne frem i diagnosejungelen hver gang du fyller ut et skjema. Enkelt og greit! Diagnosekodene gjelder for behandling med både elektrostimulatorer, EMG biofeedback, TENS/TEMS og seksualtekniske hjelpemidler. Skriv ut oversikten og ha den liggende lett tilgjengelig​.
  Les mer...

 • Lovende resultater i ny studie

  Senter for barneinkontinens ved Århus universitetshospital har nettopp gjennomført og publisert en studie der de har evaluert kombinasjonsbehandling med sakral nerve elektrostimulering (med overflateelektroder) og medikamentet Oxybutinin, og konkludert med at nettopp denne kombinasjonsbehandlingen er adskillig bedre enn disse to behandlingene alene. Les sammendraget av studien under saken.
  Les mer...

 • Hva måler vi med elektromyografi?

  Elektromyografi (EMG) betyr ganske enkelt måling (grafi) av den elektriske aktiviteten (elektro) i muskler (myo). Dette kan gjøres ved hjelp av overflateelektroder som registrerer det elektriske potensialet som musklene genererer og omdanner disse signalene til en måleenhet (mikrovolt), som så tolkes. Quintet benytter den avanserte teknologien i vårt nyeste apparat MyoPlus Pro og softwareprogrammet til NeuroTrac sammen med enten vaginal eller anal overflateelektrode for å måle aktivitet i bekkenbunnsmuskulaturen og sfinkterapparatet.
  Les mer...

 • Kvinnehelseprosjekt i Nepal

  Quintet er stolt over å ha bidratt med to Myoplus Pro apparater og vaginale prober til dette spennende prosjektet i Nepal. Tungt fysisk arbeid er en del av hverdagen for kvinner i Nepal enten de er gravide eller nettopp har født. Et overordnet mål med doktorgradsprosjektet er å bidra til å bedre kvinnehelse i Nepal med fokus på rygg- og bekkenleddsmerter, urin inkontinens og underlivsprolaps i forbindelse med graviditet og fødsel.
  Les mer...

 • Kvinnehelse gjennom livet

  Quintet deltok nylig med egen stand på NFFs faggruppe for kvinnehelses 50 års jubileumsseminar der 70 fysioterapeuter var samlet til spennende foredrag og flott faglig påfyll med nyttige workshops. Siden det er påsketider, delte vi ut påskeegg med loddtrekning av en C.1 stimulator!
  Les mer...

 • Quintets plan for opplæring vår 2017

  Quintet har hovedkontor i Bergen, men våre to dyktige fysioterapeuter Bente Lunde og Evelyn Morvik, er stadig på farten for å bistå samarbeidsterapeuter med opplæring og informasjon samt drive kursvirksomhet. Vi minner også om gratiskurset Første Fredag som du finner under Kurs.
  Les mer...

 • Du får nå egne utstyrspakker for tibialisstimulering - enkelt og greit!

  Det er flere faktorer som har betydning ved tibialisstimulering; hudelektroder, hudpleie, elektrodeplassering og reflektorisk respons. Quintet har utformet egne utstyrspakker for tibialisstimulering med informasjon om dette for å sikre et best mulig behandlingsresultat.
  Les mer...

 • Lekkasje under samleie - mer utbredt og plagsomt enn du tror

  Vi vet at ca. hver fjerde kvinne (25%) opplever plagsom urinlekkasje ved fysisk aktivitet, host, nys eller trang til vannlating. Plagene kan være alt fra dråper til større lekkasjer som krever inkontinensbind. Mange av disse kvinnene unngår aktiviteter som provoserer urinlekkasjen. De endrer drikkevaner, øker vannlatingsfrekvensen for å være helt sikre på at blæren er tom OG trekker seg unna sex dersom de opplever såkalt coital urinlekkasje. Det kan skje enten ved innføring av penis, i løpet av samleie eller under orgasme. Urinlekkasje under samleie rammer rundt en tredjedel av seksuelt aktive kvinner.
  Les mer...

 • Årets høstkurs: 2. og 3. november på Thon Hotel Opera i Oslo

  Du kan allerede nå melde deg på årets høstkurs 2. og 3. november via e-post: post@quintet.no eller på telefonnummer 55 98 15 55. Vi er godt igang med planleggingen og vil presentere kursprogram med forelesere før sommeren. Hvis du har ønsker på tema vil vi svært gjerne høre fra deg så snart som mulig!
  Les mer...

 • Bekkenbunnstrening etter fødsel reduserer vaginale plager hos førstegangsfødende kvinner

  En norsk randomisert kontrollert studie publisert i 2016 konkluderer med at bekkenbunnstrening fra 6 uker til 6 måneder etter fødsel reduserer vaginale symptomer som følelse av slapphet hos førstegangsfødende kvinner med skade i bekkenbunnens hovedmuskel levator ani.
  Les mer...

 • Gratis faglig påfyll i 2017? Velkommen til FØRSTE FREDAG!

  Dagskurset er et gratistilbud om praktisk workshop/opplæring i våre kurslokaler på Bønes. Du vil få inngående kjennskap til våre dokumenterte behandlingsmetoder biofeedback, elektrostimulering og TENS for bekkenbunnsplager og smertelindring. Lunsj og kursbevis er inkludert. Velkommen fredag 3. februar 2017 !
  Les mer...

 • Quintet har allerede satt to interessante seminarer på dagsorden i 2017 - du møter oss der!

  Faggruppen for kvinnehelse i Norsk Fysioterapeutforbund inviterer til 50-års seminar med et variert og spennende program på Holmen Fjordhotell 30.-31. mars. Det internasjonale symposiet Arctic Pelvic Floor Meeting 2017 arrangeres denne gangen i Bergen 1.-2. juni av Nasjonal kompetansetjeneste for inkontinens og bekkenbunnsykdom (KIB) ved Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN), Tromsø.
  Les mer...

 • Vil du være med i et tverrfaglig forum for elektrostimulering og biofeedback på facebook?

  ​Etter gode innspill fra noen av deltakerne på årets høstkurs har vi i samarbeid med fysioterapeut Lene M. Sæther opprettet en lukket facebook gruppe der vi ønsker å øke kunnskapen rundt elektrostimulering /EMG biofeedback .
  Les mer...

 • Lærerikt og tverrfaglig møte i Norsk kvinnelig inkontinensforum med hovedtema seksuell helse og inkontinens

  Norsk kvinnelig inkontinensregister inviterer hvert år leger, uroterapeuter, sykepleiere, fysioterapeuter og andre som er interessert I utredning og behandling av urininkontinens til fagmøte. Quintes fysioterapeut Bente Lunde deltok på møtet og deler gjerne et utvalg av sine notater. Hovedtema på årets møte var seksuell helse og inkontinens.
  Les mer...

 • Quintets høstkurs 2016 avviklet med god oppslutning, flotte foredrag og engasjerte deltakere. Her er noen smakebiter fra programmet

  Fysioterapeut Evelyn Morvik åpnet med et foredrag om elektrostimulering, EMG og TENS med ulike anvendelses-og bruksområder før fysioterapeut Bente Lunde presenterte tibialisstimulering med instruksjonsfilm samt bruk av TENS ved blære-og underlivssmerter. Fysioterapeut Linda Sørby fra MSK klinikken snakket om ulike indikasjoner og dokumentasjon ved bruk av tibialisstimulering, blant andre obstipasjon og fekal hastverk, ledsaget av lærerike casepresentasjoner. Avdelingsoverlege ved Sykehuset Innlandet Ylva Sahlin (bildet) gjennomgikk ulike typer, årsak diagnostikk og behandlingsalternativer ved analinkontinens.
  Les mer...

 • Takk til Clara Karoliussen for flott og interessant referat fra det årlige møtet i International Continence Society (ICS), som ble holdt i Tokyo

  Fysioterapeut og spesialist i kvinnehelse Clara Karoliussen ved klinikk for kliniske servicefunksjoner St. Olavs Hospital i Trondheim, deltok på det internasjonale møtet 13.-16. september. Hun omtaler blant annet forskningsnytt innen overaktiv blære, EMG biofeedback og elektrostimulering for smerter i bekkenbunnsmuskulaturen samt en ny studie om behandling av provosert vestibulodyni. Et nyttig og lærerikt referat !
  Les mer...

 • Fysioterapeut Evelyn og sexolog Kjersti fra Quintet holdt kurs på avd. for ryggmargsskader ved St. Olavs hospital. Ønsker du også gratis kurs?

  Evelyn og Kjersti fra Quintet holdt foredrag med demonstrasjon av behandlingshjelpemidler innen inkontinens og seksuell helse for engasjerte og interesserte helsearbeidere på avdeling for ryggmargsskader ved t. Olavs hospital i Trondheim. Avdelingen ønsker å øke sin kompetanse og gi pasientene et godt seksuelt helsetilbud som en del av behandlingen.
  Les mer...

 • Islandsk fysioterapeut og doktorgradsstudent bruker Quintets utstyr i sin studie på bekkenbunnshelse etter fødselsskade

  Quintet har mottatt denne flotte rapporten fra fysioterapeut , PhD student Thorgerdur Sigurdardottir på Island om hennes doktorgradsstudie. Studien undersøker effekten av obstetrisk perineal skade på bekkenbunnshelse og livskvalitet hos islandske kvinner og om tidlig fysioterapi forbedrer helse og styrke i bekkenbunn. Thorgerdur bruker blant annet Quintets utstyr til måling og trening av bekkenbunnsstyrke ved hjelp av NeuroTrac Simplex og Periform vaginal probe med godt resultat.
  Les mer...

 • Fekal hastverk kan være et tegn på skade i det anale lukkesystemet eller tarmsykdom. Men hva skjer egentlig i tarmene når du må akutt på do?

  Nettstedet kk.no setter fokus på fekal hastverk med en informativ artikkel som vi i Quintet synes er verdt å dele. Det finnes heldigvis gode hjelpemidler med dokumentert effekt dersom plagene skyldes skade i anale lukkemuskler/bekkenbunn i forbindelse med fødsel, kirurgi eller stråling. Hjelpemidlene er kostnadsfrie for bruker gjennom helseforetak og rekvireres av legespesialist. Ta kontakt med våre dyktige terapeuter hvis du ønsker informasjon om konservative behandlingstiltak!
  Les mer...

 • Er du plaget med overaktiv blære? En fersk oversiktsartikkel konkluderer med at elektrostimulering er mer effektivt enn medikamenter

  Overaktiv blære (OAB) eller tranglekkasje/urgeinkontinens, kjennetegnes av plutselig ufrivillig urinlekkasje ved sterk tissetrang. Man kan også ha øket vannlatingstrang uten lekkasje. Overaktiv blære er mest utbredt blant kvinner og øker med alderen.
  Les mer...

 • Velkommen til høstkurset i Oslo 20. og 21. oktober på Thon Hotel Opera - vi byr på et spennende, variert og praktisk program

  Programmet for høstkurset er klart ! Vi har gleden av å presentere årets høstkurs med foredragsholdere som avdelingsoverlege Ylva Sahlin, PhD, spesialist i manuellterapi og kvinnehelse Ingeborg Hoff Brækken, uroterapeut Susanne Irene Tobiesen Eidset, fysioterapeut Linda Sørby og fysioterapeut og spesialist i kvinnehelse Kjersti Smee Jensen
  Les mer...

 • Vi fornyer sortimentet! Vårt populære glidemiddel HYDRA har fått nytt merkevarenavn og lekkert design med samme gode produktet

  Intimate Organics har nå skiftet navn til Intimate Earth og leverer de skånsomme og naturbaserte glidemidlene HYDRA og SOOTHE i ny lekker innpakning. Hydra er vannbasert, glyserinfritt, parabenfritt og har en surhetsgrad på mellom 4 og 5, dvs. litt høyere enn naturlig vaginal pH - helt i tråd med gjeldende anbefalinger. Alkoholinnholdet er mindre enn 0,001%.
  Les mer...

 • Quintet har tidligere omtalt fysioterapeut May Onsrud sitt arbeid i Kongo og hatt gleden av å bidra med utstyr og informasjonsmateriell

  Nå har vi mottatt denne hyggelige sommerrapporten: På sykehuset I Kaziba jobbet Mathias Onsrud og jeg med undersøkelse og behandling av kvinner med inkontinens. Prosjektet var tenkt for kvinner som var fisteloperert, men som ikke hadde blitt kontinente, antagelig på grunn av svak bekkenbunn. Det var ikke så mange slike kvinner på sykehuset, så de fleste av dem vi møtte hadde vanlig inkontinensproblematikk som stress og urge.
  Les mer...

 • Her finner du en enkel og veiledende oversikt over indikasjoner og behandlingsvalg ved bekkenbunnsproblemer

  Når leger, terapeuter eller pasienter lurer på hvilke diagnoser som kan behandles med Quintets konservative behandlingstiltak, er dokumentasjon og informasjon viktige kilder til å velge riktig apparat og program. Vi har derfor laget en enkel og veiledende oversikt over indikasjoner og behandlingsvalg ved bekkenbunnsproblemer.
  Les mer...

 • Quintets apparater og enkelte seksuell helseprodukter kan rekvireres kostnadsfritt for pasienter

  Våre apparater for elektrostimulering og biofeedback kan rekvireres kostnadsfritt til kvinner og menn med lekkasjeproblemer eller annen dysfunksjon i bekkenbunn. Det samme gjelder enkelte seksuell helseprodukter som Feminaform dilatorsett, C1 klitorisstimulator og manuell penispumpe.
  Les mer...

 • Flere nyere, mindre studier rapporterer om god effekt av tibialisstimulering for obstipasjon

  Obstipasjon eller forstoppelse er en utbredt og vanlig befolkningsplage som kan påvirke livskvalitet. Man regner med at så mange som 14 % av verdens voksne befolkning lider av forstoppelse. Kronisk forstoppelse skyldes ofte flere årsaker av systemisk, nevrologisk eller medikamentell art, men hovedtyngden av pasienter lider av forstoppelse uten kjent årsak (idiopatisk obstipasjon).
  Les mer...

 • Omtale av oversiktsartikkel om bruk av transkutan elektrisk stimulering i behandlingen av overaktiv blære

  I denne nyttige oversiktsartikkelen i Asian Journal of Urology fra 2015 omtaler forfatterne bruk av transkutan elektrisk nervestimulering (TENS) for behandling av overaktiv blære (OAB) med spesiell fokus på stimuleringssted, stimuleringsparametre, hvilke nervesstrukturer som påvirkes og de kliniske og urodynamiske resultatene som oppnåes.
  Les mer...

 • Foredrag ved Kvinneklinikken i fine Førde med vår i luften !

  Evelyn og Kjersti fra Quintet var nylig på besøk ved Kvinneklinikken, Helse Førde HF, der vi traff fysioterapeut, jordmor/sexolog, urosykepleier og leger. Evelyn innledet møtet med en introduksjon og produktpresentasjon fra Quintet og våre tre hovedområder inkontinens, smerteproblematikk og seksuell helse.
  Les mer...

 • Elektrostimulering og EMG biofeedback ved vulvalidelser

  Fysioterapeut og spesialist i kvinnehelse Clara Karoliussen ved St. Olavs hospital I Trondheim har god erfaring med bruk av elektrostimulering og EMG biofeedback ved vulvalidelser.
  Les mer...

 • Månedens case april 2016: Behandlet svekket bekkenbunn og overaktiv blære med EMG biofeedback

  Urinlekkasje er en utbredt plage og kan behandles effektivt med blant annet bekkenbunnstrening og EMG biofeedback, noe denne case'en viser.
  Les mer...

 • Vellykket behandling med biofeedback for overaktiv blære hos omskåret kvinne - en caserapport fra British Medical Journal

  Denne artikkelen i British Medical Journal omhandler en caserapport der en 27 år gammel somalisk kvinne med store vannlatingsproblemer etter type III kvinnelig kjønnslemlestelse ble behandlet med defibulering og biofeedback.
  Les mer...

 • Interessant ny oversiktsartikkel om behandlingsalternativer for overaktiv blære hos barn

  Artikkelen beskriver og ser på effekt av ulike behandlingsalternativer for barn med overaktiv blære; blant andre uroterapi med blæretrening, tilpasset diett, vannlatingsstillinger og biofeedback. Studier på effekt av transkutan elektrisk nervestimulering (TENS), transkutan og perkutan tibialisstimulering samt sakral nervestimulering og medikamentell behandling omtales også.
  Les mer...

 • Ny norsk studie om unge kvinners opplevelse av smerter ved samleie: Vil ha sex, men smertene sier stopp

  Vestibulodyni kjennetegnes av brennende smerter i skjedens inngangsparti ved berøring og forsøk på samleie. Det er ofte umulig å bruke tampong og mange er blitt feilbehandlet med soppkurer. Noen studier viser at kvinner med vestibulodyni har nedsatt evne til å slappe av i bekkenmuskulaturen.
  Les mer...

 • Quintet har nå laget en nyttig instruksjonsfilm for deg som ønsker å starte opp med den dokumenterte behandlingsmetoden tibialisstimulering.

  Transkutan tibialisstimulering for overaktiv blære og fekal hastverk er en dokumentert behandlingsmetode som flere og flere terapeuter ser nytten og effekten av. Den kan med fordel administreres til barn og eldre som et alternativ til medikamentell behandling. Quintet er stolt av å kunne presentere en ny og informativ video om transkutan tibialisstimulering der våre fysioterapeuter Bente og Evelyn forklarer detaljert om elektrodeplassering, refleksbevegelser i tær, strømstyrke og andre nyttige tips ved oppstart av tibialisstimulering slik at du kan kvalitetsikre et best mulig utgangspunkt for behandlingen.
  Les mer...

 • Vi sender deg gjerne gratis brosjyrer for bekkenbunnstrening, bekkenbunnsplakat, dermatom-plakat eller annet informasjonsmateriell vi kan bistå med.

  Quintet har utarbeidet en fin brosjyre for bekkenbunnstrening med treningsdagbok i samarbeid med Ingeborg Hoff Brækken og nyttig informasjonsmateriell som "Kvinner har rett til å vite", "Menn har rett til å vite", diverse artikler om behandling av smerter ved samleie samt behandlingsveiledere innen blæresmerter, TENS for sårtilheling, skuldersmerter og knesmerter. Du finner mesteparten av dette under nyttig informasjon for de aktuelle diagnosene på hjemmesiden.
  Les mer...

 • Kurset Den kompliserte bekkenbunnen 2016 - kroniske bekkensmerter

  Nasjonal kompetansetjeneste for inkontinens og bekkenbunnsykdom arrangerer kurs ved Akershus sykehus 17.-18.november 2016. Kurset skal gi økt kjennskap til årssakssammenhenger, utredning og behandlingsmetoder for pasienter med kroniske bekkensmerter, i et helhetlig perspektiv. Målgruppe er fysioterapeuter, leger, sykepleiere og annet helsepersonell som møter pasienter med dysfunksjon I bekken og underliv.
  Les mer...

 • VACURECT manuelle penispumpe - en ny standard innen vakuumterapi

  Erektil dysfunksjon (ED) er en global medisinsk plage som rammer menn i alle aldre. Vakuumterapi er en effektiv og stadig mer populær metode for å behandle ED. VACURECT er meget kompakt, brukervennlig og har allerede gjenopprettet tilfredsstillende intimitet blant tusenvis av par i hele verden.
  Les mer...

 • Workshop i Drammen med kvinnehelse i fokus

  Fysioterapeut Ingrid Skogdal inviterte tre kolleger fra Buskerud / Vestre Viken HF til workshop på Drammen Fysioterapi i slutten av august. Fysioterapeut Bente Lunde fra Quintet AS ble med.
  Les mer...

 • Høstkurset 2015 vel gjennomført 

  Årets høstkurs i Oslo samlet 45 deltakere og ble arrangert 15. og 16. oktober 2015 i flotte lokaler på Thon hotel Opera.
  Les mer...

 • Smertefull blære

  Vi opplever både større interesse og flere spørsmål rundt konservativ behandling av interstitiell cystitt og smertefull blære. Derfor har Quintet utarbeidet en egen behandlingsveileder for smertefulle blæretilstander. Du finner den under overskriften underlivssmerter.
  Les mer...

 • Vibrasjon ved vulvalidelser - den refusjonsberettigede stimulatoren C.1 kan brukes sammen med dilatorsettet Feminaform

  Vibrasjon øker blodgjennomstrømning og celleaktivitet i vev, noe som igjen kan hjelpe ved øket spenning og muskulære avvergereaksjoner hos pasienter med vulvalidelser og stråleskader.
  Les mer...

 • NeuroTrac MyoPlus Pro overtar etter NeuroTrac ETS

  Den kombinerte elektrostimulatoren og EMG biofeedbackapparatet NeuroTrac ETS har vært Quintets flaggskip de siste 10 årene. Nå kommer endelig arvtageren, NeuroTrac MyoPlus Pro.
  Les mer...

 • Det enkle er ofte det beste

  Mange kvinner som oppsøker legehjelp for en svekket bekkenbunnsmuskulatur, følelse av at vagina er for vid eller nedsatt seksuell lyst eller opplevelse, blir bedt om å gå hjem og trene bekkenbunnsmuskulaturen. Det er ikke mye som skal til for å få bedre kontakt og kontroll med bekkenbunnen, men riktig trening er avgjørende for effekten.
  Les mer...

 • Perineal vibrasjonsterapi – en ny måte å behandle stressinkontinens på

  Vaginal fødsel kan medføre muskel- og/eller nerveskader i bekkenbunnen som kan resultere i lekkasjeproblemer.
  Les mer...

 • Stimulering av tibialis - vi tilbyr nå også perkutan stimulering!

  Mange av dere kjenner allerede til behandlingsveilederen vår Stimulering av tibialisnerven mot overaktiv blære ved bruk av overflate-/hudelektroder.
  Les mer...

 • Nytt år, sterkere deg! 20% rabatt på Elvie!

  Oppdag din indre styrke med din mest personlige trener som finnes. 20% rabatt på Elvie i en begrenset kampanje!
  Les mer...