Du har 0 varer i handlekurven

Overaktiv blære

Enkelt og naturlig med elektrostimulering

Overaktiv blære (OAB), også kjent som urgeinkontinens/tranglekkasje, kjennetegnes av plutselig ufrivillig urinlekkasje som inntreffer når man føler sterk tissetrang, og ikke klarer å holde igjen. Blæremuskulaturen (detrusor) er overaktiv og trekker seg sammen. Den ukontrollerbare vannlatingstrangen kan føre til ufrivillig vannlating av mindre eller større mengder om man ikke kommer seg på toalettet i tide. Det kalles også overaktiv blære når man får denne sterke vannlatingstrangen uten samtidig lekkasje.

Hva behandles/trenes?

Det finnes flere dokumenterte konservative behandlingsteknikker, og vi i Quintet fokuserer på ulike behandlingsteknikker innenfor elektrostimulering. Ved overaktiv blære velges et stimuleringsprogram der refleksmekanismer som har en hemmende effekt på blæra aktiveres, parasympatisk nerveaktivitet fra spinalnervenivå S3 skal hemmes. Normal vannlatning uten ukontrollert trang kan oppnås igjen.

Stimuleringen skjer via en vaginal eller anal probe eller ved å stimulere nerve tibialis posterior på innsiden av ankelen (tibialisstimulering). Les mer ved å bla i de ulike publikasjonene vi har samlet i venstremenyen eller les mer om de enkelte produktene under elektrostimulatorer i vår nettbutikk. Flere av produktene kan rekvireres av legespesialist.

Produkter: