Nyheter

Smertelindring & muskeltrening

 • Oppfølging av TENS-brukere ved Smertepoliklinikken ved Drammen sykehus

  Vi har intervjuet Lars-Olof Knutsen som har mange års erfaring som fysioterapeut på Smertepoliklinikken ved Drammen sykehus. Han forteller litt om hvorfor han begynte å jobbe med TENS, og hvilke tilbakemeldinger de har fått fra sine pasienter. Tusen takk for at du tok deg tid til å svare på spørsmålene våre, Lars-Olof!
  Les mer...

 • Hva er typisk for norske smertepasienter?

  Arbeidsledige kvinner som ikke er fysisk aktive, mangler sosialt nettverk og som har opplevd traumatiske hendelser er overrepresentert blant smertepasienter viser ny forskning fra Norge. Forskere ved UNN i Tromsø, NTNU og St. Olavs Hospital i Trondheim og Haukeland universitetssykehus i Bergen har sett på fellestrekkene for kroniske nonmaligne smertepasienter i Norge. De samlet data fra 1563 pasienter som ble henvist til, og behandlet ved, disse tre tverrfaglige smertesentrene. Forskerne fant at det var en større andel kvinner enn menn (63 % kvinner), og at arbeidsledighet, ingen fysisk aktivitet, mangel på sosialt nettverk og eksponering for alvorlige livshendelser alle var sterkt assosierte med fatigue (utmattelse), insomni (søvnvansker) og mentalt stress.
  Les mer...

 • 5 millioner til forskning på kvinners helse!

  Regjeringen følger opp krav fra Toppmøtet for kvinnehelse i desember om mer midler til forskning på kvinners helse for å dekke viktige kunnskapshull. Det er en glede for oss i Quintet å se at Regjeringen anerkjenner viktigheten av økte ressurser til kvinnehelse for å bli kvitt uønskede ulikheter i helsetilbudet til kvinner og menn. Spesielt er fokus på kvinnespesifikke problemstillinger og sykdommer sår trengt. Regjeringen skal også utrede kvinners helse, og helse i et kjønnsperspektiv. Vi håper alle dere dyktige behandlere der ute nå kan få mer midler til å drive forskning på disse viktige temaene. Vi i Quintet jubler på vegne av alle norske kvinner, og ønsker samtidig å ønske alle en riktig god 17.mai.helg!
  Les mer...

 • Blærekreftmåneden mai

  Mai er internasjonal oppmerksomhetsmåned for blærekreft. Normalt sett innebærer det kampanjer, konferanser og reiseaktivitet. 2020 er et annerledes år, men det er like viktig at vi har fokus på blærekreft i år som ifjor. I Quintet er vi ekstra opptatt av seinfølgene av behandling av blærekreft. Både kirurgi, stråling og annen behandling kan gi bekkenbunnsplager, smerter og følger for seksuallivet.
  Les mer...

 • ME og vagusnervestimulering

  Myalgisk Encefalomyelitt (ME), også kjent som utmattelsessyndrom, er en sammensatt og lite forstått sykdom som kan være svært hemmende for den som rammes. Den siste tiden har vagusnervestimulering vist seg å være et lovende verktøy i behandlingen av ME. P. Brodin et al. publiserte i år en spennende studie hvor de har brukt vagusnervestimulering for å redusere symptomene på ME.
  Les mer...

 • Quintet stilte med stand og workshop ved NFFs årlige Kvinnehelseseminar 5.-6.mars

  Det var rundt 50 deltakere på dette kurset. For det meste fysioterapeuter fra hele landet, spesialisert på bekkenplager. Dette seminaret er derfor viktig for oss, for å opprettholde god sosial- og faglig dialog med våre samarbeidspartnere.
  Les mer...

 • House of Femme i Adresseavisen!

  Takk til Mona Rygvold Reppe og Simone Anzjøn Holbø fra House of Femme som i gårsdagens utgave av Adressa snakker om «Mari» (30) som i åresvis slet med smerter i underlivet. Som mange andre i samme situasjon turte ikke Mari å ta opp problemstillingen med hverken kjæreste eller venner. Etter ti måneder med fysioterapibehandling er hun mye bedre. Faktisk er det slik at gjennom bruk av knipeøvelser, avslapningsteknikk og dilatorer blir de aller fleste pasientene friske.
  Les mer...

 • Vi har markedets største utvalg av hudelektroder!

  Visste du at Quintet har det beste utvalget og de gunstigste prisene på hudelektroder til TENS-bruk? Alle våre elektroder er lateksfrie og allergivennlige, men skulle en likevel få en hudreaksjon så har vi alternative, såkalte PALS-elektroder for dette.
  Les mer...

 • Quintets foredrag på FSU-konferansen Bodø 2019

  Gikk du glipp av Bentes foredrag på FSU-konferansen i Bodø? Her kan laste ned presentasjonen med tittel "Den stramme bekkenbunnen".
  Les mer...

 • Vagusnervestimulering ved kronisk smerte

  Det foregår for tiden en spennende studie kalt «Kropp versus maskin: Meditativ pusting eller vagusnervestimulering for behandling av kronisk utbredt smerte». Hjernen bak studien er Charles Ethan Paccione som er doktorgradsstipendiat ved Oslo universitetssykehus. Studien ser nærmere på pasientgrupper med langvarig, utbredt smerte og fibromyalgi. Meditativ pusting og vagusnervestimulering er lite invasivt, trygt og nytenkende, og har tidligere vist seg å gi helsegevinster i form av å dempe smerte, angst og depresjon, og fremme positive følelser.
  Les mer...

 • Visste du at du kan oppnå effektiv smertelindring uten medikamenter?

  Oppnå effektiv smertelindring uten medikamenter. Apparatene våre er lette å håndtere, og du kan behandle deg selv hjemme. Et TENS-apparat virker ved å sende elektriske signaler som hindrer smertesignalene i å nå hjernen, og er med på å øke produksjon av kroppens endorfiner som bidrar til å lindre smerte.
  Les mer...

 • "TENS tok vekk smertene" Sivs opplevelse før, under og etter fødsel

  Les Sivs opplevelse av TENS som smertelindring før, under og etter fødsel. "Jeg anbefaler alle som sliter med bekkensmerter å prøve TENS. TENS var også fantastisk i latensfasen i fødselen. Den blokkerte i stor grad smertene i forbindelse med riene. Jeg brukte TENS til godt inn i fødselen med god effekt."
  Les mer...

 • Kroniske smerter anerkjennes som sykdom

  I mai i år kom det en oppdatert versjon av det internasjonale sykdomsklassifiseringssystemet ICD. I det oppdaterte kodesystemet ICD-11 anerkjennes for første gang kroniske smerter som en egen diagnose, og ikke bare som et symptom. Målet med endringen er å bidra til en mer presis diagnostisering og behandling.
  Les mer...

 • TENS og TEMS til både profesjonell og privat bruk

  TENS står for Transkutan elektrisk nervestimulering, og gir effektiv smertelindring ved både akutte og kroniske smerter. TEMS står for Transkutan elektrisk muskelstimulering og kan brukes til alt fra toppidrett til rehabilitering av slagpasienter.
  Les mer...

 • Nye versjoner av NeuroTrac TENS OG NeuroTrac REHAB

  Vi i Quintet jobber kontinuerlig med produktutvikling sammen med vår produsent. Nå har vår NeuroTrac REHAB kommet i ny versjon - NeuroTrac REHAB Liberi, samtidig som vårt enkleste apparat, NeuroTrac TENS også har blitt forbedret.
  Les mer...

 • Kvinner har rett til å vite!

  Mange kvinner opplever i løpet av livet underlivsplager knyttet til svekket bekkenbunn. Graviditet og fødsel er en stor påkjenning for kvinnekroppen, og problem som inkontinens og svekket seksuell helse er mer vanlig enn du tror. Vi i Quintet har gjennom mange år arbeidet for å bedre kvinners underlivshelse og har oppdatert informasjonsarket «Kvinner har rett til å vite» med god informasjon om ulike plager og hvilke hjelpemidler som kan rekvireres. Det fine er at det finnes løsninger!
  Les mer...

 • Menn har rett til å vite!

  Vi i Quintet fokuserer like mye på menns helse som kvinners helse, og vi vet at det er et stort behov for informasjon om hjelpemidler i forbindelse med menns underlivshelse. Lekkasjeproblematikk, ereksjonsproblemer og bekkensmerter er kanskje ikke det menn snakker oftest om?
  Les mer...

 • Her kan du få prøvd ut fødsels-TENS i Bergen og Oslo

  Quintet fokuserer på TENS behandling til gravide. NeuroTrac TENS Obstetrics er et TENS-apparat som i utgangspunktet er designet for bruk under fødsel. Mange har også oppdaget at dette apparatet er meget velegnet til behandling av svangerskapsrelaterte bekken-og ryggsmerter eller mer generelle smerter i samme området. Vi tilbyr en gunstig utlånsavtale slik at du trygt kan bruke apparatet ved bekken-og ryggsmerter i tiden før fødsel og som smertelindring under fødsel.
  Les mer...

 • Produktfokus – NeuroTrac Rehab med manuell muskelkontraksjon

  NeuroTrac Rehab kan benyttes på tre ulike måter: Transkutan elektrisk nervestimulering til smertelindring (TENS), tradisjonell transkutan elektrisk muskelstimulering (TEMS) og TEMS med fjernkontroll. Vi skiller mellom TEMS med og uten fjernkontroll, fordi ved bruk av fjernkontrollen så kan man manuelt starte muskelkontraksjonen for deretter manuelt slippe muskulaturen i stedet for å vente på den innebygde, automatiske «stimulering/pause»-syklusen i TEMS-programmet. Program 15 i apparatet brukes ofte ved stimulering til fleksjon og ekstensjon i muskulatur.
  Les mer...

 • Halebenssmerter etter fødsel/fall?

  Noen opplever halebenssmerter etter fødsel, noe som kan gjøre hverdagen som nybakt mamma vanskeligere på grunn av sittesmerter. TENS har vist effekt ved nevropatisk smerte og det er vel verdt å forsøke lavfrekvent TENS for smertelindring dersom andre tiltak ikke hjelper.
  Les mer...

 • Bruk dokumentasjonsbasen vår!

  Vi oppdaterer jevnlig dokumentasjonsbasen vår med nyere studier på konservative behandlingsmetoder innen inkontinens, smertelindring og seksuell helse. Så langt det er mulig prøver vi å publisere hele artikler der intervensjonsmetoden er beskrevet med behandlingsparametere. For å gjøre det lettere for terapeuter å finne frem, har vi nå samlet dokumenterte behandlingsparametere for transkutan og perkutan tibialisstimulering under ett.
  Les mer...

 • Høstkurset 2018 - foredrag

  Her finner du et utvalg av foredragene som ble holdt i forbindelse med vårt høstkurs i Oslo 1. og 2. november 2018. Quintet fyller 20 år i 2019 og en spesiell jubileumsutgave av høstkurset i Bergen er under planlegging. Vi gleder oss og håper at mange blir med på feiringen!
  Les mer...

 • Bedre effekt av smertestillende med TENS

  Hvordan kan du oppnå bedre smertelindring med riktig bruk av TENS for akutte og kroniske smerter? Behovet for medikamenter kan reduseres med så mye som 36-51 prosent ved rett TENS dosering. Artikkelen er klinisk nyttig!
  Les mer...

 • MultiTENS på pilgrimstur

  Quintets egen fysioterapeut Bente Lunde har skrevet en uformell case rapport om bruk av MultiTENS etter sin pilgrimstur til Santiago de Compostela. Les hva hun anbefaler for muskel-skjelett plager på lange vandreturer!
  Les mer...

 • Vår egen behandlingshistorie med MultiTENS

  Med jevne mellomrom presenterer vi ulike pasienthistorier her på vår hjemmeside. Denne gangen har vi latt vår egen Christer fortelle om sin erfaring ved bruk av NeuroTrac MultiTENS i forbindelse med sin diabetesdiagnose.
  Les mer...

 • Barbro, vår nye produktspesialist

  Quintet styrker sin salgsavdeling med Barbro Matre og ønsker henne hjertelig velkommen! Barbro er utdannet innen pedagogikk med erfaring som pedagogisk leder, assisterende styrer og miljøterapeut innen psykisk helse. De siste årene har Barbro arbeidet med salg i bemanningsbransjen og kommer nettopp fra TicketCo hvor hun solgte arrangørverktøy. I Quintet skal Barbro arbeide som produktspesialist innen våre tre hovedfagområder, og vil ha daglig kontakt med våre kunder. Barbro er aktiv og ofte å treffe i Stoltzen eller, rett som det er, på fjellet i telt. Hun ser frem til å hjelpe mennesker til å få en bedre hverdag, sammen med samarbeidspartnere og kolleger. Vi gleder oss over å ha henne med på laget.
  Les mer...

 • Hvilken Første Fredag det ble!

  Fredag 7. september hadde vi invitert Linda Sørby fra MSK Klinikken i Fredrikstad for å forelese om bekkenbunnsproblematikk og utfordringer i forhold til seksuell dysfunksjon. Ikke visste vi hva som ventet oss, og det ble et fyrverkeri vi seint kommer til å glemme.
  Les mer...

 • Det er fremdeles mulig å melde seg på Høstkurset vårt!

  Du kan fremdeles melde deg på årets høstkurs 1. og 2. november på Thon Hotel Opera i Oslo. Du kan delta på en eller begge dagene.
  Les mer...

 • Smerteforsker advarer mot medikamentbruk

  Omtrent 30.000 amerikanere dør hvert år på grunn av utstrakt bruk av opioid-medisiner. Nå slår norsk professor ved NTNU alarm: Redd dette skal skje i Norge. Cirka 1,5 nordmenn sliter med kroniske smerter, som Folkehelseinstituttet nå omtaler som langvarige smerter. I de fleste tilfeller vet man ikke årsaken til langvarige smerter.
  Les mer...

 • God effekt av TENS for kløe

  Kløe kan være veldig plagsomt ved ulike tilstander som allergier, hudsykdommer og leversykdom. En helt fersk randomisert studie viser god effekt av TENS for kløe ved lichen planus, både hva angår symptomer og livskvalitet.
  Les mer...

 • Kroniske underlivsmerter og TENS

  Denne ferske studien fra mars 2018 ser på ulike typer nervemodulering for behandling av kroniske underlivsmerter hos kvinner og menn, der transkutan elektrisk nervestimulering (TENS) er et av alternativene som diskuteres. Forfatterne nevner spesielt en randomisert kontrollert dobbelt blindet studie på bruk av TENS for menn med kronisk prostatitt der TENS ble sammenlignet med ibuprofen og placebo.
  Les mer...

 • Ny behandlingsveileder om TENS ved postoperative smerter

  Vi har utarbeidet en ny veileder for TENS behandling ved postoperative smerter basert på tilgjengelig dokumentasjon, som viser redusert bruk av opioider og bivirkninger som kvalme og oppkast. Behandlingsveilederen gir deg informasjon om blant annet apparatvalg, programforslag, elektrodeplassering og dokumentasjon.
  Les mer...

 • Nyansatt jordmor i Quintet

  Vi ønsker jordmor Kjersti Pettersen velkommen som faglig rådgiver hos oss i 20% stilling. Hun skal hovedsakelig jobbe med TENS som smertelindring for bekken-og ryggsmerter i svangerskapet og fødselsmerter. Kjersti har lang erfaring som jordmor fra Kvinneklinikken i Bergen og driver i tillegg sin egen privatpraksis.
  Les mer...

 • God effekt av TENS for postoperative smerter og ubehag

  Denne metastudien fra 2017 som inkluderer 5 randomiserte kontrollerte studier med til sammen 472 pasienter, viser reduksjon i bruk av opioider og en reduksjon i andre bi-effekter som kvalme og oppkast etter total kneprotese.
  Les mer...

 • TENS har dokumentert effekt ved bekken-og fødselssmerter. Vi tilbyr en gunstig utlånsavtale for NeuroTrac TENS Obstetrics

  TENS er en velkjent metode for alternativ smertelindring og har vært brukt under fødsel i en årrekke i land som Australia, Sverige og Storbritannia. TENS er trygt å bruke i svangerskapet etter 12. svangerskapsuke ved f.eks bekkenrelaterte smerter, under fødselsforløpet og i barselperioden. Ønsker du å vite mer om bruk av TENS i svangerskapet og under fødselen, ta gjerne kontakt med oss!
  Les mer...

 • Ønsker du opplæring/oppfølging?

  Våre erfarne fysioterapeuter er stadig på farten rundt om i landet i forbindelse med opplæring i bruk av våre apparater for ulike diagnoser. Bente Lunde besøkte nylig Sykehuset Nordland Vesterålen, Trollåsen Fysioterapi der hun holdt TENS kurs og Apexklinikken i Oslo med opplæring i bruk av elektrostimulering og EMG biofeedback. Med andre ord en aktiv start på 2018! Vi er opptatt av at brukerne/terapeutene skal føle seg trygge på Quintets apparater, og de behandlingsmulighetene som kan gi best resultater. Vi kommer gjerne til ditt arbeidssted eller arrangerer et minikurs for flere hver første fredag i måneden i våre lokaler i Bergen.
  Les mer...

 • TENS for ryggmargsskadde

  Smerter som påvirker livskvalitet og funksjon er et utbredt og alvorlig problem for ryggmargsskadde. En mindre randomisert, kontrollert studie fra 2015 viser god effekt av lavfrekvent transkutan nervestimulering (TENS) for smerter hos ryggmargsskadde. Aktiv stimulering ble gitt tre ganger pr. uke i 12 uker med en pulsfrekvens på 2 Hz, pulsbredde < 200 ms og pulsstyrke på 50 mA, behandlingstid 20 minutter.
  Les mer...

 • Mann med underlivssmerte

  Vi har mottatt en interessant kasuistikk fra spesialfysioterapeut Elsa Zachariassen ved Hinna Helsepark Fysioterapi & Trening. Hun fikk henvist en 52 år gammel mann med smerter i bekken og perineum fra urolog. I rapport fra legen står det kronisk prostatitt og smerter i testikler. Plagene har vart i mer enn 2 år - de kommer og går og kan variere fra uke til uke.
  Les mer...

 • Behandling av pudendal nevralgi

  Pudendal nevralgi er en kronisk smertetilstand som påvirker bekkenbunn og underliv. Smerter kan oppstå i kjønnsorganer, perineum og anus. Smerten forverres vanligvis i løpet av dagen, spesielt ved sitting. De vanligste årsakene til pudendal nevralgi er trykk eller skade på pudendal nerven i bekkenet fra sykling, fødsel, kirurgi i bekkenområdet, svulster, forstoppelse eller stramme muskler.
  Les mer...

 • TENS case om muskel-og leddplager

  Vi har mottatt denne hyggelige rapporten fra en kvinne som fysioterapeut Bente Lunde i Quintet AS har gitt råd og veiledning til. Historien handler ikke bare om god effekt av TENS og TEMS, men også om hvordan TENS og TEMS ofte går ut på å prøve seg frem med ulike programmer for å finne den beste lindringen.
  Les mer...

 • TENS ved diabetisk perifer nevropati

  Diabetisk perifer nevropati er en plagsom komplikasjon ved langvarig diabetes. Nerveskaden forårsaker kronisk smerte, hyperalgesi (økt smertefølsomhet) og nummenhet med typisk nattlig forverring. Nevropatien forstyrrer søvn, dagligliv og humør for ca. 10-20 % av pasienter med diabetes ifølge en studie fra 2010.
  Les mer...

 • Årets høstkurs vel blåst!

  Her er en liten smakebit med et utvalg av våre foredragsholdere på Quintets årlige høstkurs. Over 50 engasjerte fysioterapeuter, sexologer og uroterapeuter fikk forhåpentligvis det faglige påfyllet de ønsket innen temaene målemetoder, behandling av urininkontinens hos menn, analinkontinens, blandingsinkontinens og anale fissurer. Som vanlig var det også workshops med elektrostimulering, tibialisstimulering og EMG biofeedback. Vi minner også om FØRSTE FREDAG - gratiskurset i Quintets kontorer på Bønes i Bergen der du får individuell opplæring i bruk av våre apparater tilpasset dine pasienter (inkludert lunsj og kursbevis).
  Les mer...

 • En introduksjon til TENS/TEMS

  Stadig flere ønsker å utforske mulighetene som ligger i ikke-medikamentell smertelindring ved ulike diagnoser. Vil du vite mer om virkningsmekanismer, behandlingsmuligheter, elektrodeplasseringer og apparater? Quintet holder gratis TENS/TEMS kurs rundt om i landet og i den forbindelse har vi laget en presentasjon som vi håper er nyttig og kan inspirere terapeuter til å bruke TENS/TEMS mer systematisk for smertelindring og muskeltrening. Quintet har avtale med de fleste helseforetak i landet om levering av TENS/TEMS apparater. Vi holder også gratis kurs med lunsj og kursbevis i våre lokaler på Bønes hver første fredag i måneden.
  Les mer...

 • Effekt av TENS for menssmerter

  Denne studien fra 2017 viser god effekt av TENS for menstruasjonssmerter, som er utbredt blant ungdom og unge kvinner i fertil alder. Smertene varer vanligvis i 8-72 timer av syklusen og oppleves som krampelignende. De kan variere i intensitet fra syklus til syklus og ledsages ofte av kvalme, oppkast, tretthet, hodepine og svimmelhet. Menstruasjonssmerter behandles tradisjonelt med enten p-piller eller medikamenter (NSAIDS), men i mange tilfeller er et hormonfritt alternativ uten bivirkninger ønskelig.
  Les mer...

 • TENS for kvalme - ny veileder

  Vi har utarbeidet en ny behandlingsveileder om TENS for kvalme. TENS er en anvendelig og trygg behandling som også kan benyttes ved kvalme. Kvalme er en svært plagsom og vanlig bivirkning av cellegiftbehandling. Flere studier viser effekt av TENS for kvalme ved cellegiftbehandling; disse finner du i behandlingsveilederen. Sykelig svangerskapskvalme (hyperemesis gravidarum) kan også behandles med TENS.
  Les mer...

 • Smertelindring med TENS

  Hva sier forskningen om effekten av TENS for postoperative smerter? En nylig redaksjonell artikkel i tidsskriftet Analgesia & Resuscitation: Current Research, oppsummerer evidens fra systematiske placebokontrollerte oversiktsartikler. Forfatteren konkluderer med at resultatene fra denne gjennomgangen tyder på at TENS lindrer smerte og reduserer forbruk av smertestillende medikamenter når behandlingen brukes riktig.
  Les mer...

 • Velkommen til høstkurs !

  Quintet har igjen gleden av å invitere dere til vårt årlige høstkurs 2. og 3. November på Thon Hotel Opera i Oslo. Vi kan by på et interessant program med blant andre overlege Hilde Gregussen, spesialist i gastroenterologisk kirurgi ved sykehuset Innlandet Hamar HF, om behandling av anale fissurer, uroterapeut Katrin Valaas Isaksen, Helse Møre og Romsdal, Ålesund Sykehus, om behandling av blandingsinkontinens, nytt innen seksuell helse og hjelpemidler via NAV, fysioterapeut, Msc og PhD student Merete Kolberg Tennfjord om målemetoder for bekkenbunnen samt nyttige workshops med tibialisstimulering og EMG måling/behandling med EMG biofeedback og elektrostimulering. Nytt av året er at vi også inkluderer et foredrag om bruk av TENS for kvalme ved hyperemesis gravidarum, cellegiftbehandling og bekkenrelaterte smerter.
  Les mer...

 • TENS for sirkulasjon og smerte

  Har du problemer med sår som ikke vil gro eller nedsatt sirkulasjon? En mye brukt og nyttig legging for generell sirkulasjonsøkning og smertedemping kalles Kaadalegging. Denne er enkel i bruk både for terapeut og pasient. Man benytter lavfrekvent TENS.
  Les mer...

 • Oppdaterte diagnosekoder

  Vi har nå oppdatert oversikten over de mest brukte diagnosekodene i ICD-10 og ICPC-2 for søknadsskjema til behandlingshjelpemidler og seksualtekniske hjelpemidler NAV samt henvisninger HELFO. Da slipper du å finne frem i diagnosejungelen hver gang du fyller ut et skjema. Enkelt og greit! Diagnosekodene gjelder for behandling med både elektrostimulatorer, EMG biofeedback, TENS/TEMS og seksualtekniske hjelpemidler. Skriv ut oversikten og ha den liggende lett tilgjengelig​.
  Les mer...

 • Bruk av TENS i privatpraksis

  Vi intervjuet fysioterapeut Jorun Aasterud ved Varden Fysioterapi på Nesodden om hennes erfaringer med bruk av TENS som smertelindring i privatpraksis. Jorun opplever at Quintet bidrar med hjelp om det er behov for veiledning i forhold til den enkelte pasient. Hun synes TENS gir god smertelindring med raskt innsettende effekt, særlig på nevrogene smerter som for eksempel isjas. Hun bruker ellers ofte TENS på pasienter med rygg, skulder og knesmerter. Apparater og forbruksmateriell kan kjøpes via nettbutikken på hjemmesiden vår www.quintet.no. Her finner du også informasjon om rekvisisjonsordningen med søknadsskjema.
  Les mer...

 • Bruk av TEMS i rehabilitering

  Virkningsmekanismene bak denne behandlingen er å påvirke ulike typer muskelfibre ved hjelp av elektrisk stimulering via hudelektroder på motorpunktene i muskelen. Motorpunktene er de stedene i muskulatur der nerver entrer muskelen. TEMS (Transkutan Elektrisk Muskel Stimulering) er først og fremst en behandling hvor man prøver å skape en motorisk respons eller muskelkontraksjon, ved å øke strømstyrken gradvis på det muskelstimuleringsprogrammet som brukes til den utløser et aksjonspotensiale i muskulaturen. Denne muskelkontraksjonen vil gjerne kjennes sterkere enn en viljestyrt kontraksjon, siden den motoriske nerven blir stimulert direkte. For å oppnå dette er det viktig å prøve seg fram og gjøre små justeringer av elektrodeplassering og programvalg. Pasienten trenger gjerne litt tilvenning til behandlingen, så øk strømstyrken gradvis underveis.
  Les mer...

 • Quintets plan for opplæring vår 2017

  Quintet har hovedkontor i Bergen, men våre to dyktige fysioterapeuter Bente Lunde og Evelyn Morvik, er stadig på farten for å bistå samarbeidsterapeuter med opplæring og informasjon samt drive kursvirksomhet. Vi minner også om gratiskurset Første Fredag som du finner under Kurs.
  Les mer...

 • Årets høstkurs: 2. og 3. november på Thon Hotel Opera i Oslo

  Du kan allerede nå melde deg på årets høstkurs 2. og 3. november via e-post: post@quintet.no eller på telefonnummer 55 98 15 55. Vi er godt igang med planleggingen og vil presentere kursprogram med forelesere før sommeren. Hvis du har ønsker på tema vil vi svært gjerne høre fra deg så snart som mulig!
  Les mer...

 • Kjenner du til mulighetene ved testvinneren NeuroTrac MultiTENS?

  Transkutan Elektrisk Nerve Stimulering (TENS) har dokumentert effekt ved en rekke plagsomme smertetilstander som rygg-og bekkensmerter, artrosesmerter, postoperative smerter, diabetisk nevropati, menstruasjonssmerter o.a.. TENS apparatet NeuroTrac MultiTENS er vår bestselger innen smertelindring og muskelstimulering. Prisgunstige MultiTENS tilbyr mange muligheter og kombinasjoner i behandlingen. Vi nevner noen av de mest brukte her.
  Les mer...

 • Gratis faglig påfyll i 2017? Velkommen til FØRSTE FREDAG!

  Dagskurset er et gratistilbud om praktisk workshop/opplæring i våre kurslokaler på Bønes. Du vil få inngående kjennskap til våre dokumenterte behandlingsmetoder biofeedback, elektrostimulering og TENS for bekkenbunnsplager og smertelindring. Lunsj og kursbevis er inkludert. Velkommen fredag 3. februar 2017 !
  Les mer...

 • TENS - et godt alternativ til medikamenter for kvalme ved cellegiftbehandling og sykelig svangerskapskvalme

  Vi har tidligere omtalt dokumentert effekt av TENS for postoperative smerter, artrosesmerter, bekkensmerter og fødselssmerter. Transkutan elektrisk nervestimulering (TENS) er en anvendelig og trygg behandling som også kan benyttes ved kvalme. Kvalme er en svært plagsom og vanlig bivirkning av cellegiftbehandling. Flere palliative avdelinger tilbyr nå TENS til pasienter som mottar cellegift. TENS administreres før, under og etter cellegift med lovende kliniske resultater.
  Les mer...

 • Jobber du med med gravide med bekkenrelaterte smerter eller kvinnehelse? Quintet har utarbeidet nyttig informasjon om bruk av TENS i svangerska

  TENS har dokumentert effekt ved plagsomme menssmerter, bekkenrelaterte smerter i svangerskapet og fødselssmerter. Ta kontakt med oss dersom du ønsker å vite mer, få en gunstig avtale på kjøp av TENS apparat til din virksomhet eller vil delta på gratis TENS kurs.
  Les mer...

 • TENS er effektiv behandling for postoperative smerter, osteoartrosesmerter, smertefull diabetisk nevropati og enkelte akutte smertetilstander

  I en oversiktsartikkel fra 2014 konkluderer forfatterne med at TENS er effektiv behandling for postoperative smerter, osteoartrosesmerter, smertefull diabetisk nevropati og enkelte akutte smertetilstander. Forfatterne nevner blant annet tre viktige faktorer for å oppnå et best mulig behandlingsresultat: Toleranse for gjentatt TENS, intensitet på stimulering og elektrode plassering.Quintet har utarbeidet TENS/TEMS behandlingsveiledere for smerter i kne, skulder og sår der både intensitet og elektrodeplassering er beskrevet i detalj.
  Les mer...

 • Ny oversiktsartikkel konkluderer med at TENS er trygg smertelindring uten bivirkninger for gravide med rygg-og bekkensmerter i siste trimester

  Artikkelen er en såkalt konsensus uttalelse fra Working Group on Evidence-Based Medicine in Physical and Rehabilitation Medicine, Austrian Society of Physical Medicine and Rehabilitation, og Austrian Pain Society. Smerter i korsrygg og/eller bekken er en utbredt plage blant gravide. Smertene oppstår vanligvis i andre eller tredje trimester og kan vedvare også etter fødsel. Dette medfører ofte redusert livskvalitet og nedsatt arbeidskapasitet. Terapeutiske metoder for smertelindring uten bivirkninger for mor og barn har derfor stor klinisk betydning.
  Les mer...

 • Foredrag ved Kvinneklinikken i fine Førde med vår i luften !

  Evelyn og Kjersti fra Quintet var nylig på besøk ved Kvinneklinikken, Helse Førde HF, der vi traff fysioterapeut, jordmor/sexolog, urosykepleier og leger. Evelyn innledet møtet med en introduksjon og produktpresentasjon fra Quintet og våre tre hovedområder inkontinens, smerteproblematikk og seksuell helse.
  Les mer...

 • Elektrostimulering og EMG biofeedback ved vulvalidelser

  Fysioterapeut og spesialist i kvinnehelse Clara Karoliussen ved St. Olavs hospital I Trondheim har god erfaring med bruk av elektrostimulering og EMG biofeedback ved vulvalidelser.
  Les mer...

 • TENS hjelper mot smerter ved kneartrose - et økende problem i en stadig eldre befolkning

  Kneartrose er smertefullt og gir redusert funksjon, noe som påvirker livskvalitet og livsutfoldelse. Vår behandlingsveileder gir deg detaljert beskrivelse av fremgangsmåte ved bruk av TENS for ikke-medikamentell smertelindring og TEMS for rehabilitering av muskler.
  Les mer...

 • Vi sender deg gjerne gratis brosjyrer for bekkenbunnstrening, bekkenbunnsplakat, dermatom-plakat eller annet informasjonsmateriell vi kan bistå med.

  Quintet har utarbeidet en fin brosjyre for bekkenbunnstrening med treningsdagbok i samarbeid med Ingeborg Hoff Brækken og nyttig informasjonsmateriell som "Kvinner har rett til å vite", "Menn har rett til å vite", diverse artikler om behandling av smerter ved samleie samt behandlingsveiledere innen blæresmerter, TENS for sårtilheling, skuldersmerter og knesmerter. Du finner mesteparten av dette under nyttig informasjon for de aktuelle diagnosene på hjemmesiden.
  Les mer...

 • Hvordan kan vi optimalisere effekten av TENS for våre brukere?

  I en nylig publisert studie fra det amerikanske tidsskriftet Physical Therapy ser forskerne på hvordan TENS behandlingen kan optimaliseres ved å inkludere en læringsfase i instruksjonen. Vi har tidligere skrevet om viktigheten av individuell tilpasning i vårt TENS infobrev mai 2015.
  Les mer...

 • Kurset Den kompliserte bekkenbunnen 2016 - kroniske bekkensmerter

  Nasjonal kompetansetjeneste for inkontinens og bekkenbunnsykdom arrangerer kurs ved Akershus sykehus 17.-18.november 2016. Kurset skal gi økt kjennskap til årssakssammenhenger, utredning og behandlingsmetoder for pasienter med kroniske bekkensmerter, i et helhetlig perspektiv. Målgruppe er fysioterapeuter, leger, sykepleiere og annet helsepersonell som møter pasienter med dysfunksjon I bekken og underliv.
  Les mer...

 • Ny randomisert studie viser effekt av transkutan elektrisk nervestimulering (TENS) for fødselssmerter

  Gode nyheter for kvinner som ønsker alternativ smertelindring I fødselens åpningsfase
  Les mer...

 • TENS som smertelindring under fødsel

  TENS som smertelindring under fødsel er vanlig i alle våre naboland, men denne metoden har hittil ikke vært så utbredt i Norge. Dette er nå i ferd med å endre seg.
  Les mer...