Nyheter

Andre nyheter

 • Quintet leverer i tide!

  Quintet er avtalepartner med både Helseforetak og NAV på viktige hjelpemidler. Vi vet at pasienter som skal benytte våre produkter er i et behandlingsforløp og skal komme i gang med behandlingen, noen ganger til en fastsatt tid. Dette forplikter. Alle som bestiller hjelpemidler hos oss, om det er TENS-apparater, Elstim/Bio-apparater eller seksuelle hjelpemidler, får dette tilsendt senest 3 dager etter mottatt bestilling/rekvisisjon.
  Les mer...

 • Quintet blir å treffe på Nyt-festivalen

  Quintet blir å treffe på Nyt festivalen i Bergen 13-14 september. Vi har med stand og mye god informasjon om seksuelle hjelpemidler og de rettigheter som finnes via NAVs refusjonsordning.
  Les mer...

 • Verdensdagen for seksuell helse 4. september!

  I dag, 4. september, er det verdensdagen for seksuell helse. I år er fokuset til Verdens Helseorganisasjon (WHO) at utdanning til alle er broen til bedret seksuell helse. I dag delte også Sex & Samfunn ut Skamløsprisen 2019.
  Les mer...

 • Kommer du?

  Høstkurset vårt nærmer seg!
  Les mer...

 • Ny klinikk i Stavanger - Stavangersexologene

  Gunhild Næss har skrevet sin sterke historie, og bakgrunnen for at hun ble sexolog i dette innlegget. Hun etterlyser bedre kunnskap og flere kvalifiserte sexologiske rådgivere i det offentlige helsevesenet i Norge. Vi støtter hennes og regjeringens budskap: «Snakk om det!»
  Les mer...

 • Velkommen tilbake fra ferie!

  Sommerferien er snart over og vi håper dere alle har fått ladet batteriene. Vi har holdt åpent gjennom hele sommeren og har snakket med mange av dere.
  Les mer...

 • Mer vanlig – mindre tabu!

  I Quintet hjelper vi hver dag mennesker i alle aldre. Mennesker som ofte føler skam over å ikke være som «alle» andre. Kvinner og menn som «tisser» litt på seg uten at de må på toalettet. Ved tunge løft, etter en treningstur eller når de ler hjertelig av en god historie. Vi hjelper også mennesker som etter sykdom føler at deres seksuelle helse ikke er som før. Operasjoner i bekkenområdet kan føre til urinlekkasje, avføringslekkasje, ereksjonsproblemer og tørre og tynne slimhinner i skjeden.
  Les mer...

 • Høstkurset godkjent i NSF og NFF!

  Årets høstkurs er nå forhåndsgodkjent med 9 tellende undervisningstimer! Både Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) og Norsk Sykepleierforbund (NSF) har godkjent årets høstkurs med 9 tellende undervisningstimer. I NFF kan kurset benyttes i en spesialistoppbygging sammen med en mastergrad og ved fornyelse av spesialitet. I NSF kan brukes i henhold til kurstimekravet i NSFs godkjenningsordning for kliniske spesialister i sykepleie / spesialsykepleie
  Les mer...

 • Vagusnervestimulering ved kronisk smerte

  Det foregår for tiden en spennende studie kalt «Kropp versus maskin: Meditativ pusting eller vagusnervestimulering for behandling av kronisk utbredt smerte». Hjernen bak studien er Charles Ethan Paccione som er doktorgradsstipendiat ved Oslo universitetssykehus. Studien ser nærmere på pasientgrupper med langvarig, utbredt smerte og fibromyalgi. Meditativ pusting og vagusnervestimulering er lite invasivt, trygt og nytenkende, og har tidligere vist seg å gi helsegevinster i form av å dempe smerte, angst og depresjon, og fremme positive følelser.
  Les mer...

 • Visste du at du kan oppnå effektiv smertelindring uten medikamenter?

  Oppnå effektiv smertelindring uten medikamenter. Apparatene våre er lette å håndtere, og du kan behandle deg selv hjemme. Et TENS-apparat virker ved å sende elektriske signaler som hindrer smertesignalene i å nå hjernen, og er med på å øke produksjon av kroppens endorfiner som bidrar til å lindre smerte.
  Les mer...

 • Programmet for årets høstkurs er klart!

  Da har vi igjen gleden av å invitere til Quintets høstkurs. I anledning at Quintet feirer 20 år holdes høstkurset i Bergen i år, på Scandic Byparken. I år, som tidligere, har vi lagt vekt på et variert og praktisk kurs med gode foredragsholdere og spennende tema. I år ønsker vi et tverrfaglig perspektiv på bekkenbunnsproblematikk, og vi har derfor både fysioterapeut, uroterapeut, sexolog og lege som foredragsholdere.
  Les mer...

 • "TENS tok vekk smertene" Sivs opplevelse før, under og etter fødsel

  Les Sivs opplevelse av TENS som smertelindring før, under og etter fødsel. "Jeg anbefaler alle som sliter med bekkensmerter å prøve TENS. TENS var også fantastisk i latensfasen i fødselen. Den blokkerte i stor grad smertene i forbindelse med riene. Jeg brukte TENS til godt inn i fødselen med god effekt."
  Les mer...

 • Her treffer du Quintet i 2019!

  Her er en oversikt over de største arrangementene Quintet deltar på i 2019.
  Les mer...

 • Høstkurset 2019: priser og påmelding

  Vi gleder oss til årets høstkurs! I år er Quintet 20 år, og vi avholder derfor kurset i Quintets hjemby; Bergen. Vi har lagt opp et spennende program både faglig og sosialt 17. og 18. oktober. I år ønsker vi et tverrfaglig perspektiv på bekkenbunnsproblematikk og vi har derfor både fysioterapeut, uroterapeut, sexolog og lege som foredragsholdere. Les mer om årets foredragsholdere her.
  Les mer...

 • Høstkurs 2019

  Quintet inviterer i år til høstkurs i Bergen, 17-18 oktober! Vi fyller 20 år i år, og er godt i gang med planlegging, og vil presentere jubileumsprogram med forelesere før sommeren.
  Les mer...

 • Seksuell helse - en pasienthistorie

  Med jevne mellomrom får vi tilbakemeldinger fra pasienter som forteller om sine erfaringer av hvordan de er blitt møtt av helsevesenet og den informasjon de har fått i forbindelse med behandling. Anne Marthe er operert for livmorhalskreft i 2010, og har hatt tre tilbakefall etter det. Hun lever i dag med kreft.
  Les mer...

 • Quintet stiller på SiS-fagseminar!

  Du treffer oss på årets SiS-konferanse på Scandic Oslo Airport Hotel 7. og 8. mars!
  Les mer...

 • Quintet lanserer Youtube-kanal!

  Vi har fått laget en flott videopresentasjon av hva vi jobber med, og våre fagområder. Sjekk den ut her!
  Les mer...

 • Slik laster du opp rekvisisjonsskjema i Infodoc

  Lurer du på hvordan du laster opp et rekvisisjonsskjema i Infodoc? Her får du oppskriften!
  Les mer...

 • Aron, vår nye lege

  Quintet styrker den faglige kompetansen sin, og ønsker lege Aron Willems velkommen!
  Les mer...

 • Gravid? Les om effekten av TENS i fødsel

  Kvinnekroppen utsettes for mange og store endringer gjennom livet. Det gode er at kroppen er sterk, og bygget for å tåle det. Noen opplever imidlertid så store plager at det går ut over livskvaliteten. Det kan være smerter under menstruasjon eller ved samleie, bekkenbunnsplager eller inkontinens. Denne siden handler om ulike tema og plager du som gravid kan og vil oppleve under svangerskap, fødsel og tiden etter.
  Les mer...

 • Prostatakreftforeningen folkemøte

  Quintet deler prostatakreftforeningens invitasjon til folkemøte om behandling av prostatakreft og samliv og seksualitet. Først ut er Bergen 4. september, så følger Stavanger 5. september, Trondheim 12. september, Oslo 20. september og Bodø 25. september. Gå inn på linken og meld deg på!
  Les mer...

 • Nyansatt jordmor i Quintet

  Vi ønsker jordmor Kjersti Pettersen velkommen som faglig rådgiver hos oss i 20% stilling. Hun skal hovedsakelig jobbe med TENS som smertelindring for bekken-og ryggsmerter i svangerskapet og fødselsmerter. Kjersti har lang erfaring som jordmor fra Kvinneklinikken i Bergen og driver i tillegg sin egen privatpraksis.
  Les mer...

 • Ny medarbeider i Quintet AS

  Vi har gleden av å ønske Christer Bergene velkommen i teamet vårt. Christer er ansatt i en nyopprettet stilling som salgs-og markedssjef og vil også arbeide med menns seksuelle helse. Christer har universitetsutdannelse fra England og lang ledererfaring fra store internasjonale selskaper som Eurest og Johnson & Johnson, Eticon Endo Surgery.
  Les mer...

 • Vi fornyer sortimentet! Vårt populære glidemiddel HYDRA har fått nytt merkevarenavn og lekkert design med samme gode produktet

  Intimate Organics har nå skiftet navn til Intimate Earth og leverer de skånsomme og naturbaserte glidemidlene HYDRA og SOOTHE i ny lekker innpakning. Hydra er vannbasert, glyserinfritt, parabenfritt og har en surhetsgrad på mellom 4 og 5, dvs. litt høyere enn naturlig vaginal pH - helt i tråd med gjeldende anbefalinger. Alkoholinnholdet er mindre enn 0,001%.
  Les mer...

 • VACURECT manuelle penispumpe - en ny standard innen vakuumterapi

  Erektil dysfunksjon (ED) er en global medisinsk plage som rammer menn i alle aldre. Vakuumterapi er en effektiv og stadig mer populær metode for å behandle ED. VACURECT er meget kompakt, brukervennlig og har allerede gjenopprettet tilfredsstillende intimitet blant tusenvis av par i hele verden.
  Les mer...