Interessant ny oversiktsartikkel om behandlingsalternativer for overaktiv blære hos barn

Artikkelen beskriver og ser på effekt av ulike behandlingsalternativer for barn med overaktiv blære; blant andre uroterapi med blæretrening, tilpasset diett, vannlatingsstillinger og biofeedback. Studier på effekt av transkutan elektrisk nervestimulering (TENS), transkutan og perkutan tibialisstimulering samt sakral nervestimulering og medikamentell behandling omtales også. Oversiktsartikkelen beskriver metode, effektmål og resultater fra de ulike studiene som er inkludert. Det er interessant å merke seg at konservative behandlingsmetoder som TENS med overflateelektroder plassert over sakrum på spinalnerverot S3 nivå gir like god effekt som medikamentell behandling – uten bivirkninger. Forfatteren anbefaler en trinnvis tilnærming til behandling av barn med overaktiv blære, der de mest invaderende metodene er forbeholdt pasienter som responderer dårlig på andre konservative tiltak. Du kan lese hele artikkelen her.

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Efemia Academy

Den svenske produsenten av Efemia, Invent Medic, bidrar aktivt med webinarer for opplæring av helsepersonell. Nå har de satt opp en rekke webinarer våren 2024. Webinarene avholdes på svensk, og du kan…

Nyheter

Nytt rekvisisjonsskjema behandlingshjelpemidler

Fra 01.01.24 er rekvisisjonsskjemaet oppdatert. Det viktigste å merke seg er at pasienten ikke lengre trenger å signere skjemaet! Dette betyr i praksis at pasienten ikke trenger å møte opp fysisk, for…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter