Interessant ny oversiktsartikkel om behandlingsalternativer for overaktiv blære hos barn

Artikkelen beskriver og ser på effekt av ulike behandlingsalternativer for barn med overaktiv blære; blant andre uroterapi med blæretrening, tilpasset diett, vannlatingsstillinger og biofeedback. Studier på effekt av transkutan elektrisk nervestimulering (TENS), transkutan og perkutan tibialisstimulering samt sakral nervestimulering og medikamentell behandling omtales også. Oversiktsartikkelen beskriver metode, effektmål og resultater fra de ulike studiene som er inkludert. Det er interessant å merke seg at konservative behandlingsmetoder som TENS med overflateelektroder plassert over sakrum på spinalnerverot S3 nivå gir like god effekt som medikamentell behandling – uten bivirkninger. Forfatteren anbefaler en trinnvis tilnærming til behandling av barn med overaktiv blære, der de mest invaderende metodene er forbeholdt pasienter som responderer dårlig på andre konservative tiltak. Du kan lese hele artikkelen her.

Publisert

Nyheter

Kurs/work shop i Bergen 20. september

Denne høsten har vi holdt vårt første fysiske kurs innen elektrostimulering og EMG biofeedback. Vi fikk besøk av 20 ivrige og engasjerte terapeuter fra hele landet. Vi synes det er fantastisk med…

Nyheter

Seksualitet ved revmatiske sykdommer

Forskning viser at seksualitet er vanskelig å snakke om for både helsepersonell og for pasienter, og mange kan oppleve det som både tabu og for privat (Dammen et al., 2020; Fennell &…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter