Det klør etter at jeg bruker probe eller hjelpemidler vaginalt!

Noen få vil oppleve kløe, svie eller irritasjon ved vaginal behandling. Det kan være flere grunner til at det klør eller svir etter at du har brukt probe eller et hjelpemiddel vaginalt. Den vanligste årsaken er hyppig skylling og vasking av underlivet. Underlivet og skjeden har et nøye regulert mikrobiom og pH-balanse. Når man skyller hyppig med vann eller vasker med såpe risikerer man å forstyrre denne bakterie og soppfloraen. Dette kan gi en overvekst av sopp eller bakterier som normalt befinner seg i underlivet. Kløe og svie er typiske symptomer på sopp, og vi anbefaler en tur til legen for å undersøke årsaken.

 

For å unngå hyppig skylling og vasking anbefaler vi at du tørker bort overflødig glidemiddel med litt toalettpapir og unngår å skylle eller vaske underlivet etter hver behandling. I tillegg er det viktig at du kun bruker såpe beregnet på underlivet de gangene du vasker med såpe.

 

Som standard får du levert Joy Division Auqaglide som er et medisinsk godkjent, nøytralt og vannbasert glidemiddel sammen med våre hjelpemidler. Dette er hypoallergent og inneholder kun det mest nødvendige av innholdsstoffer. Vi har også glidemidler med litt flere ingredienser som for eksempel gir en bedre lukt eller smak. Noen vil reagere på innholdsstoffene i glidemidler, og vi anbefaler derfor å forsøke å bytte glidemiddel dersom du mistenker at dette kan gjelde deg. Husk imidlertid at du ikke kan bruke annet enn vannbaserte glidemidler sammen med hjelpemidler i silikon. Du kan lese mer om glidemidler her: https://quintet.no/2021/10/glidemiddelguide/

Publisert

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter