Lurer du på hvilken behandling som brukes ved ulike bekkenbunns-plager og hvordan den har virket? Les pasienthistoriene og finn terapeutene !

Enten du er helsepersonell eller pasient, kan våre pasienthistorier gi deg nyttig informasjon om hvilke behandlinger som fungerer godt for ulike bekkenbunnsplager. Pasienthistoriene er anonymisert, levert og kvalitetssikret av Quintets samarbeidsterapeuter. Pasienthistoriene finner du under nyttig informasjon og listen av terapeuter nederst på hjemmesiden. Det å bruke pasienthistorier (case) som utgangspunkt for faglig diskusjon har lang tradisjon i undervisningssammenheng. Casene kan enten være konstruerte eller virkelige. Våre caser er virkelige. En delt pasienthistorie skaper gjenkjennelse hos andre med lignende problemstillinger og kan bidra til at man søker tilsvarende hjelp for sine plager, eller at helsepersonell blir oppmerksomme på hvordan behandlingsmetoder rent faktisk fungerer. I vårt digitale samfunn er deling av historier, såkalte narrativer, blitt mer utbredt og bidrar til at det som deles blir mindre tabubelagt fordi det skaper åpenhet og gjenkjennelse hos andre. Analinkontinens er et godt eksempel på en bekkenbunnsplage som har vært forbundet med mangeårig taushet, tabu og skam. Nå har vi heldigvis både kompetanse og konservative behandlingmetoder med dokumentert effekt, så ingen bør lenger føle seg alene om å ha disse plagene. Søk heller hjelp via din fastlege eller spesialisthelsetjenesten! Quintet har avtale med de fleste helseforetak – apparatene rekvireres vanligvis av legespesialist og er kostnadsfrie for brukerne. Les mer her og pasienthistorie her.

Publisert

Endometriose

Nyheter

Menn og inkontinens

Erektil dysfunksjon

Nye veiledere og brosjyrer!

Vi utarbeider og forbedrer stadig vårt infomateriell, og nå var det endometriose og menn som stod for tur. Du finner de nye brosjyrene nederst i denne saken. Akkurat nå arbeider vi med…

Endometriose

Smertelindring & muskeltrening

Trening og endometriose

I «Fysioterapeuten» publiserte Merete Kolberg Tennfjord og Rakel Gabrielsen nylig en fagkronikk om viktigheten av trening for endometriosepasienter. De argumenterer for at trening har positive effekter på personer med langvarige smerter, men…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter